ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Όταν «μιλάει» μέσα στο γήπεδο!

Το sportday.gr ξεφυλλίζει τη βίβλο των θαυμάτων του Γιώργου Μασούρα και θυμάται τις κορυφαίες στιγμές του Έλληνα άσου με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Και είναι πολλές…

Το όνομα που συζητιέται από το βράδυ της Πέμπτης, είναι ο Γιώργος Μασούρας!

Ο Έλληνας εξτρέμ σημείωσε δύο γκολ στον θρίαμβο του Ολυμπιακού με 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία, ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία να σημειώσει ένα ακόμη και να φτάσει το χατ τρικ, το πρώτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Παράλληλα όμως είχε και την ασίστ στο γκολ του Τικίνιο, με το οποίο έγινε το 0-1 μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης!

Οπότε όπως καταλαβαίνει κανείς, ο Μασούρας είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης στην Τουρκία. Έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο και βοήθησε απόλυτα.

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που ο Μασούρας ξεχώρισε τόσο σε αγώνα των Πειραιωτών. Το έχει κάνει ξανά, αλλά τώρα ήταν μεγάλη η νίκη του Ολυμπιακού και η δική του εμφάνιση έκανε ακόμη μεγαλύτερο… θόρυβο. Αν και αυτή η εμφάνιση στην Τουρκία, ήταν η καλύτερή του στα ερυθρόλευκα.

Επίσης είναι και ένας ποδοσφαιριστής στον οποίο έχει ασκηθεί σκληρή κριτική κατά καιρούς. Βέβαια αυτό συμβαίνει με όλους τους Έλληνες παίκτες, αφού το έχουμε δει και με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ακόμη και με τον Κωνσταντίνο Τσιμίκα στο παρελθόν.

Όπως και να έχει όμως ο Μασούρας «μιλάει» μέσα στο γήπεδο και το έκανε για ακόμη μία φορά!

Να δούμε όμως τις σημαντικότερες εμφανίσεις του Γιώργου Μασούρα με τον Ολυμπιακό, σε Ελλάδα και Ευρώπη…

Από την πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό, έχοντας πιάσει λιμάνι στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου 2018-19, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς με το… καλημέρα! Τη σεζόν 2019-20, ήταν από τα βασικά στελέχη της ομάδας του Πειραιά.

Μάλιστα στα προκριματικά των «ερυθρόλευκων» βοήθησε σημαντικά να πάρει η ομάδα του την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Έβγαλε ασίστ στο 4-0 επί της Βικτόρια Πλζεν, σημείωσε το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού στην Τουρκία επί της Μπασακσεχίρ, ενώ είχε ασίστ στο 4-0 στο Καραϊσκάκη κόντρα στην Κράσνονταρ.

Πρωταγωνιστής στα ιστορικά «διπλά» επί της Άρσεναλ!

Δεν είναι μόνο η παράδοση στην Τουρκία που έχει δημιουργήσει ο Μασούρας, σκοράροντας με τον Ολυμπιακό όποτε «επισκέπτεται» τη συγκεκριμένη χώρα. Το κάνει και απέναντι στην Άρσεναλ, στο Λονδίνο…

Είχε συμμετοχή και στα δύο «διπλά» των Πειραιωτών απέναντι στην Άρσεναλ!

Το 2020 έπαιξε στην πρόκριση στους «8» του Europa League και ήταν αυτός ο οποίος έβγαλε την ασίστ-σέντρα για το γκολ του Ελ Αραμπί και το τελικό 1-2!

Ήταν όμως κα στο «διπλό» ενός χρόνου μετά, επίσης για το Europa League. Τότε αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο, αλλά νίκησε μέσα στην Αγγλία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ασίστ Μασούρα, γκολ Ελ Αραμπί!

Άνθρωπος των ντέρμπι

Ο Γιώργος Μασούρας δεν είναι μόνο αυτός ο οποίος έχει «πληγώσει» τους Τούρκους, αλλά και την Άρσεναλ. Είναι για τον Ολυμπιακό και ο άνθρωπος των ντέρμπι!

Είχε σκοράρει στο ματς πρωταθλήματος της κανονικής διάρκειας του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, το 2020, στο 2-0 με γκολ στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης. Την ίδια σεζόν είχε ασίστ στον αγώνα των πλέι οφ με την ΑΕΚ, στο «διπλό» στο ΟΑΚΑ με 2-1 και το υπέροχο γκολ που είχε βάλει ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί!

Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο επίσης είχε συμμετοχή σε αρκετές νίκες στα ντέρμπι…

Στο 1-4 στη Λεωφόρο σημείωσε δύο γκολ (7′ και 12′), ενώ είχε και μία ασίστ στο γκολ του Ελ Αραμπί, στον αγώνα των πλέι οφ. Σημείωσε το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, ενώ δύο φορές σκόραρε και στο 1-5 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, με γκολ στο 23′ και 44′.

«Σκοτώνει» μέσα σε λίγα λεπτά!

Δεν είναι μόνο η σημασία των γκολ ή των ασίστ που έχει ο Γιώργος Μασούρας στους αγώνες με τον Ολυμπιακό. Αλλά έχει και την ικανότητα να μπαίνει αμέσως στο κλίμα των αγώνων.

Το έχει αποδείξει αυτό, αφού μέσα σε λίγα λεπτά συμμετοχής του έχουν υπάρξει ματς στα οποία έχει ξεχωρίσει αμέσως. Στο 4-2 του Ολυμπιακού επί της Αϊντχόφεν την προηγούμενη σεζόν, μπήκε ως αλλαγή στο 68ο λεπτό και στο 83′ μπόρεσε να σκοράρει.

Επίσης, το 2020, είχε μπει ως αλλαγή στο ημίχρονο της αναμέτρησης Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης όταν ήταν 0-0 και έληξε 3-0, με δύο γκολ του Γιώργου Μασούρα, στο 64′ και 88′!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News