Υπεράνω Ολων: Μην βάζετε την τοξικότητα και τον οπαδισμό στην Εθνική ομάδα

Εθνική Ελλάδος: Σπουδαίο μήνυμα για τον Τζολάκη

Ο Υπεράνω Ολων γράφει για το οπαδικό μένος που έκανε κακό στην εθνική ομάδα και στηρίζει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που μπορεί να εξελίξει το τεράστιο ταλέντο της γαλανόλευκης.

Και τώρα τι;

Θα τα βάλετε με τον Ζαφείρη και τον Κουλιεράκη, για τα λάθη τους που ήταν στο φινάλε και πιο καθοριστικά από εκείνο του Τζολάκη, που έγινε στις καθυστερήσεις κι ήδη χάναμε; Θα μας μιλήσετε πάλι για δήθεν «ντεφορμάρισμα» των δύο αυτών παικτών; Ποδόσφαιρο είναι· θα γίνονται λάθη.

Μην βγάζετε όλο το μένος σας για τον Ολυμπιακό πάνω στην Εθνική ομάδα. Αφήστε ήσυχα όλα αυτά τα ταλαντούχα παιδιά να βρουν τον δρόμο τους.

Και εσύ, Γιοβάνοβιτς, μην ακούς κανέναν. Χτίσε πάνω στα νιάτα και το ταλέντο αυτών των παικτών και θα έρθουν και οι επιτυχίες. Πάνε πολλές δεκαετίες πίσω, όταν έπαιζαν μαζί Κούδας, Δομάζος, Σιδέρης, Παπαϊωάννου, για να θυμηθώ τέτοιο ταλέντο μαζεμένο.

Καρέτσας, Ζαφείρης, Τζόλης, Τζολάκης, Κωστούλας, Μουζακίτης, Τζίμας, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος, Βαγιαννίδης, Ιωαννίδης και —πάνω από όλους— αυτή η παιχτάρα, ο Κωνσταντέλιας, έχουν όλα τα φόντα να μας οδηγήσουν σε μεγάλες επιτυχίες. Αξίζουν και με το παραπάνω την εμπιστοσύνη όλων μας.

Μέσα από τα λάθη και τις ήττες θα ανδρωθούν και θα αντιδρούν καλύτερα στο άμεσο μέλλον. Μην τους «πυροβολείτε» όλοι εσείς που τους «βλέπετε» και τους κρίνετε ανάλογα με τη φανέλα της ομάδας που φοράνε στο ελληνικό, κυρίως, πρωτάθλημα. Μην βάζετε την τοξικότητα και τον οπαδισμό στην Εθνική ομάδα.

Αντιπροσωπεύουν τη χώρα μας, και όχι τα άρρωστα μυαλά του καθενός. Μην ψάχνετε για αποδιοπομπαίους τράγους σε κάθε αρνητικό αποτέλεσμα.

Κι εμείς οι οπαδοί, ακόμη κι αν αποκλείστηκαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, πρέπει στο επόμενο εντός έδρας ματς να γεμίσουμε το γήπεδο. Να τους στηρίξουμε. Να μην τους θυμόμαστε και να ψάχνουμε για εισιτήριο μόνο όταν κερδίζουν ή διεκδικούν μια πρόκριση.

Γιατί, ειδικά εδώ σε αυτή τη χώρα, η αποθέωση από την απαξίωση απέχει όσο ένα τσιγάρο δρόμος.

Για μένα αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθειά τους. Να συνεχίσουν στα επόμενα τουρνουά με ακόμη μεγαλύτερη δίψα για διάκριση και να αφήσουν πίσω τους το ότι δεν τα κατάφεραν τώρα. Να κλείσουν τα αυτιά τους στις «σειρήνες» που, όταν κέρδιζαν, στριμώχνονταν για να τους πάρουν μια δήλωση και τώρα τους απαξιώνουν.

Η Εθνική ομάδα δεν θα γίνει πεδίο δράσης των στερημένων. Ανήκει σε όλους τους οπαδούς, σε όλους τους Έλληνες. Δεν ακούγεται ο ύμνος της ομάδας που έχει τους περισσότερους παίκτες στο ρόστερ, αλλά ο ύμνος της χώρας μας. Και το λάβαρό της είναι η γαλανόλευκη.

Αφήστε τις κακοπροαίρετες κριτικές και τις βαρύγδουπες αναλύσεις και πείτε έναν καλό λόγο, ρε! Που από προχθές το βράδυ έχετε αναλωθεί σε έναν αγώνα δρόμου για το ποιος θα τους «θάψει» περισσότερο.

Λες και όλα αυτά τα παιδιά δεν τα έδωσαν όλα, δεν ήθελαν να διακριθούν, δεν ήθελαν να δώσουν χαρά σε ολόκληρο το Έθνος. Δεν τα κατάφεραν. Ε, και; Το μέλλον τους ανήκει, και οι επιτυχίες είναι μπροστά τους. Θα μάθουν από τα λάθη τους και θα μας προσφέρουν χαρές.

Βρείτε άλλα πεδία δράσης, όλοι εσείς που δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε την Εθνική ομάδα από τους συλλόγους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News