ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Όταν η ΑΕΚ ανάγκασε τη Ρεάλ Μαδρίτης να της υποκλιθεί

Σαν σήμερα η ΑΕΚ αποσπά ισοπαλία 3-3 για το Champions League από τη «βασίλισσα» σε μια ιστορική στιγμή γεμάτη ποδοσφαιρική μαγεία

Σαν σήμερα πριν 19 χρόνια, η ΑΕΚ έζησε ένα μοναδικό ευρωπαϊκό βράδυ αφού ήρθε ισόπαλη 3-3 με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη 3η αγωνιστική του Champions League στο κατάμεστο «Νίκος Γκούμας», στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ήταν 2 Οκτωβρίου 2002 και η ΑΕΚ έμελε να γράψει ιστορία κόντρα στην ομάδα των Ζιντά, Φίγκο, Κασίγιας. Οι αστέρες της Ρεάλ βρήκαν απέναντί τους τους μια εξαιρετική ΑΕΚ με κορυφαίο το Βασίλη Τσιάρτα. Αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας που θα μείνει αξέχαστο στο μυαλό των «κιτρινόμαυρων».

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά το ματς με τον «μαέστρο» Τσιάρτα να ανοίγει το σκορ με μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ. Η απάντηση για τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα όταν μετά από λάθος του Ράιτ ο Ζιντάν με ωραίο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Χιώτη για το 1-1.

Η ισοφάριση δεν πτόησε την ΑΕΚ καθώς στο 25′ μετά από κόρνερ του Τσιάρτα ο Μαλαδένης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και νίκησε τον Κασιγίας κάνοντας το 2-1. Το 3-1 έγινε στο 28′ ο «μαέστρος» της ΑΕΚ σημάδεψε το κεφάλι του Ντέμη Νικολαΐδη και εκείνος με κεφαλιά έκανε το 3-1.

Η Ρεάλ αντέδρασε με τον Ζιντάν στο 40′ και τον Γκούτι στο 60′ διαμορφώνονατς το τελικό 3-3.

H συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Χιώτης, Κωστένογλου, Ζαγοράκης (83’ Ίβιτς) Τσιάρτας (83’ Σεντένο) Πετκόφ (16’ Μαλαδένης) Κασάπης, Ράϊτ, Καψής, Κατσουράνης, Λάκης, Νικολαΐδης.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ελγκέρα, Παβόν, Μακελελέ, Καμπιάσο, Φίγκο, Ζιντάν (84′ Πορτίγιο), Γκούτι (87′ ΜακΜάναμαν), Ραούλ (81′ Μοριέντες).

Εκείνη τη χρονιά  η ΑΕΚ έκανε το ρεκόρ με τις έξι ισοπαλίες και στις έξι αναμετρήσεις που έδωσε στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News