ΑΤΑΛΑΝΤΑ - ΜΙΛΑΝ 2-3: «Ροσονέρο» τριάρα στο Μπέργκαμο

Η Μίλαν πραγματοποίησε μία ακόμη μεγάλη εμφάνιση στην φετινή Serie A και πέρασε με χαρακτηριστική ευκολία από την έδρα της Αταλάντα με 3-2, στέλνοντας μήνυμα στους αντιπάλους της πως είναι έτοιμη να διεκδικήσει τον τίτλο.

Ασταμάτητη η εκπληκτική Μίλαν, πέρασε σαν σίφουνας και από το Μπέργκαμο διαλύοντας την Αταλάντα με 3-2, με τους παίκτες του Στέφανο Πιόλι να παραδίδουν μαθήματα αντεπίθεσης στο σύνολο του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι. Καλύτεροι οι ροσονέρι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με το τελικό σκορ να αποτελεί μαγική εικόνα, αφού η Μίλαν δέχθηκε δύο τέρματα στα τελευταία λεπτά σε μία απέλπιδα προσπάθεια της Αταλάντα για να μειώσει στο σκορ.

Γκολ από τα αποδυτήρια

H Μίλαν ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα και σκόραρε μόλιες στο πρώτο λεπτό με τον Νταβίντε Καλάμπρια μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στα 28′ δεύτερα με τον Καλάμπρια. Ο Ιταλός μπακ έκανε την κίνηση στην περιοχή, πήρε την μπάλα από τον Ερνάντεζ, με τον Μούσο να του λέει όχι στο πρώτο πλασέ όχι όμως και στο δεύτερο, με αποτέλεσμα οι «ροσονέρι» να ανοίξουν το σκορ.

Στα επόμενα λεπτά η Αταλάντα ισορρόπησε και είχε τις στιγμές της χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει, αν και θα μπορούσε σε παραπάνω από δύο φορές να πανηγυρίσει με τους Ζαπάτα και Μαλινόφσκι να απειλούν.

Ότι δεν κατάφερε η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι το έκανε η Μίλαν του Πιόλι, αφού ο Σάντρο Τονάλι με ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής έκανε τo 2-0, στέλνοντας την ομάδα του στην ανάπαυλα με μεγάλο προβάδισμα.

Το τελείωσε ο Λεαό

Στο δεύτερο μέρος η Αταλάντα πίεσε και προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς. Οι αλλαγές του Γκασπερίνι έδωσαν πνοή στην Αταλάντα, που ανέβασε από την μία την απόδοσή της από την άλλη όμως δεν κατάφερε να πετύχει κάτι αξιοσημείωτο. Έτσι οι ροσονέρι χτύπησαν ξανά στο τρανζίσιον και σκόραραν και τρίτο τέρμα με τον Ράφαελ Λεαό στο 78′ να τελειώνει ουσιαστικά το ματς, δίνοντας μί ακόμη νίκη στην ομάδα του που δείχενι έτοιμη να πάει μέχρι το τέλος στην κούρσα του τίτλου. Η Αταλάντα κατάφερε να μειώσει με τον Ντουβάν Ζαπάτα στο 87′ με εκτέλεση πέναλτι, ενώ βρήκε και δεύτερο τέρμα με τον Πάσαλιτς στο 90+4′, όμως ήταν ήδη πολύ αργά για να αλλάξει κάτι, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 3-2.

Ενδεκάδες:

Αταλάντα: Μούσο, Παλομίνο, Τζιμσίτι, Ντεμιράλ (Κοπμέινερς 46′), Μαλινόφσκι (Ίλισιτς 56′), Τζαπακόστα, Μέλε (Μουριέλ 56′), Φρόιλερ, Ντε Ρουν, Πεσίνα (Πετσέλα 24′), Ζαπάτα

Μίλαν: Μενιάν, Καλάμπρια, Ερναντέζ, Κίερ, Τομόρι, Τονάλι, Κεσί, Σαλεμάκερς, Ντίαθ (Μεσίας 73′), Λεαό, Ρέμπιτς

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News