Εθνική Ελλάδας: Ο πρώτος «τελικός» - Τι θέλουμε κόντρα στη Δανία

Το ιδανικό σενάριο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι να κανει το «3 στα 3».

«Αστα βράστα», όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός. Κάπως έτσι είναι η κατάσταση μετά την οδυνηρή ήττα της Ελλάδας από τη Σκωτία το βράδυ της Πέμπτης. Οδυνηρή όχι μόνο γιατί τίποτα δεν προμήνυε το 3-1, αλλά γιατί περιπλέκει την κατάσταση στη βαθμολογία του ομίλου σε ό,τι αφορά την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο που είναι και ο μεγάλος στόχος.

Η γαλανόλευκη παρέμεινε στους 3 βαθμούς, με Δανία και Σκωτία να βρίσκονται στους 7. Με τα νέα δεδομένα, η Εθνική θέλει οπωσδήποτε τρεις νίκες στα επόμενα παιχνίδια, απόψε με τη Δανία εκτός και έπειτα τον Νοέμβριο με τη Σκωτία εντός και τη Λευκορωσία εκτός.

Αυτό που επιδιώκει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ παίρνουν μόνο οι πρώτοι των 12 ομίλων, ενώ οι 12 δεύτεροι διαμορφώνουν, μαζί με 4 επιλαχούσες ομάδες που προκύπτουν από το τελευταίο Νέισονς Λιγκ, 16 ομάδες, οι οποίες θα διεκδικήσουν τα 4 τελευταία εισιτήρια της τελικής φάσης. Η Ελλάδα ακόμα και στην τρίτη θέση μπορεί να διεκδικήσει ένα από τα «εισιτήρια» μέσω του Νέισονς Λιγκ, στο οποίο βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Ας μη πάμε, όμως, τόσο μακριά, καθώς ο μεγάλος «τελικός» είναι μπροστά μας και συγκεκριμένα απόψε απέναντι στους Δανούς (21:45). Αν η Εθνική ηττηθεί, τότε Δανία και Σκωτία θα φτάσουν τους 10 βαθμούς, η Ελλάδα θα μείνει στους 3 και ουσιαστικά θα χάσει και τη δεύτερη θέση. Αν νικήσει, θα μειώσει στους 4 βαθμούς και θα ελπίζει στα δύο ματς του Νοεμβρίου, με δεδομένα ότι Δανία και Σκωτία θα παίξουν μεταξύ τους. Με ισοπαλία θα πάει στους 4 βαθμούς και με δύο νίκες θα φτάσει τους 10 και θα θέλει ήττα της Σκωτίας από τη Δανία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News