Ολυμπιακός: Τεράστια αύξηση 36 εκατομμυρίων μέσα σε έναν χρόνο στην αξία του ρόστερ του, σύμφωνα με το CIES

Ολυμπιακός: O golden boy Χρήστος Μουζακίτης με το μαγικό αριστερό!

Την… εκτόξευση της αξίας του Ολυμπιακού αναδεικνύει η νέα έκθεση του CIES!

Μια μετοχή που συνεχώς ανεβαίνει είναι το ρόστερ του Ολυμπιακού. Αυτό το αποδεικνύουν πρώτα απ’ όλα οι προτάσεις που έρχονται στα γραφεία, αλλά γίνεται εμφανές και από τη νέα έκθεση του ποδοσφαιρικού παρατηρητηρίου «CIES».

Η αύξηση στην αξία των παικτών τον τελευταίο χρόνο αγγίζει τα 36 εκατομμύρια, ενώ στα τελευταία δύο μεταγραφικά παράθυρα υπάρχει θετικό ισοζύγιο 17 εκατομμυρίων.

Η έκθεση αποτυπώνει τη μεταβολή σε απόλυτους αριθμούς, λαμβάνοντας υπόψη το οικονομικό ισοζύγιο των μεταγραφών που ολοκληρώθηκαν στις δύο πιο πρόσφατες μεταγραφικές περιόδους.
Η Τσέλσι καταλαμβάνει την πρώτη θέση (+364 εκατ. ευρώ), καθώς η αξία των παικτών της αυξήθηκε κατά 372 εκατ. ευρώ, ενώ η καθαρή δαπάνη της για τις δύο περιόδους παρέμεινε σχεδόν ισορροπημένη, στα -8 εκατ. ευρώ. Οι «Μπλε» προηγούνται της πρωταθλήτριας Ευρώπης Παρί Σεν Ζερμέν (+303 εκατ. ευρώ), με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (+294 εκατ. ευρώ) να συμπληρώνει την τριάδα.
Στον αντίποδα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (-377 εκατ. ευρώ) και η Μάντσεστερ Σίτι (-315 εκατ. ευρώ) βρίσκονται στο κάτω μέρος του πίνακα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News