Ολυμπιακός: Τι αναφέρουν στο Καζακστάν για το ματς με την Καϊράτ

Ολυμπιακός: Όταν έχεις Ελ Κααμπί ξεπερνάς και το VAR!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Καζακστάν, το παιχνίδι της Καϊράτ με τον Ολυμπιακό στις 9 Δεκεμβρίου για το Champions League είναι πολύ πιθανό να μην διεξαχθεί στο Αλμάτι, αλλά στην Αστάνα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Καζακστάν, το Καϊράτ-Ολυμπιακός που είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 9 Δεκεμβρίου για το Champions League είναι πολύ πιθανό να μην διεξαχθεί στο Αλμάτι, αλλά στην Αστάνα.

Η αλλαγή έδρας κρίνεται σχεδόν βέβαιη, καθώς εκείνη την περίοδο στο Αλμάτι οι καιρικές συνθήκες αναμένονται εξαιρετικά δύσκολες, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν αρκετά κάτω από το μηδέν. Για τον λόγο αυτό, η Καϊράτ αποφάσισε να δώσει τα δύο πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της στο Champions League στην κανονική της έδρα, αλλά τα δύο τελευταία στην Αστάνα, που αποτελεί τη δεύτερη έδρα που έχει δηλώσει στην UEFA.

Το γήπεδο της Αστάνα προσφέρει καλύτερες συνθήκες, καθώς διαθέτει συνθετικό χλοοτάπητα πιο ανθεκτικό στον παγετό, ενώ το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η οροφή που μπορεί να κλείσει, προστατεύοντας έτσι τον αγωνιστικό χώρο από τις ακραίες θερμοκρασίες.

Αν και στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση από την UEFA για αλλαγή έδρας, στο Καζακστάν θεωρούν δεδομένο πως το ματς θα μεταφερθεί στην Αστάνα. Αναμένεται το επόμενο διάστημα να γίνουν οι απαραίτητες ανακοινώσεις, ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να προετοιμαστούν καταλλήλως για ένα ούτως ή άλλως απαιτητικό ταξίδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι Πειραιώτες αγωνίζονται στην Αστάνα. Το 2017 είχαν αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα για το Europa League, με το παιχνίδι τότε να ολοκληρώνεται ισόπαλο 1-1.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News