SUPER LEAGUE: Clasico "αιωνίων" και επικίνδυνες εκτός έδρας αποστολές στο κυριακάτικο μενού

Η 5η αγωνιστική της Super League έχει ως ναυαρχίδα το ντέρμπι των “αιωνίων” στο Φάληρο, αλλά το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει άλλα τέσσερα πολύ ενδιαφέροντα ματς που κρύβουν πολλές ιδιαιτερότητες.

Το ελληνικό clasico, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα, ενώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όπως και ο ΠΑΣ έχουν επικίνδυνες εξόδους. Ιωνικός και Λαμία αναμετρώνται για πρώτη φορά σε επίπεδο Α’ Εθνικής ή Super League. 

Μονόδρομος η νίκη για τους δύο «αιώνιους» στο μεταξύ τους ντέρμπι στις 20:30 (Novasports Prime) στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός μόνο με το τρίποντο θα ξεπεράσει τον Βόλο στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ αν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί θα μείνει εφτά βαθμούς πίσω από τους «ερυθρόλευκους» μετά από μόλις πέντε αγωνιστικές.

Ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα παραμένει δέκα αγώνες αήττητος, ενώ στην έδρα του δεν έχει χάσει τα τελευταία 21 παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει νικήσει εκτός έδρας από τις 6 Φεβρουαρίου, κι αν ηττηθεί, για πρώτη φορά στην ιστορία του θα χάσει και τα τρία πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια του.

Η προϊστορία σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας:

Νίκες Ολυμπιακού: 30

Ισοπαλίες: 22

Νίκες Παναθηναϊκού: 12

Ο αήττητος ΟΦΗ των τεσσάρων ισοπαλιών, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (18:15 – Cosmotesports 2), με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να θέλει… Χ2 στο ντέρμπι και νίκη δική του για να πιάσει το Βόλο στην πρώτη θέση.

Οι Κρητικοί παραμένουν 11 ματς πρωταθλήματος αήττητοι, για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Ρεκόρ και οι πέντε σερί ισοπαλίες με την περσινή από την τελευταία αγωνιστική των play-out. Ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας έχει τέσσερις διαδοχικές νίκες, δύο στο πρωτάθλημα και δύο στην Ευρώπη.

Η προϊστορία σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας:

Νίκες ΟΦΗ: 22

Ισοπαλίες: 13

Νίκες ΠΑΟΚ: 9

Στο Περιστέρι, ο επίσης αήττητος ΠΑΣ φιλοξενείται (16:00 – Novasports Prime) από τον Ατρόμητο που δεν έχει ακόμα νίκη, αλλά και τρεις σερί ήττες μετά το 0-0 στο «Καραϊσκάκη». Με ένα πέμπτο παιχνίδι χωρίς ήττα, οι Γιαννιώτες θα ισοφαρίσουν το καλύτερό ξεκίνημά τους σε σεζόν. Επιπλέον δεν έχουν δεχτεί ακόμα γκολ εκτός έδρας και κανένα (εντός-εκτός) σε εξέλιξη φάσης (παρά μόνο ένα από την άσπρη βούλα).

Η προϊστορία σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας:

Νίκες Ατρομήτου: 7

Ισοπαλίες: 6

Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 2

Την ίδια ώρα (16:00 – Cosmotesports 1) στο Αγρίνιο, ο Παναιτωλικός υποδέχεται την ΑΕΚ. Και οι δύο ομάδες έχουν χάσει φέτος μόνο από τον ΠΑΟΚ, ενώ ποτέ μεταξύ τους παιχνίδι στην έδρα του Παναιτωλικού δεν έχει λήξει ισόπαλο.

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν ακόμα νίκη στην έδρα τους και έχουν σκοράρει φέτος δύο φορές μετά το 90’, αλλά σε παιχνίδια μακριά από το Αγρίνιο. Η Ένωση δεν έχει νίκη στα τέσσερα τελευταία επίσημα εκτός έδρας.

Η προϊστορία σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας:

Νίκες Παναιτωλικού: 3

Ισοπαλίες: 0

Νίκες ΑΕΚ: 6

Στις 20:30 (Cosmotesports 1) ο Ιωνικός και η Λαμία αναμετρώνται στο γήπεδο της Νεάπολης.

Μετά την ήττα της πρεμιέρας στο ΟΑΚΑ, ο Ιωνικός δεν έχει δεχτεί γκολ και έβαλε μόνο ένα. Η Λαμία έχει δεχτεί γκολ και στα τέσσερα παιχνίδια της, ενώ προέρχεται από τον πρώτο της πόντο στο πρωτάθλημα (το 2-2 με τον Παναιτωλικό), σε ένα ματς που έχασε δύο φορές το προβάδισμα. 

Η προϊστορία σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας:

Συναντιούνται για πρώτη φορά

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News