ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC: Αυτός είναι ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα και αρέσει!

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα κατέθεσε τα πρώτα του διαπιστευτήρια και το κοινό του έμεινε απόλυτα ικανοποιημένο με όσα είδε στο ΣΕΦ.

Τα δάκρυα και το πέπλο της στεναχώριας είχαν σκεπάσει εδώ και αρκετές ημέρες το ΣΕΦ. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο και λίγες ώρες αργότερα, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Βασίλης Σπανούλης, θύμισε τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, αλλά εκείνος φορούσε, πλέον, πολιτικά. Ο κόσμος του Ολυμπιακού επέστρεψε στο «Φαληρικό γήπεδο» και ήθελε να δει κάτι που θα τον κάνει να χαμογελάσει, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να σερβίρει ένα εξαίσιο μενού κόντρα στην Μπασκόνια, με ορεκτικό την καλή του άμυνα, κυρίως πιάτο την αρμονία της επίθεσής του και ως… κερασάκι στην τούρτα, τις φάσεις για χάιλάιτ στο transition.

Ο προπονητής των Πειραιωτών ήθελε να φτιάξει ένα μείγμα που θα βασίζει πολλά στην γρήογρη κυκλοφορία της μπάλας, με ικανούς σουτέρ στην επίθεση και την πίεση στην άμυνα, με στόχο τις εκτελέσεις στα πρώτα 8”. Ο Ολυμπιακός δε σούταρε καλά, δε σούταρε καν ικανοποιητικά, με αυτό το 8/27 (29,6%) τρίποντο, αλλά κανείς δεν το πήρε χαμπάρι, μέσα στο κλίμα ευφορίας. Οι καλοί του σουτέρ, Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ, προσέθεσαν 2/7 σε αυτό το νούμερο, όμως κανείς δεν τους… ζήτησε τον λόγο.

Ακόμα και στις μέρες που δε θα σουτάρει καλά, ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που θα βασίζει πολλά στη συνολική της λειτουργία. Στον τρόπο που θα την καθοδηγήσει ο Γουόκαπ, ο οποίος δείχνει πως αποτελεί το απόλυτο «κλέψιμο» της μεταγραφικής περιόδου. Ο Αμερικανός διάβασε ό,τι του έδωσε η αντίπαλη άμυνα, κάνοντας ένα πραγματικά εκπληκτικό παιχνίδι, παρότι σκόραρε μόνο 2 πόντους. Πήγε κάθετα όταν τον αντιμετώπισαν παθητικά στο pick and roll, ξεφορτώθηκε γρήγορα την μπάλα όταν ήρθαν πάνω του οι παγίδες, μην κάνοντας την παραμικρή έκπτωση στην άμυνα. Δεν πήρε εξ’ αρχής την αποστολή της πίεσης του Γκρέιντζερ, αλλά κυνήγησε όλους τους σουτέρ της αδύνατης πλευράς, προεξάρχοντος του Μαρίνκοβιτς.

Τα 6 λάθη των «ερυθρολεύκων» είναι πολύ λίγα, σε σχέση και με τα 20 της Μπασκόνια. Πολύ λιγότερα, αν συνυπολογίσει κανείς πως συνεχώς έψαχναν το ανοιχτό γήπεδο, αφού πρώτα οδήγησαν σε άσχημες επιλογές την επίθεση των Βάσκων και εξασφάλισαν το αμυντικό ριμπάουντ. Αυτά τα 6 λάθη είναι απότοκο των τριών του γκαρντ, που προσφέρουν ηρεμία, ασφάλεια και καθαρές επιλογές. Ο Γουόκαπ είχε 0! ενώ οι Σλούκας και Ντόρσεϊ από 1. Με χέρια «ελεύθερα», αφού υπάρχει τόσο η ικανότητα, όσο και η εντολή για να βρει η ομάδα τις εκτελέσεις στα πρώτα δευτερόλεπτα. Παίκτες να το κάνουν αυτό υπάρχουν. Πέραν του Σλούκα που είναι το στοιχείο του, τόσο οι Λαρεντζάκης, Ντόρσεϊ, ΜακΚίσικ, όσο και οι αθλητικοί ψηλοί σαν τον Λιβιό, που κερδίζει με το… σπαθί του κάθε δευτερόλεπτο για το οποίο βρίσκεται στο παρκέ, είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν το πλάνο.

Βέβαια, τα πανηγύρια στην 1η του Οκτώβρη δε θα οδηγήσουν πουθενά. Η διαφορά θα είναι υποθήκη για το μέλλον, όμως την ελλιπέστατη Μπασκόνια, θα ακολουθήσει η ΑΕΚ και έπειτα η Ρεάλ. Εκεί το πενιχρό 29,6% πιθανότατα δε θα αρκεί, όμως η φετινή στελέχωση κρύβει πολύ καλύτερους σουτέρ από αυτό που έδειξαν στην πρεμιέρα. Ακόμα και έτσι, αυτός ο Ολυμπιακός δε θα αφήσει τους φίλους του παραπονεμένους, ακόμα και στις ημέρες που θα φεύγει από το παρκέ ηττημένος. Γιατί, αυτός είναι ο Ολυμπιακός που είχε στο μυαλό του να φτιάξει ο Μπαρτζώκας και αυτός ο Ολυμπιακός αρέσει!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News