ΜΠΡΑΙΤΟΝ - ΑΡΣΕΝΑΛ 0-0: Άσφαιροι οι «κανονιέρηδες» - Ρεσιτάλ ατυχίας για τους «γλάρους»

Η Μπράιτον υποδέχτηκε την Άρσεναλ για την 7η αγωνιστική, η οποία παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, ενώ η τύχη δεν ήταν με το μέρος των γηπεδούχων οι οποίοι μετρούσαν ένα… σερί από δοκάρια

Το ματς ξεκίνησε με την Άρσεναλ να απειλεί… με το καλημέρα,όταν ο Σάκα έκανε ωραία κούρσα, βρέθηκε σε απόσταση βολής μεσα στην περιοχή και η προσπάθειά του κόπηκε από τον Σάντσεθ. Από την άλλη, οι παίκτες της Μπράιτον κρατούσαν την μπάλα ανταλάσσοντας πάσες, δίχως τελική.

Από το 10′ και έπειτα, οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επιθετικοί, με τον Τροσάρντ να στέλνει την μπάλα δίπλα από το δοκάρι, ενώ εξαιρετική ήταν και η ευκαιρία στο 21′, όπου ο Ντάφι πήρε το ριμπάουντ μέσα στην πετιοχή και η μπάλα κατέληξε ξανά πάνω από το δοκάρι.

Η απάντηση ήρθε από την Άρσεναλ μόλις δύο λεπτά αργότερα, με τον Ομπαμεγιάνγκ να παίρνει σέντρα από τα πλάγια και την κεφαλιά του να χτυπά στο αριστερό δοκάρι. Οι γηπεδούχοι δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα και στο 28′ είχε δύο διαδοχικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μπερν έκανε τρομερό σπριντ αλλά δεν μπόρεσε να κατεβάσει την μπάλα και την έστειλε άουτ.

Η Μπράιτον εξακολουθούσε να πιέζει, ενώ η Άρσεναλ είχε κλειστεί πίσω και δεν δημιουργούσε ευκαιρίες, με το σουτ του Πάρτει στο 36΄να είναι αδύναμο. Η… ατυχία από την άλλη συνεχίζονταν για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έδιναν ρεσιτάλ από δοκάρια. Κάπως έτσι, στο 38′ τρομερή σέντρα του Ντάφι κατέληξε ελάχιστα δίπλα από υο δεξί δοκάρι. Η πρώτη άξια αναφοράς φάση για την Άρσεναλ, προέκυψε στο 40′ με τον Πάρτει να σουτάρει από την άκρη της περιοχής και τον Σάντσεθ να απομακρύνει δύσκολα.

Το δεύτερ ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με την Μπράιτον να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι (!), ενώ στο 53′ η Άρσεναλ είχε την δυνατότητα να ανοίξει το σκορ αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ ήταν σε θέση οφσάιντ. Το ματς συνεχίστηκε χωρίς ιδιαίτερη φάση τα επόμενα δέκα λεπτά. Στο 70′ ο Τροσάρντ έπιασε μια ωραία βολίδα, κοντρόλαρε την πάσα και σούταρε από την άκρη της περιοχής αλλά η μπάλα βρήκε σε έναν από τους αμυντικούς. Αντίστοιχα, στο 76′ δοκίμασε και η Άρσεναλ να απειλήσει, με τον Ρόου να κάνει τρομερή κούρσα και τον κίπερ των αντιπάλων να απομακρύνει εντυπωσιακά.

Λίγο πριν την λήξη του αγώνα, προέκυψε ευκαιρία για τους «γλάρους», μετά από υπέροχη πάσα του Μαρκ στον Μοπε και τον Ράμσντειλ να λέει «όχι», ενώ στο 90+2′ ο Άλιστερ έστειλε την μπάλα αρκετά εκτός αγωνιστικού χώρου, με τις δύο ομάδες να μένουν στην λευκή ισοπαλία. 

Μπράιτον: Ρόμπερτ Σάντσεθ,Σέιν Ντάφι,Λιούις Ντανκ,Νταν Μπερν,Γιόελ Φέλτμαν,Πασκάλ Γκρος,Άνταμ Λαλάνα,Μαρκ Κουκουρέγια,Λεάντρο Τροσάρ,Γιάκουμπ Μόντερ,Μοπέ
 
Άρσεναλ: Άαρον Ράμσντειλ,Τακεχίρο Τομιγιάσου,Μπεν Γουάιτ,Γκαμπριέλ Μαγκαλιάες,Κίεραν Τίερνι,Τόμας Πάρτεϊ,Albert Sambi Lokonga,Μπουκαγιό Σακά,Μάρτιν Έντεγκααρντ,Έμιλ Σμιθ Ρόου,Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News