ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 1-3: Άνετο πέρασμα από το Ηράκλειο

Σφιντέρσκι, Κούρτιτς και Αουγκούστο οι σκόρερς για τον ΠΑΟΚ, στο εμφατικό του πέρασμα από το «Γεντί Κουλέ»

Έχοντας από ένα γκολ στο πρώτο 15λεπτο κάθε ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έβαλε τις βάσεις για την τρίτη διαδχική εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, στην οποία και έφτασε, επικρατώντας του ΟΦΗ με 1-3. Σφιντέρσκι, Κούρτιτς και Αουγκούστο οι σκόρερ για τον Δικέφαλο του βορρά, γκολ στην επιστροφή του μετά από σχεδόν ένα χρόνο ο Ναμπι, που αποθεώθηκε.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στην αναμέτρηση με το πόδι στο γκάζι και μέχρι το 4′ είχα χάσει δυο μεγάλες ευκαιρίες με τον Σφιντέρσκι να ανοίξει το σκορ. Στο πρώτο 10λεπτο, ο Δικέφαλος χτυπούσε τα… κεφάλια του στον τοίχο λόγω της αδυναμίας του να προηγηθεί αν και έμπαινε όπως ήθελε στην περιοχή των Κρητικών και στο 12′ χρειάστηκε η κεφαλιά του Βιεϊρίνια προ κενής εστίας για να αποσωβηθεί το 1-0 για τον ΟΦΗ, μετά από προσπάθεια του Ντουρμισάι. Ο ΟΦΗ πήγε για το «κόλπο γκρόσο» αφού γλίτωσε από του Σφιντέρσκι τα πλασέ, με τον Πολωνό να μην αστοχεί στο 15′ και να ανοίγει το σκορ. Για οποιοδήποτε επιθετικό, τρεις μεγάλες ευκαιρίες είναι πολλές για να «σπαταληθούν». Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον ΠΑΟΚ να φέρνει τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ όποτε και όπως ήθελε, και τους Κρητικούς να τελειώνουν το πρώτο μέρος με πέντε κόρνερ, δείγμα της επιθετικότητάς τους, σε ένα αρκετά ανοικτό παιχνίδι, με τις μεσαίες γραμμές είναι αρκετά χαλαρές στα αναστατικά τους καθήκοντα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να βρίσκει και πάλι διαδρόμους προς τη μεγάλη περιοχή του Πασχαλάκη, όμως ο Δικέφαλος, λίγο μετά το πρώτο δεκάλεπτο (όπως και στο πρώτο ημίχρονο) βρήκε το γκολ – μαξιλαράκι, με την εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς, στο 58′. Η εικόνα της αναμέτρσης δεν άλλαξε, με τον ΟΦΗ να συνεχιζει με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες αδυναμίες να ψάξει το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο ματς, και τον ΠΑΟΚ να βρίσκει το τρίτο γκολ που «κλείδωσε» το τρίποντο, με τον Αουγκούστο στο 71′. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με όλο το γήπεδο να αποθεώνει τον Ναμπί, που στην επιστροφή του στα γήπεδα πέτυχε ένα υπέροχο γκολ.

[5]

ΑΜΥΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΟΦΗ εκτέθεικε πολλάκις στο πρώτο ημίχρονο, στη διάρκεια του οποίου καταλάβαινες πως το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήταν θέμα χρόνου.

ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ

Η κεφαλιά απομάκρυνσης του Βιεϊρίνια προ κενής εστίας, τρια λεπτά πριν το γκολ του Σφιντέρσκι, είναι κομβική στην οικονομία της αναμέτρησης, καθώς ο ΟΦΗ θα είναι πάρει το προβάδισμα έχοντας…πέσει από τον Λευκό Πύργο.

ΤΟ… ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ Ο ΚΟΥΡΤΙΤΣ

Ο Γιάσμιν Κούρτιτς είχε δείξει την ικανότητά του στην εκτέλεση φάουλ όταν στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Αυτή τη φορά, δεν λάθεψε.

Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΒΑΜΠ

Ο Ντόουγκλας Αοτγκούστο βρέθηκε σε σημείο βολής στο 71′ μέσα στη μεγάλη περιοχή και σε αντίθεση με τον Σβαμπ που έχει «σπαταλήσει» ευκαιρίες περίπου από το ίδιο σημείο, σκόραρε για το 0-3.

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕ

Ο Ναμπί επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από σχεδόν ένα χρόνο, καθώς είχε τραυματιστεί στις 25 Οκτωβρίου 2020, και το συνδύασε με ένα πανέμορφο γκολ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News