ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Πνίξε» τον αντίπαλο, όχι τον εαυτό σου!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης αναρωτιέται γιατί ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αποφάσισε να προσθέσει βάρος στη πλάτη του και ξεκαθαρίζει πως οφείλει… χθες να πάρει άσο για να μη μείνει στον… άσο.

Η ιστορία έχει καταγράψει πως οι «πράσινοι» στα τρία πρώτα επίσημα παιχνίδια έχουν 16/73(!) τρίποντα και μόλις 37(!) ασίστ. Πραγματικά δύο νούμερα που αποδεικνύουν πως έχουν θέμα και μάλιστα σημαντικό στο κομμάτι της οργάνωσης, δημιουργίας, περιφέρειας. Και αν κόντρα στο Λαύριο και τον Προμηθέα, κάποια στοιχεία καλύπτονται λόγω και της δυναμικότητας των αντιπάλων (με το συμπάθειο) στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο, η τιμωρία γίνεται σκληρή στο άψε-σβήσε. Και να πω ότι η Μονακό έκανε κάτι το τρομερό. Να το καταλάβω. Όχι, δεν με εντυπωσίασε η γαλλική ομάδα. Απλά έκανε τα αυτονόητα. Εβγαλε ενέργεια στην άμυνα και έκλεισε την ρακέτα της. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξέχασε να τα κάνει ή για να γίνω πιο σαφής, μπερδεύτηκε και αντί να ρίξει… λάσο στην πρωτάρα Μονακό, το έριξε στον εαυτό του. Και στο φινάλε ήταν τυχερός με το τιμητικό -12.

Ναι το καταλαβαίνω. Η ομάδα είναι νέα και έχει παίκτες που έπαιξαν για πρώτη φορά στην διοργάνωση και προφανώς ήθελαν να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν. Για παράδειγμα και μάλιστα τρανό. Δείτε τον Κέντρικ Πέρι της προετοιμασίας και τον Αμερικανό γκαρντ στο Μονακό. Νόμιζες ότι άλλος παίκτης – με το ίδιο ονοματεπώνυμο – φόρεσε τη φανέλα. Όχι, ο ίδιος είναι. Όμως ο 29χρονος γκαρντ έκανε 2-3 λάθη στην αρχή και μετά «θόλωσε» και έτσι δεν κατάφερε να επιστρέψει, ουσιαστικά στο ματς. Μετά μπήκε ο Ντάριλ Μέικον. Ο Αμερικανός γκαρντ ήθελε να δείξει πράγματα. Όμως, αγωνιζόμενος στο «1», πήγαινε προφανώς κόντρα στη… φύση του που αναφέρει πως είναι σκόρερ και πρωτίστως κοιτάζει να δημιουργεί για τον εαυτό του. Και όχι για την ομάδα. Βέβαια έχει επωμιστεί έναν νέο ρόλο και οφείλει ως επαγγελματίας να τον μάθει, χωρίς φυσικά να ξεχάσει το… DNA του. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς (σε σχέση με τους προαναφερθέντες έχει εμπειρία) έδειξε πως θέλει χρόνο για να βρει τον ρυθμό του μετά από 5 μήνες αγωνιστικής απουσίας και έτσι φτάσαμε στη σούμα πως αυτή η τριάδα (προφανώς όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης στην εικόνα) είχε 5/24 σουτ εντός παιδιάς.

Είχα γράψει σε προηγούμενο blog πως η ομάδα θα πάρει γκαρντ. Το ίδιο θα γράψω τώρα. Όμως αν τα κουκιά είναι μετρημένα, τότε οι επιλογές είναι περιορισμένες. Διότι τώρα οι «πράσινοι» θα είχαν φέρει είτε τον Γιόγκι Φερέλ είτε τον Ράιαν Αρτσιντιάκονο

Ηταν από τα παιχνίδια που όσα δεκάλεπτα και να έπαιζε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν θα τα γυρνούσε. Ηταν από τα παιχνίδια όπου και η διαφορά των 4-5 πόντων έμοιαζε διψήφια διότι οι «πράσινοι» έβλεπαν ένα… βουνό μπροστά τους και κατά συνέπεια έκαναν την Μονακό να μοιάζει με Εφές. Διότι είχαν τρομερό άγχος για την εποχή, τρομερή πίεση. Παραπάνω από όσο θα έπρεπε σε συνδυασμό με το γεγονός πως η έλλειψη ενός δημιουργού «φωνάζει». Είχα γράψει σε προηγούμενο blog πως η ομάδα θα πάρει γκαρντ. Το ίδιο θα γράψω τώρα. Όμως αν τα κουκιά είναι μετρημένα, τότε οι επιλογές είναι περιορισμένες. Διότι τώρα οι «πράσινοι» θα είχαν φέρει είτε τον Γιόγκι Φερέλ είτε τον Ράιαν Αρτσιντιάκονο. Ο μεν πρώτος είναι ακόμα ελεύθερος, αλλά είναι ακριβός, ο δεύτερος έχει υπογράψει μη εγγυημένο συμβόλαιο με τους Σέλτικς. Βάσει λογικής τις επόμενες 2 εβδομάδες, οι «πράσινοι» θα έχουν κλείσει γκαρντ. Διότι πλέον το πράγμα… φωνάζει για να μπορέσουν να αυξήσουν τις πιθανότητες που έχουν στην Ευρωλίγκα. Προς Θεού, δεν εννοώ ότι οι λοιποί γκαρντ έγιναν μέσα σε ένα βράδυ παίκτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Σε καμία περίπτωση. Όμως φαίνεται πως το παζλ θέλει ένα ακόμα κομμάτι. Από εκεί και πέρα το πιστεύω και δεν το γράφω τώρα για να ωραιοποιήσω την κατάσταση ή να χαϊδέψω τα αυτιά στο τιμ. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα αντιδράσει και θα εμφανιστεί όπως πρέπει. Το είπε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου. «Πιστεύω σε αυτή την ομάδα». Δεν το λέω εγώ, αλλά ένας άνθρωπος που ζει την ομάδα όλο το 24ώρο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News