ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΕΚ 1-3: Διπλό... ηρεμίας με κέρβερο Στάνκοβιτς και λυτρωτή Τσούμπερ!

Η ΑΕΚ προηγήθηκε γρήγορα 2-0 στο Αγρίνιο, στη συνέχεια έπαιξε με τη φωτιά, αλλά με τις αποκρούσεις του Στάνκοβιτς και το «χρυσό» γκολ του Τσούμπερ πήρε το διπλό (3-1) που χρειαζόταν

Τη νίκη και παράλληλα την ηρεμία για να πάει στη διακοπή και να διορθώσει τα ζητήματα της, πήρε η ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Πραγματοποιώντας κατά διαστήματα εξαιρετική εμφάνιση, αλλά έχοντας και «νεκρά» κομμάτια στο παιχνίδι, η Ενωση νίκησε με 3-1 τον Παναιτωλικό και πλέον περιμένει τα αποτελέσματα των ομάδων που προπορεύονται στη βαθμολογία. 

Η ΑΕΚ πήγε στο Αγρίνιο για να πάρει τη νίκη και να αλλάξει την κακή εικόνα που έβγαλε στην Τούμπα. Για να φτάσει στο στόχο του, ο Μιλόγεβιτς έδωσε φανέλα βασικού στους Μοχαμάντι, Σιμόες και Μάνταλο και τα αποτελέσματα έγιναν άμεσα ορατά. Η Ενωση μπήκε με δυναμισμό, συγκέντρωση και ξεκάθαρο αγωνιστικό σχέδιο στο Αγρίνιο και έβαλε εξ αρχής τον Παναιτωλικό σε παθητικό ρόλο. Ειδικά το πρώτο 25λεπτο, ήταν πολύ καλό για την ΑΕΚ. 

Καθοριστικός για την υπεροχή της ΑΕΚ ήταν ο Αντρέ Σιμόες. Ο Πορτογάλος συνέδεσε τις γραμμές, έδωσε τρεξίματα δίπλα στον Λε Ταλέκ και συνέβαλε τα μέγιστα για να κερδίσει μέτρα η ΑΕΚ. Επίσης, ήταν εξαιρετικός ο Μάνταλος, που βοήθησε πολύ στα τρεξίματα και την κυκλοφορία της μπάλας. Αποτέλεσμα αυτής της κυριαρχίας ήταν η ΑΕΚ να γίνει αφεντικό στο ματς και να φαίνεται πως αποτελεί απλά θέμα χρόνο να σκοράρει.

Η ποιότητα των Μοχαμαντί, Γκαρσία (που πέτυχε εκπληκτικό γκολ με απίστευτο άλμα), αλλά και η δεύτερη εξαιρετική εκτέλεση στημένου του Μάνταλου, έφεραν τα δύο γκολ που η ΑΕΚ τα άξιζε βάσει της εικόνας περίπου μέχρι το 30΄. Από κει και μετά όμως, υπήρξε άλλο ματς. Η ΑΕΚ είχε προβλήματα απέναντι στην πίεση που ανέβασε ο αντίπαλος και φαίνεται πάλι μεγάλο κενό στον άξονα, με τον Λε Ταλέκ να μην φαίνεται πουθενά για ένα ακόμη ματς, τον Σιμόες να τρέχει παντού, αλλά να μη φτάνει καθώς πλέον είχε και κάρτα. 

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να πιέσει και μετέφερε την πίεση στον άξονα της ΑΕΚ, αλλά εκεί κλειδί για να διατηρηθεί το προβάδισμα της Ενωσης ήταν η ετοιμότητα του Στάνκοβιτς και τα στοπ που έδωσαν, έστω και στην τελευταία γραμμή άμυνας, ο Βράνιες, αλλά και ο Τζαβέλλας. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε ξανά να γίνει κυρίαρχος του ματς. Δεν υπήρχε πλέον καλή κυκλοφορία της μπάλας, δεν κρατιόταν η μπάλα στο κέντρο, δεν ελέγχθηκε ο ρυθμός. 

Απόρροια όλων αυτών ήταν ο Παναιτωλικός να πιστέψει πως μπορεί να μπει ξανά στο παιχνίδι, όπως και έκανε με τον Βέργο να εκμεταλλεύεται την αδράνεια του Βράνιες και να σκοράρει με γυριστό μέσα από την περιοχή. Η είσοδος του Σιμάνσκι από τον Μιλόγεβιτς βοήθησε την ΑΕΚ να ισορροπήσει την κατάσταση στη μεσαία γραμμή και να μην υπάρχουν πια τα τεράστια κενά που εκμεταλλευόταν ο Παναιτωλικός. Η μεταφορά του Τσούμπερ στον άξονα μετατράπηκε σε καθοριστική, καθώς ο Ελβετός σφράγισε τη νίκη της ΑΕΚ.

[5]

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΜΕ ΣΙΜΟΕΣ 

Μπορεί να μην είναι ο φαντεζί παίκτης, να μην κάνει ντρίπλες και να μην σκοράρει συχνά, αλλά ο Αντρέ Σιμόες είναι υπερπολύτιμος για την ΑΕΚ. Με την παρουσία του, έδωσε τρεξίματα, δύναμη, νεύρο στη μεσαία γραμμή και απελευθέρωσε τον Λε Ταλέκ. 

ΑΡΧΗΓΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ 

Η ΑΕΚ μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να αναλώνεται σε φαγωμάρες και εσωστρέφειες, αλλά σε ό,τι αφορά την παρουσία του Μάνταλου δεν υπάρχουν πολλά να πεις. Ο αρχηγός είναι εκείνος που κάνει τη διαφορά, όταν είναι καλά και αυτό συνέβη στο Αγρίνιο. 

ΤΡΥΠΙΑ ΑΜΥΝΑ 

Προφανώς το να δέχεται γκολ μια ομάδα δεν είναι μόνο δουλειά της άμυνας, αλλά είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση σε κάθε παιχνίδι. Λάθος τοποθετήσεις, αργές αντιδράσεις, ακόμα μια φορά δεν κλειδώθηκε ένα ματς.

ΑΛΛΗ ΚΛΑΣΗ Ο ΛΙΒΑΙ 

Την περασμένη Κυριακή κατακρίθηκε για την ανύπαρκτη παρουσία του στην Τούμπα, αλλά στο Αγρίνιο ο Λιβάι έδειξε πτυχές του σπουδαίου ταλέντου του. Ειδικά το άλμα στη φάση του γκολ, όταν έφτασε στα 2,7 μέτρα από το έδαφος, είναι πραγματικά εκπληκτικό. 

ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΝΚΟΒΙΤΣ 

Φαίνεται οξύμωρο σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1, αλλά η πραγματικότητα είναι πως ο Στάνκοβιτς ήταν καθοριστικός όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει. Σημαντικές αποκρούσεις, που έδωσαν στην ΑΕΚ τη νίκη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News