NTOΡΤΜΟΥΝΤ - ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ 2-1: Το «γούρι» του Χάαλαντ και η επιστροφή στις νίκες

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ υποδέχτηκε την Άουγκσμπουργκ, σε ένα ματς όπου οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο από την αρχή, επιστρέφοντας στις νίκες στο πρωτάθλημα ενώ οι φιλοξενούμενοι, αν και προσπάθησαν, έμειναν στην 15η θέση της βαθμολογίας

Στις νίκες επέστρεψαν οι Βεστφαλοί, μετά την ήττα 1-0 από την Γκλάντμπαχ και παρά την απουσία του «πολυβόλου» Χάαλαντ, κατάφεραν να πάρουν την νίκη, με τον Νορβηγό να παρακολουθεί από τις εξέδρες την ομάδα του να… έχει ξαναβρεί τον εαυτό της.

Το ματς

Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήταν αναγνωριστικά με τις δύο ομάδες να μην απειλούν. Η πρώτη αμφιλεγόμενη φάση του ματς ήρθε στο 7′, όταν ο Ρόις έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα, με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι και τον πάγκο της Ντόρτμουντ να διαμαρτύρεται. Μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο Gouweleeuw έκανε φάουλ με τον διαιτητή να… μην την χαρίζει αυτή την φορά στην Άουγκσμπουργκ και να δίνει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, με τον Γκερέιρο να εκτελέι εύστοχα για το 1-0.

Στο 17′ προέκυψε φάουλ σε καλό σημείο για τους φιλοξενούμενους, το οποίο ωστόσο δεν αξιοποιήθηκε, με τον κίπερ της Ντόρτμουντ να απομακρύνει εύκολα. Η Άουγκσμπουργκ από την άλλη είχε επιλέξει ένα αρκετά επιθετικό παιχνίδι, με σκληρά τάκλιν και τους παίκτες να έχουν δει κίτρινες κάρτες από νωρίς. Η Ντόρτμουντ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, και με εξαιρςτική συνεγασία, οι παίκτες αντάλασσαν κοντινές πάσες, παίζοντας το ένα-δύο και περίμεναν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο, κόντρα στην ροή του ματς, έκαναν το 1-1 με τον Ζεκίρι να νικά τον τερματοφύλακα στο 35′, ενώ ένα λεπτό πριν είχαν και δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους «κίτρινους» να έχουν μπει πιο δυναμικά και τον Μουνιέρ να κάνει καλή πάσα στην περιοχή και να καταλήγει λίγο έξω από το δοκάρι. Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς… και την Ντόρτμουντ, η οποία έκανε το 2-1 στο 51′ με τον Μπραντ να παίρνει μια πάσα ακριβείας και κάνει γρήγορα μια χαμηλή προσπάθεια που πάει μέσα από το δεξί δοκάρι.

Μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο Ζεκίρι τρέχει να πανηγυρίσει καθώς η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αλλά η χαρά του δεν θα κρατήσει για πολύ, καθώς ο διαιτητής ακυρώνει το γκολ για φάουλ. Μία ακόμη καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 59΄, όταν ο Μάιερ τρέχει να προλάβει μια πάσα μέσα στην περιοχή και εξαπολύει ένα τρομερό σουτ προς την δεξιά πλευρά της εστίας, με τον κίπερ να αποκρούει εντυπωσιακά. Στο 67′ η Ντόρτμουντ έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει ένα εντυπωσιακό τέρμα. Ο Χάαζαρντ έτρεξε προς την εστία για να αναγκάσει τον συμπαίκτη του να του δώσει την μπάλα κι αφού πήρε μια φανταστική πάσα και σούταρε από την άκρη της περιοχής, χτύπησε το δεξί δοκάρι. 

Το ματς κύλησε χωρίς ιδιαίτερο τέμπο τα επόμενα λεπτά, με τους γηπεδούχους να έχουν καλή φάση στο 83′, όταν μια ψηλή πάσα βρίσκει τον Μπραντ, αυτός νικά τον τερματοφύλακα με ένα χαμηλό σουτ, αλλά ένας αμυντικός σταματά τη μπάλα στη γραμμή του τέρματος. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του παιχνδιού.

(Μπορούσια Ντόρτμουντ): Γκρέγκορ Κόμπελ, Τομά Μενιέ, Μάνουελ Ακάντζ,ι Ματς Χούμελς, Ραφαέλ Γκερέιρο, Τζουντ Μπέλιγχαμ, Άξελ Βίτσελ, Γιούλιαν Μπραντ, Μάριους Βολφ, Ντόνιελ Μάλεν, Μάρκο Ρόις
 
(Άουγκσμπουργκ): Ράφαλ Γκίκεβιτς, Ρόμπερτ Γκούμι, Τζέφρεϊ Γκουβελέου, Ρις Όξφορντ, Ντάνιελ Καλιτζιούρι, Κάρλος Γκρουέσο, Τομπίας Στρομπλ, Άρνε Μάιερ, Μαντς Πέντερσεν, Αντί Ζεκίρι, Σέρτζιο Κόρντοβα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News