Παναθηναϊκός: Το ξεμπρόστιασμα από Κόντη, Κυριακόπουλο και Καλάμπρια και το ρόστερ που μόνο για πρωταθλητισμό δεν είναι!
Οχι πως έπαιξε τίποτα σπουδαίο ο Παναθηναϊκός χθες, αλλά όπως παραδέχθηκαν προπονητής και παίκτες, η ομάδα για πρώτη φορά έδειξε κάτι, «αδειάζοντας» τον Ρουί Βιτόρια, τον (ανέγγιχτο) Γιάννη Παπαδημητρίου, αλλά και τον Γιάννη Αλαφούζο για την επιλογή του να τον κρατήσει το καλοκαίρι.
Ο Ντάβιντε Καλάμπρια δηλώνει ότι ο Παναθηναϊκός τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για την εικόνα που παρουσίασε στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Γιώργος Κυριακόπουλος το είπε ανοιχτά, ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε αγωνιστική ταυτότητα από το καλοκαίρι. Και το… γλυκό έδεσε με τον Χρήστο Κόντη να «τραβάει» τα μαλλιά του με τις κράμπες των ποδοσφαιριστών: «Δεν μπορώ να το διανοηθώ ότι είχαν τόσες κράμπες». Για την ιστορία και για να μη ψάχνετε, ιδού τι είπε και ο Κυριακόπουλος: «Με τον κύριο Κόντη σίγουρα μέσα σε λίγες ημέρες δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά πράγματα, αλλά θεωρώ ότι με τις λίγες μέρες που ήρθε προσπάθησε να μας δείξει τι ιδέες έχει και την ταυτότητα που θέλει να περάσει στην ομάδα. Εγώ πιστεύω ότι η ομάδα από εδώ και πέρα θα παίξει καλύτερα, θα έχει μία ταυτότητα, θα θέλει να παίξει από πίσω, πράγμα που μας έλειψε από την αρχή του καλοκαιριού».
Όπως φαίνεται, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός του Ρουί Βιτόρια ήταν μία αδούλευτη ομάδα και μάλλον (και) αγύμναστη (υπάρχει και άλλη όψη του νομίσματος, ότι ο Παναθηναϊκός άργησε να ενισχυθεί και πήρε ποδοσφαιριστές ανέτοιμους να βγάλουν 90λεπτο). Κόντης και ποδοσφαιριστές «άδειασαν» τον Πορτογάλο προπονητή, αλλά και τον Γιάννη Αλαφούζο με την επιλογή του να τον κρατήσει το καλοκαίρι, δίνοντας του μία δεύτερη ευκαιρία.
Όχι πως έπαιξε τίποτα σπουδαίο το βράδυ της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό. Αλλά, τουλάχιστον, έβγαλε μία αντίδραση, έδειξε κάπως σαν κανονική ομάδα αν και τα προβλήματα και τα κενά φάνηκαν. Αδειος είναι ο Παναθηναϊκός στο πολυδιαφημισμένο και ακριβό ρόστερ του. Ο Μεντιλίμπαρ έριξε από τον πάγκο Τσικίνιο, Ποντένσε και Ταρέμι και ο Κόντης έψαχνε ποιον θα μπορούσε να βάλει μπας και αλλάξει την εικόνα.
Μεμψίμοιρη η κατάσταση στον Παναθηναϊκό, όπως πάντα άλλωστε στα χρόνια του Αλαφούζου. Από τη μία το χαμηλής δυναμικότητας ρόστερ με περιορισμένες επιλογές και στοιχήματα (βλέπε Ρενάτο Σάντσες) και από την άλλη το «φεύγω κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια» από τον Ρουί Βιτόρια που όπως φάνηκε πέρασε ένα καλοκαίρι αφήνοντας στην τύχη του τον Παναθηναϊκό.
Ο Χρήστος Κόντης τι να πρωτοκάνει; Προσπάθησε να συμμαζέψει την κατάσταση, αλλά αντιλήφθηκε ότι το έργο που ανέλαβε είναι πολύ πιο δύσκολο από αυτό που είχε φανταστεί. Ο ίδιος ζήτησε από τη διοίκηση να του δοθεί η ευκαιρία μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος για να δείξει τις δυνατότητές του, οι παίκτες φάνηκαν να γουστάρουν με την αλλαγή προπονητή και την έλευση του Κόντη, αλλά αν κάτι είναι προβληματικό δεν μπορεί να φτιαχτεί με προχειροδουλειές.
Πολλά άφησε το χθεσινό ντέρμπι, αλλά αυτό το «άδειασμα» από προπονητή και παίκτες είναι όλη η ουσία και απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι πρωτίστως οι υπεύθυνοι δεν είναι πάντα οι ποδοσφαιριστές. Τουλάχιστον στον Παναθηναϊκό τα ονόματα είναι γνωστά: Γιάννης Αλαφούζος, Γιάννης Παπαδημητρίου. Θα προσθέταμε και τον Βιτόρια, αλλά αυτός έφυγε, πήδηξε από το καράβι. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, πήδηξε από τον Τιτανικό.
Θα προσθέταμε στους υπεύθυνους και τους… μυστικούς συμβουλάτορες του ιδιοκτήτη, αλλά βλέπετε υπάρχει και το οξύμωρο. Από τη μία πλευρά μία ομάδα με δύο βαθμούς και χωρίς νίκη και από την άλλη μία ομάδα που εντυπωσιάζει και μοιράζει τεσσάρες.
ΥΓ: Έχει γούστο μετά τα όσα είπε ο Κυριακόπουλος να δει κι αυτός στα αποδυτήρια τα πράγματά του πειραγμένα…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μεντιλίμπαρ: «Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν σημαίνει τίποτα»
- Μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Τζίμα: «Μείνε δυνατός Στέφανε, είμαστε όλοι δίπλα σου»
- Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο το ταξίδι της για την Ιταλία
- Μπαφές: «Πάνω από όλα η ασφάλεια φιλάθλων και εργαζομένων, τα κυβικά νερού στην οροφή του ΣΕΦ ήταν ασύλληπτα»
- Σπανούλης: Η Μονακό «έτρεξε» με 125 κι έσπασε το ρεκόρ του Παναθηναϊκού!
