Άλκμααρ-Ολυμπιακός 0-2: Ανίκητος! Ο «εκτελεστής» Ελ Καμπί ανέλαβε δράση!
Με δύο γκολ του «killer» Ελ Καμπί και με τον τρομερό Πνευμονίδη να μοιράζει πάλι ασίστ «πάρε-βάλε», οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν ακόμα μία νίκη σε φιλική αναμέτρηση, επικρατώντας 2-0 στην έδρα της Αλκμααρ.
Όπως είχαμε γράψει, στο δεύτερο φιλικό μέσα σε 24 ώρες, μετά από αυτό του Σαββάτου με τη Νόριτς, ο Μεντιλίμπαρ θα προχωρούσε σε αλλαγές στην ενδεκάδα. Οπερ και εγένετο. Συγκεκριμένα, κόντρα στην Άλκμααρ ξεκίνησαν οι: Τζολάκης, Ορτέγκα, Πιρόλα, Καλογερόπουλος, Ροντινέι, Νασιμέντο, Γκαρθία, Τσικίνιο, Πνευμονίδης, Μαρτίνς, Ελ Καμπί.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / 10η ΗΜΕΡΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΛΚΜΑΑΡ – ΟΣΦΠ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)
Στο πρώτο μέρος το ματς είχε λίγες φάσεις, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από την σαφώς πιο έτοιμοι ολλανδική ομάδα (προ ημερών έπαιξε ευρωπαϊκό ματς) και ο Πνευμονίδης… το έπιασε από εκεί που το είχε αφήσει με την Μπρέντα. Ο αθεόφοβος πάλι έκανε ασίστ για γκολ, με σκόρερ αυτή τη φορά τον «κίλερ», Ελ Καμπί, ο οποίος άνοιξε τον λογαριασμό για εφέτος.
Πιο συγκεκριμένα, στο 36ο λεπτό του φιλικού, ο Πιρόλα με μία μακρινή μπαλιά βρήκε ωραία τον Πνευμονίδη, εκείνος κέρδισε τη μονομαχία με τον Ντίκστρα από τα αριστερά με εξαιρετικό τρόπο κι έκανε την σέντρα «πάρε-βάλε» στον Ελ Καμπί, ο οποίος βρήκε δίχτυα με κεφαλιά για το 1-0.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / 10η ΗΜΕΡΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΛΚΜΑΑΡ – ΟΣΦΠ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)
Στο δεύτερο μέρος η Άλκμααρ προσπάθησε να πιέσει τον Ολυμπιακό και απείλησε κυρίως με σουτ, δίχως να προκαλέσει προβλήματα στον Τζολάκη.
Οι Πειραιώτες «χτυπούσαν» σύμφωνα με το δόγμα του Μεντιλίμπαρ, ως απάντηση στο build up που προσπαθούσαν να λειτουργήσουν οι Ολλανδοί και έψαχναν τις αντεπιθέσεις στον κενό χώρο για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα.
Η πρώτη φορά που πραγματικά απειλήθηκε ο Τζολάκης ήταν στο 66ο λεπτό όταν απέκρουσε με εξαιρετική επέμβαση το σουτ του Σαντίκ.
Στο 69′ η ολλανδική ομάδα απείλησε ξανά με διπλή ευκαιρία -και δοκάρι- αλλά στο 72′ ο Ολυμπιακός της έδωσε τη χαριστική βολή, πάλι με γκολ του Αγιούμπ Ελ Καμπί. Μετά από τρομερή συνεργασία με τον Μπετανκόρ, ο Μαροκινός μπήκε στην περιοχή και τελείωσε ιδανικά για το 2-0!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / 10η ΗΜΕΡΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΛΚΜΑΑΡ – ΟΣΦΠ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / 10η ΗΜΕΡΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΛΚΜΑΑΡ – ΟΣΦΠ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)
Στη συνέχεια οι αλλαγές των δύο ομάδων έριξαν τον ρυθμό του αγώνα, αλλά ο Ολυμπιακός την έκανε τη δουλειά του. Πήρε ακόμα μία νίκη σε φιλικό, έδειξε ομοιογένεια παρά τις αλλαγές στην ενδεκάδα και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει των επίσημων αγώνων.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Πιρόλα, Καλογερόπουλος, Ορτέγκα, Νασιμέντο (62′ Λιατσικούρας), Γκαρθία, Τσικίνιο, Πνευμονίδης, Μαρτίνς (62′ Μπετανκόρ), Ελ Κααμπί (80′ Μουζακίτης).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μεντιλίμπαρ: «Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν σημαίνει τίποτα»
- Μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Τζίμα: «Μείνε δυνατός Στέφανε, είμαστε όλοι δίπλα σου»
- Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο το ταξίδι της για την Ιταλία
- Μπαφές: «Πάνω από όλα η ασφάλεια φιλάθλων και εργαζομένων, τα κυβικά νερού στην οροφή του ΣΕΦ ήταν ασύλληπτα»
- Σπανούλης: Η Μονακό «έτρεξε» με 125 κι έσπασε το ρεκόρ του Παναθηναϊκού!
