ΑΡΗΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 0-0: Άσφαιρος ο Άρης, στο μηδέν με τον Απόλλωνα

Άργησε να ξυπνήσει ο Άρης και όταν πήρε μπροστά ήταν πλέον αργά με αποτέλεσμα να μείνει στο ισόπαλο 0-0 με τον Απόλλωνα, που ισοδυναμεί με ήττα, μετά από δύο σπουδαίες νίκες

 Μετά από δύο διαδοχικές μεγάλες νίκες με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο, ο Άρης δεν βρήκε αντίδοτο στις πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών και έμεινε στο λευκό 0-0 με τον Απόλλωνα στο Κλεάνθης Βικελίδης μπροστά στον κόσμο του.

Ο Άρης έχασε μία σπάνια ευκαιρία μόλις στο 4′ όταν ο Κότσαρης νίκησε τον Καμαρά και στη συνέχεια αποκοιμήθηκε, με αποτέλεσμα η άμυνα του Απόλλωνα να κρατάει εύκολα μακριά τους κινδύνους από την περιοχή της. Ο Άρης άργησε να ξυπνήσει, οι αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο τον μεταμόρφωσαν και του έδωσαν ρυθμό από το 70′ μέχρι το 85′, αλλά έμεινε από χρόνο και δεν κατάφερε να πετύχει το… μισό γκολ που έψαχνει για να πάρει τους ρεις βαθμούς.

Πως ξεκίνησαν οι δύο προπονητές 

Ο Άκης Μάντζιος ξεκίνησε τον αγώνα όπως αναμενόταν εξαιτίας των πολλών τραυματισμών. Στην ενδεκάδα που νίκησε στο Περιστέρι, πρόσθεσε τον Δεληζήση αντί του Φαμπιάνο και στις πτέρυγες της επίθεσης τους Ματέο Γκαρσία και Χάιροβιτς, στη θέση των Μπρούνο Γκάμα και Μαντσίνι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπει ορμητικά και με διάθεση, ωστόσο ο Καμαρά πέταξε στα σκουπίδια μόλις στο τέταρτο λεπτό την σπάνια ευκαιρία που του σχεδίασε ο Γκάνεα. Ο Ματέο Γκαρσία ήταν εκτός ρυθμού, ο Άρης ακίνδυνος στο πρώτο ημίχρονο και χωρίς φαντασία.

Αντίθετα ο Απόλλωνας, με το 4-3-3 του Φέστα, κατάφερε να κερδίσει και την μάχη στην μεσαία γραμμή, αλλά και να βγαίνει στην κόντρα με αξιώσεις, έχοντας έναν πολύ επικίνδυνο ποδοσφαιριστή στη σύνθεσή του, τον Φαν Λα Πάρα. Ο Παμλίδης έχασε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει στο 24, καθώς ο Κουέστα ήταν έτοιμος και αντέδρασε στο σουτ του. Πάντως οι φιλοξενούμενοι κράτησαν εύκολα μακριά από την περιοχή τους τον Άρη στα πρώτα 45 λεπτά.

Ζωντάνεψε με τις αλλαγές

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άκης Μάντζιος αποφάσισε νωρίς να αποσύρει τον Χάιροβιτς και να ρίξει στο ματς τον Ιρακινό Αλί, ωστόσο ο Άρης δεν έδειξε να συνέρχεται. Οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε μάχες στο κέντρο με πολλά λάθη και έμειναν μακριά από φάσεις. Ο τεχνικός του Άρη έκανε και δεύτερη κίνηση με τον Μάνο στην επίθεση, αναγκαστική όταν ο Αλί τραυματίστηκε (έπεσε μόνος του και φάνηκε να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο) και αποχώρησε. Ο Μάνος πήρε τη θέση του και ο Άρης έπαιξε με 4-4-2, καθώς ο Λούμορ πήρε τη θέση του Τζέγκο και έπαιξε σε ρόλο αριστερού εξτρέμ. Ο Φέστα απάντησε με τον Νίκο Μαρτίνες, έναν πρώην παίκτη του Άρη, στη θέση του Παμλίδη. Ο Άρης δεν κατάφερε να σκοράρει ως το τέλος και έμεινε με το μηδέν εις το πηλίκον χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία να πάει με ηρεμία στην διακοπή. Αντίθετα ο Απόλλωνας πανηγύρισε έναν πολύτιμο βαθμό.  

[5]

Ο άφαντος Ματέο

Σε ένα παιχνίδι που ο Άρης είχε ανάγκη τον καλό Ματέο Γκαρσία, ο Αργεντινός ήταν εκτός τόπου και χρόνου. ‘Εκανε πολλά λάθη, έχανε εύκολα την μπάλα και δεν ήταν απειλητικός για την αντίπαλη άμυνα. 

Δεν βγήκε το πλάνο με τρία αμυντικά χαφ

Το τρικ του Άκη Μάντζιου με τον Εντιαγέ μπροστά από τους Τζέγκο και Σάσα δεν δούλεψε όπως στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο. Κόντρα σε μία κλειστή άμυνα ο Άρης δεν είχε φαντασία, αλλά έχασε και πολλές μάχες στο κέντρο.

Ο κόσμος έκανε ότι μπορούσε

Για Σαββατιάτικο παιχνίδι, η ανταπόκριση των φίλων του Άρη ήταν εξαιρετική. Βρέθηκαν στο γήπεδο, τραγούδησαν και προσπάθησαν να στηρίξουν τους παίκτες της ομάδας τους. Ακόμα και σε νεκρά διαστήματα, προσπάθησαν να ενθαρρύνουν τους παίκτες του Μάντζιου.

Δεν βγήκε η επιλογή του Χάιροβιτς

Ο Ιζέτ Χάιροβιτς πήρε την ευκαιρία που περίμενε και ξεκίνησε στο βασικό σχήμα ως αριστερός μεσοεπιθετικός, ωστόσο ήταν ο πρώτος που έφυγε για τον πάγκο. Ο Βόσνιος ξεκίνησε φουριόζος, αλλά στη συνέχεια δεν πήρε πάσες και έπεσε ο ρυθμός του.

Η απόκρουση του αγώνα

Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Κώστας Κότσαρης έκανε την απόκρουση του αγώνα. Αν και βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Καμαρά σε μειονεκτική θέση, κατάφερε εντυπωσιακά να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Γαλλομαυριτανού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News