ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ: «Μπορούσαμε και έπρεπε να έχουμε καλύτερη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο»

Ο προπονητής των «πρασίνων» μίλησε στο Flash Interview της Nova μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δηλώνοντας ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, αλλά όχι και από την απόδοση.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παραχώρησε δηλώσεις αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, όπου ο Παναθηναϊκός απέσπασε μία πολύτιμη ισοπαλία με 0-0 στο «Γ.Καραϊσκάκης». Ο Σέρβος κόουτς επεσήμανε πως είναι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, αλλά όχι και από τον τρόπο που αυτό επετεύχθη ενώ τόνισε πως είναι χαρούμενος για την εμφάνιση του Μπρινιόλι.

Για το πως κύλησε το πρώτο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

«Είναι όπως τα περιμέναμε, πολύ καλή ατμόσφαιρα, όχι τοσο καλό παιχνίδ, δεν είχε ρυθμό. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε ανασταλτικά προβλήματα, αλλά είχαμε θέμα με το να διατηρήσουμε την μπάλα στην κατοχή μας. Κάναμε αρκετά αβίαστα λάθη, δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα, ώστε να κάνουμε πιο ποιοτικές επιθέσεις κι αυτό ήταν που εκμεταλλέυτηκε ο Ολυμπιακός στην διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Ακριβώς αυτό το σημείο. Ενώ το παιχνίδι μας χαρακτηρίζεται από την ικανότητά μας να κυκλοφορησουμε την μπάλα, δεν το κάναμε. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος και ήταν καλύτερος από μας. Αύξησε πολύ την πιεση. Σίγουρα είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, όχι όμως από το παιχνίδι μας στο δεύτερο 45λεπτο».

Για το γεγονός πως η ομάδα οπισθοχώρησε στο δεύτερο ημίχρονο:

«Δε γυρίσαμε πίσω επειδη το θέλαμε, αλλά διότι μας ανάγκασε ο Ολυμπιακός. Δεν είχαμε την αυτοπεποίθηση να κυκλοφορήσουμε την μπάλα, όπως πρέπει και ήταν μοιραίο πως η ομάδα θα γυρίσει πίσω».

Για το αν το αποτέλεσμα είναι θετικό δεδομένων και των απουσιών που υπήρχαν:

«Σιγουρα είναι θετικός ο βαθμός σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και ειδικά αν αναλογιστούμε ότι στα προηγούμενα δύο εκτός χάσαμε. Και με τα θέματα που είχαμε στη διάρκεια της εβδομάδας στην προετοιμασία για το ματς αυτό με τις απουσίες κάποιων παικτών, σίγουρα μπορεί να θεωρήσουμε ότι είναι σημαντικός ο βαθμός αλλα μπορούσαμε και έπρεπε να έχουμε καλύτερη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο».

Για την αποψινή εμφάνιση του Μπρινιόλι:

«Δε θέλω να σχολιάσω παίκτες. Δεν ήταν εύκολο για τον ίδιο σε ένα ντέρμπι να πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση. Εδειξε σταθερότητα και είμαι χαρούμενος για αυτόν. Όμως, σίγουρα υπήρχαν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν πρώτη φορά μετά από αρκετό διάστημα και στάθηκαν όσο μπορούσαν στο ύψος των περιστάσεων».

Για το τι του άρεσε και τι όχι στην ομάδα του από το αποψινό παιχνίδι:

«Τι μου άρεσε; Δύσκολη ερώτηση αλλά δεν έχω ειλικρινή απάντηση. Είναι πρώτο παιχνίδι-ντέρμπιε για μένα ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και σίγουρα μπορούμε να μάθουμε απ’ αυτό αρκετά πράγματα για την συνέχεια. Επειδή θεωρώ πως σαν ομάδα σ’ αυτό τον αγώνα θα έπρεπε να είχαμε πολύ περισσότερο την κατοχή απ’ ότι καταφέραμε».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News