IΩΝΙΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ 1-2: Λα...μία ομαδάρα με τέρμα τα «γκάζια»

Ο Ιωνικός υποδέχτηκε την Λαμία για την 5η αγωνιστική, με τους Νικαιώτες να… ξεμένουν από δυναμείς καθώς έπαιζαν με δέκα παίκτες, ενώ η Λαμία έδειξε τα «δόντια» της από νωρίς, καταφέρνοντας να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα

Tα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες, με τον Ιωνικό να κρατά την κατοχή της μπάλας, ενώ στο 8′, οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή από εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του κίπερ.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς ήρθε στο 16′ για την Λαμία, όταν ο Γκόλεμιτς έκανε κεφαλιά προς τον Μανούσο, αυτός πήγε να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά τον πρόλαβε ο Αντέτζο, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για χέρι του Ντάλσιο. Μετά από έλεγχο του VAR, o διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ της Λαμίας και κόκκινη κάρτα στον Ντάλσιο. Ο Μανούσος, ευστόχησε από την άσπρη βούλα, κάνοντας το 0-1.

Μετά το γκολ, ο ρυθμός έπεσε με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να κρατούν την μπάλα και στο 29′  ο Τάιρον από πλάγια θέση θέλησε να γίνει απειλητικός, αλλά ο Χουτεσιώτης έδιωξε. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Ιωνικό ήρθε στο 32′ από ωραία ενέργεια και σουτ του Άοσμαν μέσα από την περιοχή και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ίδος πάικτης… επανόρθωσε, κάνοντας το 1-1 για τους Νικαιώτες, όταν βγήκε τετ-α-τετ και κέρδισε τον Γκαραβέλη.

Η Λαμία κρατούσε τα ηνία στο παιχνίδι, με τις ομάδες αμφότερες ωστόσο να έχουν ρίξει το τέμπο τους ως την λήξη του πρώτου ημιχρόνου και να μην εκμεταλλεύονται τις στημένες φάσεις. Με τον ίδιο τρόπο, κύλησαν και τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 56΄για την Λαμία και να είναι και το τρομερό γκολ του Γκόλεμιτς. Ο Σέρβος πήρε την κεφαλιά από το κόρνερ και έκανε το 1-2, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 1-3.

Ο Ιωνικός πίεζε για να ισοφαρίσει και στο 60΄και ο Άοσμαν έστρωσε στον Μάναλη, ο οποίος σούταρε άουτ, με την αναμέτρηση να έχει σκληρά μαρκαρίσματα και αρκετά νεύρα. Στο 74΄ ο Τουράμ απείλησε τον Γκαραβέλη, με τον πορτιέρε όμως να λέει «όχι», την στιγμή που η κούραση του Ιωνικού ήταν εμφανής, καθώς έπαιζε με έναν πάικτη λιγότερο από νωρίς.

Στο 85′, υπήρξε φάουλ σε καλή θέση για τους Νικαιώτες, το οποίο όμως δεν αξιοποίησαν, ενώ και το φάουλ στο 90′ κατέληξε ανεκμετάλλευτο. Τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξαν κάτι στην αναμέτρηση, με την Λαμία να παίρνει το «τρίποντο».

 

 

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης – Μύγας(76′ Κωνσταντινίδης), Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ(88′ Μπουένο), Βαλεριάνος – Ρομαό, Κάνιας(76′ Κάνιας) – Ντάλσιο, Άοσμαν, Καμπράλ (34′ Μανιάλης) – Τουράμ.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης – Βύντρα, Γκόλεμιτς, Αντέτζο, Μαρτίνεζ – Μαζουλουξής, Νούνιεζ(88΄Σκόνδρας) – Ρόμανιτς(88′ Αραμπούλι), Τάιρον(68′ Μανουσάκης), Μανούσος(68΄Μπεχαράντο) – Καραμάνος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News