Γιουβέντους: Τέλος ο Ίγκορ Τούντορ
Η ήττα στο ντέρμπι με τη Λάτσιο αποτέλεσε το «τελευταίο κεφάλαιο» της συνεργασίας της Γιουβέντους με τον Ιγκόρ Τούντορ. Ο Κροάτης τεχνικός αποχωρεί από τον πάγκο της «Μεγάλης Κυρίας» ύστερα από ένα απογοητευτικό ξεκίνημα στη σεζόν, με τον Μάσιμο Μπράμπιλα να αναλαμβάνει προσωρινά την τεχνική ηγεσία.
Η Γιουβέντους προχώρησε στην οριστική λύση της συνεργασίας της με τον Ιγκόρ Τούντορ, ύστερα από την ήττα με 1-0 από τη Λάτσιο στη Ρώμη. Ο 47χρονος προπονητής πλήρωσε το κακό ξεκίνημα της ομάδας τόσο στη Serie A όσο και στο Champions League, με τη «Βέκια Σινιόρα» να παραμένει μακριά από τις πρώτες θέσεις.
Ο Κροάτης τεχνικός αποχωρεί έχοντας 10 νίκες, 8 ισοπαλίες και 6 ήττες σε 24 αγώνες στον πάγκο της Γιουβέντους, με συνολικό απολογισμό 39 γκολ υπέρ και 29 κατά. Η ομάδα βρίσκεται στην 8η θέση του ιταλικού πρωταθλήματος με 12 βαθμούς, ενώ στην League Phase του Champions League έχει συγκεντρώσει μόλις 2 πόντους σε 3 παιχνίδια.
Τη θέση του Τούντορ αναλαμβάνει προσωρινά ο Μάσιμο Μπράμπιλα, μέχρι να βρεθεί ο διάδοχός του. Σύμφωνα με ιταλικά ρεπορτάζ, στη λίστα των υποψηφίων για τον πάγκο της Γιουβέντους βρίσκονται οι Λουτσιάνο Σπαλέτι, Ρομπέρτο Μαντσίνι και Ραφαέλε Παλαντίνο.
Η ανακοίνωση της Γιουβέντους:
«Η Γιουβέντους ανακοινώνει ότι σήμερα απαλλάσσει τον Ιγκόρ Τούντορ από τα καθήκοντά του ως προπονητή της ανδρικής πρώτης ομάδας, μαζί με το επιτελείο του που αποτελείται από τους Ιβάν Γιάβροτσιτς, Τόμισβλαν Ρόγκιτς και Ρικάρντο Ραγκάντσι.
Ο σύλλογος ανακοινώνει επίσης ότι έχει αναθέσει προσωρινά την ανδρική πρώτη ομάδα στον Μάσιμο Μπράμπιλα, ο οποίος θα βρίσκεται στον πάγκο για τον αγώνα Γιουβέντους – Ουντινέζε την Τετάρτη το βράδυ.
Ο σύλλογος ευχαριστεί τον Ιγκόρ Τούντορ και όλο το επιτελείο του για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή τους τους τελευταίους μήνες και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην μελλοντική τους καριέρα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Πανσερραϊκός: «Παίζουν» τρεις για τον πάγκο-Στην έξοδο ο Μπάτσι
- Αλόνσο: «Δεν θέλω να χάσω την προσοχή μου από το τι είναι σημαντικό - Θα μιλήσουμε με τον Βινίσιους»
- Παναθηναϊκός: Πλημμύρα «πράσινων» στο Πανθεσσαλικό – 7.000 εισιτήρια για τον Βόλο!
- EOE: θρηνεί την απώλεια του πρώην Προέδρου της Λάμπη Νικολάου
- Μεντιλίμπαρ: «Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν σημαίνει τίποτα»
