Ολυμπιακός Μεταγραφές: Η «ακτινογραφία» των νέων
Τι έχει δει και τι περιμένει να δει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.
Πέντε μεταγραφές έχει πραγματοποιήσει ως τώρα ο Ολυμπιακός. Αναμένεται να γίνουν άλλες τρεις -τουλάχιστον- προκειμένου να καλυφθούν οι… τρύπες στη θέση του αριστερού στόπερ, του αριστεροπόδαρου εξτρέμ, αλλά και του τρίτου επιθετικού.
Ο Γέφτε Μπετανκόρ είναι ο πρώτος από τους νεοφερμένους που ετοιμάζει βαλίτσες για επιστροφή στην Ισπανία και την Αλμπαθέτε ως δανεικός, επειδή στις ευκαιρίες που πήρε μέχρι τώρα στα φιλικά, δεν κατάφερε να πείσει την τεχνική ηγεσία ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο σενάριο.
Ποια, όμως, είναι συνολικά τα συμπεράσματα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ απ’ τους Σιπιόνι, Καμπελά, Νασιμέντο, Στρεφέτσα και τον… φευγάτο Ισπανό φορ; Ποιοι τον έχουν πείσει; Από ποιους περιμένει περισσότερα; Σε ποιους πήγαινε η πρόσφατη δήλωση ότι «οι νέοι θέλουν χρόνο και δεν πρέπει να τους αγχώνουμε με περισσότερη πίεση»;
Η SportDay έχει τις απαντήσεις για κάθε μία περίπτωση χωριστά.
Ο νέος Έσε
Απ’ τις προσθήκες που έχουν κάνει ως τώρα οι νταμπλούχοι Ελλάδας εκείνος που ήρθε πιο έτοιμος κι έδειξε απ’ τα πρώτα φιλικά πως είναι έτοιμος για ενδεκάδα δεν είναι άλλος απ’ τον Λορέντσο Σιπιόνι. Ο 20χρονος Αργεντινός μέσος έχει το πλεονέκτημα του αγωνιστικού ρυθμού, καθώς μέχρι πριν από λίγες μέρες έπαιζε με την Τίγκρε στο πρωτάθλημα της πατρίδας του, ωστόσο, αυτό που μετράει περισσότερο είναι πως μπήκε απ’ την αρχή στο κόλπο, κατάλαβε τις οδηγίες του «Μέντι» κι είναι έτοιμος να παίξει ακόμη κι αύριο αν χρειαστεί -και μάλιστα- ως βασική επιλογή. Εξαιρετικός «κόφτης», ψύχραιμος στις επιλογές, τρομερά μαχητικός στις διεκδικήσεις κι ανακτήσεις μπάλας, πατάει όποτε του δίνεται η δυνατότητα και στο επιθετικό τρίτο. Στην ομάδα εκτιμούν ότι βρήκαν νέο… Εσε.
Μαέστρος!
Η πιο σίγουρη, λόγω βιογραφικού κι εμπειρίας, κίνηση που έγινε απ’ τον Ολυμπιακό ήταν για τον Ρεμί Καμπελά. Ο 35χρονος Κορσικανός μπορεί να μη διανύει την πρώτη του νιότη, ωστόσο η ποιότητα κι η εμπειρία του ξεχειλίζουν. Στην πρώτη του συμμετοχή, στο δεύτερο μέρος με την Μπρέντα… χάθηκε σε ρόλο αριστερού εξτρέμ και τελείωσε το ματς με κόκκινη λόγω απερισκεψίας, ωστόσο, στο τελευταίο φιλικό με τη Ντεν Χαγκ που επέστρεψε, μάλιστα, από έναν ελαφρύ μυικό τραυματισμό ήταν εκπληκτικός. Μοίρασε δύο ασίστ στον Ελ Καμπί, είχε και μία εμπνευσμένη key pass στον Κοστίνια για να «ταΐσει» τον Μαροκινό σκόρερ στη φάση του 2-0 κι όλοι κατάλαβαν τι επιπέδου παίκτης είναι.
Το μειονέκτημα
Ο 32χρονος Ισπανός φορ που έλαμψε στο περσινό πρωτάθλημα κι αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ, δεν έχει θέμα στο γκολ, ούτε τον αμφισβήτησε κάποιος σ’ αυτό τον τομέα. Εδειξε, ωστόσο, σε προπονήσεις και φιλικά ότι δεν μπορεί να βοηθήσει στο σκέλος της αμυντικής λειτουργίας που θεωρεί πρωτεύων ο «Μέντι». Αυτός είναι και ο λόγος, συν ότι ο αριθμός των ξένων πρέπει να μειωθεί, που αποφασίστηκε να παραχωρηθεί ως δανεικός.
Έτσι και «λυθεί»…
Εκείνος που δεν έχει δείξει πολλά ως τώρα στη διάρκεια των φιλικών, παρότι στις προπονήσεις έχει βγάλει… μάτια, δεν είναι άλλος απ’ τον 22χρονο Ντιόγκο Νασιμέντο. Ο Πορτογάλος μέσος, στη διάρκεια της καθημερινής δουλειάς, κάνει απίστευτα πράγματα με την μπάλα, σε σημείο που έχει εντυπωσιάσει τον Μεντιλίμπαρ. Στους αγώνες, όμως, έχει εμφανιστεί μαγκωμένος, προφανώς λόγω άγχους. Ο Βάσκος κόουτς, ωστόσο, που τον έχει χρησιμοποιήσει και στις τρεις θέσεις του άξονα, ακόμη και πίσω απ’ τον φορ, είναι βέβαιος ότι θα «λυθεί» σύντομα και θα αποτελέσει μία εξαιρετική επιλογή για τη μεσαία γραμμή. Μπάλα ξέρει καντάρια, αλλά είναι ακόμη στην προσαρμογή…
Χρειάζεται χρόνο
Ο Γκάμπριελ Στρεφέτσα με τις ιταλικές επιρροές δεν έχει κλείσει ούτε μία βδομάδα προπονήσεων με την ομάδα. Στο τελευταίο φιλικό, που έπαιξε για μία ώρα, είχε διάθεση, βοήθησε στην πίεση ψηλά, φάνηκε ότι κατέχει το τόπι, ωστόσο, υπέπεσε σε ορισμένα εύκολα λάθη και δεν έδειξε… λυμένος. Απ’ το πρώτο δείγμα γραφής, ωστόσο, η τεχνική ηγεσία είδε αυτά που ήθελε και πιστεύει πως μόλις ενσωματωθεί καλύτερα στο καλούπι της ομάδας, θα εξελιχτεί σε πολύτιμο εργαλείο όχι μόνο στο αριστερό «φτερό», αλλά και στο δεξί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μεντιλίμπαρ: «Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν σημαίνει τίποτα»
- Μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Τζίμα: «Μείνε δυνατός Στέφανε, είμαστε όλοι δίπλα σου»
- Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο το ταξίδι της για την Ιταλία
- Μπαφές: «Πάνω από όλα η ασφάλεια φιλάθλων και εργαζομένων, τα κυβικά νερού στην οροφή του ΣΕΦ ήταν ασύλληπτα»
- Σπανούλης: Η Μονακό «έτρεξε» με 125 κι έσπασε το ρεκόρ του Παναθηναϊκού!
