Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ έφτιαξε νέες συνθήκες και νέα συναισθήματα
Σε καμία άλλη ένδοξη εποχή ο Ολυμπιακός δε θα έπαιζε με τέτοια τόλμη ενώ προηγούταν επί μιας ομάδας που στην προηγούμενη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ είχε βάλει έξι γκολ στη Νάπολι και σε καμία άλλη εποχή δε θα «άδειαζε» τόσο ένα βράδυ της τέταρτης μέρας του Νοέμβρη.
Στον αθλητισμό, οι νύχτες που σου σπάνε την καρδιά έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: σε σηκώνουν από την καρέκλα, σε κάνουν να πιστεύεις, να ελπίζεις, να φαντάζεσαι τα μεθεόρτια, κι ακριβώς γι’ αυτό σε κάνουν ένα με το πάτωμα όταν τα όνειρα γκρεμίζονται.
Για ένα ολόκληρο βράδυ στο Φάληρο ο Ολυμπιακός δεν ήλπιζε να… κλέψει κάποιο τρίποντο. Εβλεπε την ομάδα που πριν λίγες μέρες είχε φιλοδωρήσει με έξι τη Νάπολι να κάνει… damage control. Να είναι πίσω στο σκορ και να απειλείται περισσότερο από όσο απειλούσε.
Αυτό που έκανε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν έχει προηγούμενο. Σε έναν αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, στον οποίον προηγούταν, επέλεξε να βάλει δεύτερο φορ και να αντικαταστήσει το «6ρι» Γκαρθία με το «8ρι» Νασιμέντο. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο… μάγκας από ποτέ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, γιατί αυτήν ακριβώς την ταυτότητα έχει δώσει στην ομάδα του ο μύθος που κρατά το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας.
Ο Ζέλσον Μαρτίνς, σε μια βραδιά βγαλμένη από τα χρόνια του στη Σπόρτιγνκ, είχε γκολ, δοκάρι και ενέργειες… Ποντένσε. Οσοι το προτιμούν μισοάδειο, θα τον πουν μοιραίο. Ωστόσο η εμφάνισή του, ήταν υψηλότατου επιπέδου. Ηταν μερικές τελικές πάσες από το τέλειο. Οπως κι ο Αγιούμπ Ελ Καμπί, που πίεζε σαν 20ρης, αλλά δεν αποφάσιζε σωστα για να τελειώσει το παιχνίδι.
Δεν ήταν οι μόνοι συνολικά καλοί. Αυτά που έκανε ο Λορένζο Πιρόλα, σε ερυθρόλευκο ευρωπαϊκό επίπεδο, συγκρίνονται μόνο με τις μεγάλες νύχτες του Ρέτσου την άνοιξη του ‘24. Αυτά που έκανε ο Χρήστος Μουζακίτης ήταν για να τρελαίνουν την Ευρώπη. Μια εμφάνιση – δήλωση, που απαγόρευσε την απουσία του από μελλοντικές αντίστοιχες μάχες.

Αυτή η «ήττα» δεν ήταν ήττα αλλά πονά περισσότερο κι από αφαίρεση βαθμών, επειδή αυτό το ρημάδι γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε κατά τη διάρκεια του ρίσκου, αλλά κατά τη διάρκεια της τρέλας. Ενα στημένο, μια μπάλα ψηλά, μια κλωτσιά και ένα βράδυ διαλυμένο, για μια ξενέρα που ήρθε και κούμπωσε πάνω στην αχρειάστη απώλεια με την Πάφο και πάνω στη χαμένη ευκαιρία του Λονδίνου.
Πλέον τα κουκιά βγαίνουν μόνο με μια υπέρβαση που θα περάσει στην ιστορία κι αυτό τον αδικεί. Αν ψάχνεις το καλό μέσα στη συμφορά, καταλήγεις σε μια και μόνο αλήθεια: η ομάδα της σεζόν 25/26 κέρδισε ξανά τον κόσμο της στο 100% από τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη. Μπροστά της έχει αρκετές ευρωπαϊκές νύχτες στις οποίες μπορεί να λάμψει, αλλά και δύο εγχώριες διοργανώσεις που ποτέ δεν υποτιμούνται στον οργανισμό του Ολυμπιακού. Μόνο που από την κατάκτηση του Κόνφερενς και έπειτα, η Ευρώπη μετρά πολύ περισσότερο από ό,τι παλιότερα. Γι’ αυτό κι οι πίκρες σαν αυτή που κέρασε η πόρνη πια ενοχλούν πολύ περισσότερο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Αγγελόπουλοι-Βρούτσης: Τα έκαναν μούσκεμα!
- Ολυμπιακός: Με Τσικίνιο και Ποντένσε κόντρα στον ΟΦΗ
- Παναθηναϊκός: «Καμία προσέγγιση η ενδιαφέρον για τις μετοχές της ΠΑΕ»
- Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης: Πανελλήνιο ρεκόρ η Παυλοπούλου, θέση στον τελικό έκλεισε ο Μάρκος
- ΣΕΦ: Η επιστολή των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα
