ΜΙΣΑΚ ΑΣΑΝΤΣΕ: Ο 15χρονος υποψήφιος για το βραβείο Πούσκας

Ο 15χρονος Αφρικανός άσος, Μισάκ Ασάντσε, έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει μια υποψηφιότητα για το βραβείο Πούσκας, ενώ βρίσκεται και στα ραντάρ κορυφαίων συλλόγων

Το μόλις 15 ετών παιδί-θαύμα από την Γκάνα έκανε αισθητό το ταλέντο του σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω των σόσιαλ μίντια, με ένα εκπληκτικό γκολ του που προήλθε από μια φοβερή ατομική ενέργεια και αποτελεί έτσι το φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου Πούσκας. Τι κι αν τα προηγούμενα χρόνια το εν λόγω βραβείο δινόταν σε ποδοσφαιριστές όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιμπραΐμοβοτς, Σαλάχ και Νεϊμάρ; Ίσως φέτος να ήρθε η σειρά ενός άσημου παίκτη της Golden Kicks FC από την Αφρική. 

Ωστόσο, εκτός από τους χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου που έκαναν εν ριπή οφθαλμού viral, το εντυπωσιακό του τέρμα, ευρωπαϊκές ομάδες μεγαθήρια όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Γιουβέντους παρακολουθούν στενά τον ταλαντούχο επιθετικό.

Χορεύοντας… κυριολεκτικά μέσα από την αντίπαλη άμυνα της Mobile Phone People στην αναμέτρηση των πλέι οφ της Division Two, πέρασε τέσσερις αμυντικούς σε εξαιρετικά κλειστούς χώρους, πριν ντριμπλάρει ακόμη και τον τερματοφύλακα, σκοράροντας σε κενή εστία και εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την άνοδο της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία της Γκάνας.

 

 

 

«Προτού ο Μιζάκ πετύχει αυτό το γκολ, είχαμε ήδη δείξει τις καλύτερες στιγμές του – και αυτές άλλων παικτών – σε συλλόγους του εξωτερικού. Αλλά ήταν ο μόνος παίκτης για τον οποίο είχαμε τόση ανταπόκριση», δήλωσε ο πρόεδρος του Golden Kick, Τζόζεφ Έπτον, στον ραδιοφωνικό σταθμό Accra μετά την αναμέτρηση.

 

 

«Δεν ήμουν τόσο έτοιμος, γι ‘αυτό ξεκίνησα από τον πάγκο. Ενώ ήμουν στον πάγκο, αποφάσισα να αποδείξω την αξία μου ακόμη και αν έχω ένα λεπτό στο παιχνίδι. Ήξερα ότι δεν ήμουν σε φόρμα, αλλά χρειαζόμουν ένα λεπτό για να κάνω θαύματα», ομολόγησε ο ίδιος από την πλευρά του.

Μάλιστα, ο νεαρός άσος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το γκολ που πέτυχε, ωστόσο τόνισε πως είναι κάτι που έχει ξανακάνει και στο παρελθόν:

«Χάρηκα όταν πέτυχα αυτό το γκολ, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνω τέτοιο τέρμα. Έχω σκοράρει πολλά τέτοιου είδους γκολ»!

Είδωλο του δεν είναι φυσικά άλλος από τον Γάλλο αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ, τον οποίο και όπως αποκαλύπτει θαυμάζει ιδιαίτερα: «Παρακολουθώ πολλούς παίκτες, αλλά αυτός που μου αρέσει πολύ είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ. Μου αρέσει πολύ το στιλ και ο ρυθμός του παιχνιδιού του».

 

 

 

Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά του είναι το να αγωνιστεί με την εθνική του ομάδα και να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο με το εθνόσημο.

Ο προπονητής της Γκάνα U17, Καρίμ Ζίτο, μάλιστα που γνωρίζει από πρώτο χέρι το σύνολο δεξιοτήτων του Ασάντσε, ανέφερε: «Είναι ένας πολύ καλός τεχνίτης και ξέρει πως να κρατάει την μπάλα. Χρειάζεται καθοδήγηση και πρέπει να διδαχθεί πώς να αναπτύξει το ταλέντο του. Είναι πολύ καλός ντρίμπλα, αλλά πρέπει να λάβει οδηγίες πότε θα ντριμπλάρει και πότε όχι. Όταν αρχίσουν ξανά οι προπονήσεις, θα τον συστήσω στον προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Κ-17».

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News