ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: Εχετε καταλάβει που αγωνίζεστε;

Ο Μαρίνος Πρίντεζης καλεί τη διοίκηση της ομάδας να κάνει ένα γερό… φροντιστήριο σε όσους φορούν τα πράσινα για να συνειδητοποιήσουν πού παίζουν. Διότι δείχνουν ότι δεν ξέρουν πού πατούν και πού… βρίσκονται.

Την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφαγε γερό… χαστούκι από τον Αρη σε ματς της κανονικής διάρκειας, ο νυν «πράσινος» Γιώργος Καλαϊτζής φορούσε τα κίτρινα, ο Ζοτς ήταν ακόμα στον πάγκο των «πρασίνων» ενώ στην ομάδα έπαιζαν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και ο Βασίλης Σπανούλης. Ναι είχαν χάσει από τον Αρη της Ευρωλίγκας. Ηταν πριν από 4970 μέρες. Ε… και; Αυτό δεν χρυσώνει το χάπι. Προσωπικά θα λυπόμουν αν έχανε αυτό το ματς ο Αρης. Το άξιζε και με το παραπάνω, βάσει εικόνας. Δεν είναι ντροπή να χάνεις από μια ομάδα που έχει μπάτζετ 330.000 ευρώ και από έναν παίκτη, τον Ολιβιέ Χάνλαν (εξέθεσε πολλές ελληνικές ομάδες που το καλοκαίρι δεν ασχολήθηκαν μαζί του) που λαμβάνει μόλις 70.000 δολάρια. Είναι ντροπή (κομματάκι «βαριά» λέξη όταν αναφερόμαστε σε σπορ, αλλά θέλω να δώσω έμφαση), να μην καταλαβαίνεις που αγωνίζεσαι. Να νομίζεις πως ένας αγώνας μπάσκετ ολοκληρώνεται μετά από 20 λεπτά και όχι μετά από 40. Δηλαδή για να καταλάβω. Μήπως θέλεις τον Φιλ Τζάκσον στον πάγκο (προφανώς και ο Δημήτρης Πρίφτης φέρνει τεράστια ευθύνη για αυτό το… χάλι και κυρίως για την κάκιστη νοοτροπία) ή μήπως θέλεις τον Τζέισον Κιντ στο «1» για να νικήσεις τον Αρη;

Δεν ξέρω κάνω ρητορικές ερωτήσεις στον εαυτό μου. Δεν υπάρχει ούτε μία δικαιολογία για αυτό το «συνονθύλευμα» που παρουσιάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Πραγματικά με τέτοιες εμφανίσεις, ποιο το νόημα να αγωνίζεται η ομάδα στην Ευρωλίγκα; Θα μου πείτε, να μην ισοπεδώνω τα πάντα. Όχι δεν ισοπεδώνω τίποτα. Απλά μια διαπίστωση κάνω. Δεν είναι θέμα ήττας, είναι θέμα αξιοπρέπειας. Είναι θέμα τιμής. Ακόμα και να κέρδιζε στο τέλος ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, θα ήταν σαν να είχε χάσει. Οι παίκτες μάλλον δεν έχουν καταλάβει που αγωνίζονται. Δεν έχουν καταλάβει πως πρέπει να συνηθίσουν ότι αυτή η φανέλα είναι τεράστια. Μάλλον δεν έχουν προσέξει τα λάβαρα στο ΟΑΚΑ. Πραγματικά, καλώ την διοίκηση, τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Φραγκίσκο Αλβέρτη που «ματώνουν» καθημερινώς να τους κάνουν ένα καλό μάθημα προτού πατήσουν το πόδι τους στο παρκέ για προπόνηση. Ένα μάθημα για το πως θα πρέπει να μάχονται, ένα μάθημα για την ιστορία αυτής της φανέλας και του τμήματος του συλλόγου. Στην τελική ας τους δείξουν και την ταινία.

Μήπως θέλεις τον Φιλ Τζάκσον στον πάγκο (προφανώς και ο Δημήτρης Πρίφτης φέρνει τεράστια ευθύνη για αυτό το… χάλι και κυρίως για την κάκιστη νοοτροπία) ή μήπως θέλεις τον Τζέισον Κιντ στο «1» για να νικήσεις τον Αρη;

Προφανώς και οι καιροί έχουν αλλάξει. Προφανώς και αυτός ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν φοβίζει – πλέον – τους αντιπάλους του στην Ελλάδα, αλλά φοβάται ο ίδιος τον εαυτό του πολλές φορές και τα κάνει μαντάρα. Οι παίκτες θα πρέπει να καταλάβουν πως τίποτα δεν είναι αυτονόητο ακόμα και στο +19. Ακόμα και αν φορούν τα πράσινα. Ακόμα και αν έχουν απέναντί τους είτε τον μαχητικό και αξιόλογο Αρη ή την Φενέρ. Τα… γκάζια του Δημήτρη Πρίφτη στο Μονακό φαίνεται πως δεν έπιασαν τόπο. Ισως χρειάζεται περισσότερο μαστίγιο και καρότο από τον ίδιον. Η φράση «δεν πειράζει» είναι απαγορευτική εντός των τειχών του ΟΑΚΑ. Είτε πρόκειται για φιλικό είτε για επίσημο.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News