ΚΑΡΙΜ ΜΠΕΝΖΕΜΑ: «Ο Εμπαπέ μια μέρα θα παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Γάλλος άσος μίλησε στην «Equipe» για τον συμπατριώτη του, τους «μερένγκες», τον Ζινεντίν Ζιντάν αλλά και τη Χρυσή Μπάλα.

Ο Γάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης παραχώρησε συνέντευξη στην «Equipe» και μίλησε για τη «Βασίλισσα», τον Κιλιάν Εμπαπέ αλλά και για τους στόχους του στο μέλλον. 

Για τον συμπατριώτη του επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν:

«Το έχει πει και ο ίδιος. Θέλει να δοκιμάσει κάτι άλλο. Κάποτε θα παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν ξέρω πότε. Αλλά θα έρθει. Είναι θέμα χρόνου». 

Για τον Καμαβινγκά, ο οποίος αποκτήθηκε από τους «μερένγκες» το καλοκαίρι, είπε:

«Δεν τον γνώριζα ιδιαίτερα. Είναι μόλις δεκαοκτώ ετών. Και μπορεί να προοδεύσει μόνο στη θέση του σε συνεργασία με τον Κασεμίρο, τον Κρός ή τον Μόντριτς» 

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης:

«Είναι ακόμα ο καλύτερος σύλλογος στον κόσμο. Έχει μια νέα γενιά παικτών. Πρέπει να επενδύσουμε σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, ώστε μια μέρα να γίνουν σπουδαίοι. Είμαι εδώ για να βοηθήσω και τους μιλάω πολύ. Θέλω να τους βελτιώσω. Όταν βελτιώνεις τους άλλους, βελτιώνεις την ομάδα και αυτό σου προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση. Αν έχω 40% πιθανότητες να σκοράρω και ο άλλος έχει 60% πιθανότητα, θα παίξω για αυτόν», ανέφερε.  

Αν αισθάνεται σαν ένας θρύλος του συλλόγου όπως ο Ζινεντίν Ζιντάν:

«Δεν θα μπορέσω ποτέ να συγκρίνω τον εαυτό μου μαζί του. Έχω τεράστιο σεβασμό για τον Ζιντάν και τον Ρονάλντο. Μπορώ να μάθω μόνο από αυτό που έκαναν. Με τον Ζίζου καταλαβαίνω τον εαυτό μου πολύ καλά. Συνεχίζουμε να μιλάμε πολύ και μπορεί μόνο να με βοηθήσει. Αλλά ποτέ δεν θα πω ότι είμαι ισοδύναμος του Ζιζού. Είναι αδιανόητο!», τονίζει ο Γάλλος.

Για την υποψηφιότητα για τη Χρυσή Μπάλα:

«Πρέπει να το σκεφτούμε όταν είμαστε φιλόδοξοι. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι μια εμμονή που να σε αναγκάζει να πεις ότι πρέπει να λάμψεις ατομικά και να σκοράρεις γκολ για τον εαυτό σου».

Πώς διατηρείται σε εξαιρετική φόρμα στα 33 του χρόνια;

«Μόλις τελειώσω έναν αγώνα, για παράδειγμα, μπαίνω σε κρύο νερό για πέντε λεπτά. Την επόμενη μέρα, ξεκουράζομαι λίγο και μετά κάνω τζόκινγκ, προπόνηση με βάρη και ασκήσεις», ανέφερε ο Γάλλος άσος. 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News