AEK: Ο Νίκολιτς ήταν ξεκάθαρος για τη Χαποέλ Μπερ Σεβά - «Πρώτα η πρόκριση, μετά το θεαματικό ποδόσφαιρο»

AEK: Ο Νίκολιτς ήταν ξεκάθαρος για τη Χαποέλ Μπερ Σεβά - «Πρώτα η πρόκριση, μετά το θεαματικό ποδόσφαιρο»

Η ΑΕΚ θα δώσει την Πέμπτη (24/07) την πρώτη αναμέτρηση με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά με τον Μάρκο Νίκολιτς να στέλνει πολλά μηνύματα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Η ΑΕΚ θα δώσει την Πέμπτη (24/07) την πρώτη αναμέτρηση με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά για τον 2ο προκριματικό του Conference League. Ο Μάρκο Νίκολιτς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου τόνισε πως εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι η πρόκριση και μετά θα έρθει και το θεαματικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μάρκο Νίκολιτς:

«Είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε ξανά, μετά από έναν μήνα, λίγο πριν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Χάποελ Μπερ Σεβά είναι μία πολύ καλή ομάδα, όμως όποιος και αν ήταν ο αντίπαλος, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Είμαστε μία καλή ομάδα, έχουμε δουλέψει πολύ, βέβαια μας λείπουν ακόμη παίκτες που θέλουμε. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο, έχουμε όμως ακόμα δρόμο για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες έχουμε δουλέψει σκληρά. Αυτό που θέλω να πω στους οπαδούς της ΑΕΚ, είναι ότι χρειαζόμαστε πολύ κόσμο στο γήπεδο και να μας υποστηρίξουν, το σημαντικό όμως, είναι να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε για να έρθει η πρόκριση».

Για την πίεση που μπορεί νιώθει: «Έχω πει εκατομμύρια φορές, εάν δεν ένιωθα πίεση θα ήμουν σε λάθος μέρος. Ευτυχώς βρίσκομαι σε έναν μεγάλο σύλλογο. Έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια να αγωνίζομαι σε ομάδες που διεκδικούν τίτλους και τρόπαια. Είμαι συνηθισμένος σε αυτή την πίεση. Όλος ο οργανισμός και οι οπαδοί μας περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία την Ευρώπη και θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Όμως πρέπει να τονίσουμε την υπομονή, χρειάζεται υπομονή και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν και το ωραίο και το θεαματικό ποδόσφαιρο και το Rock ‘n’ roll».

Για τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστεί η ΑΕΚ: «Πρέπει να παίξουμε όπως παίξαμε στο παιχνίδι με την Ομόνοια. Κάναμε κάποια χαζά λάθη στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, τα συζητήσαμε και δεν τα επαναλάβαμε. Εγώ και με το 1-0 θα είμαι ικανοποιημένος σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, με το 1-0 παίρνεις τους τρεις βαθμούς και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν πρέπει να έχουμε πίεση από κανέναν, πρέπει να θωρακίσουμε την ομάδα από την πίεση και να συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά».

Τους παίκτες της ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Ρομπέρτο Περέιρα, ο οποίος τόνισε:

Για την κακή σεζόν που έκανε η ΑΕΚ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ μαζί σας. Αναφορικά με την περασμένη σεζόν είναι πάντα χρήσιμο να βγάζεις συμπεράσματα από οτιδήποτε συμβαίνει. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις εμπειρίες και αν γίνεται να βγάλουμε συμπεράσματα που θα μας βοηθήσουν τη νέα χρονιά. Όλοι οι ποδοσφαιριστές αισθανόμαστε καλά. Είχαμε κάποια φιλικά παιχνίδια που μας βοήθησαν να αφομοιώσουμε το νέο σύστημα και πιστεύω πως θα κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι αύριο».

Για την εικόνα του την περσινή σεζόν και την εξαιρετική προετοιμασία που έκανε: «Σε σχέση με την περσινή χρονιά, αυτό που κάνω πάντα είναι μια αυτοκριτική. Την περσινή σεζόν δεν ήμουν στην προετοιμασία, ενώ φέτος ήμουν από την πρώτη ημέρα. Γνωρίζω πως δεν ήταν η καλύτερη μου σεζόν αλλά ήταν μια νορμάλ χρονιά και προσπάθησα να βοηθήσω. Μέσω της καθημερινής δουλειάς, του χρόνου συμμετοχής και της αυτοπεποίθησης από τα παιχνίδια βελτιώνεσαι. Εγώ βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα όποτε μου ζητηθεί. Ελπίζω η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη από την περσινή. Κάνω πάντα αυτοκριτική και προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς».

Το μήνυμα του προς τον κόσμο της ΑΕΚ: «Είναι αρκετά ξεκάθαρο για όλους. Την ίδια διάθεση και δίψα του κόσμου για τη νίκη την έχουμε και εμείς. Θα τα δώσουμε όλα αύριο. Θέλουμε διάκριση στην Ευρώπη και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται».

Για το αν είναι θετικό για την ΑΕΚ το γεγονός πως η ρεβάνς θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο: «Το να παίζεις ποδόσφαιρο με κόσμο που σε στηρίζει είναι όμορφο και σου δίνει κίνητρο, όμως κίνητρο πρέπει να έχουμε ακόμα και στα φιλικά. Η νοοτροπία μας πρέπει να είναι πάντα η ίδια. Έχει τύχει να παίξουμε χωρίς κόσμο και δεν είναι ωραίο. Δεν το προτιμάμε. Αύριο θα έχουμε τον κόσμο μας να μας δώσει ώθηση, όμως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε στο μυαλό μας πως είναι δύο παιχνίδια και όχι ένα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News