ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-1: Ο Πινέδα τη λύτρωσε ξανά!
Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο Παγκρήτιο, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να βρει γκολ για άλλη μια φορά, αλλά ο Πινέδα πλήγωσε τον ΟΦΗ όπως και τον Παναιτωλικό για να δώσει το τρίποντο στην Ενωση.
Το ίδιο… έργο! Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο του Παγκρητίου, δε μπορούσε να βρει γκολ για 74 λεπτά, όμως ο Ορμπελίν Πινέδα… ξελάσπωσε ξανά με ένα όμορφο γκολ, που έδωσε το τρίποντο στην Ενωση και πλήγωσε τον ΟΦΗ.
Οι Κρητικοί είδαν τον γκολκίπερ Λίλο σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά δε μπόρεσαν να απωθήσουν από την περιοχή τους την ομάδα του Νίκολιτς, που ανέβασε ταχύτητα στο δεύτερο μέρος. Καλό παιχνίδι από τον Ζοάο Μάριο, που είδε γκολ του να ακυρώνεται για επιθετικό φάουλ, όπως ακριβώς και ο Γιόβιτς.
H AEK έφτασε στους 22 βαθμούς και είναι στο -1 από τον ΠΑΟΚ, που έχει παιχνίδι λιγότερο, ενώ ο Ολυμπιακός είναι στο +3 με ισάριθμα με την Ενωση παιχνίδια.

SUPERLEAGUE 2025-2026 / ΟΦΗ – ΑΕΚ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Στο 12′, η Ενωση σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά, καθώς ο… παραλίγο σκόρερ Ζοάο Μάριο έκανε επιθετικό φάουλ πριν εκτελέσει.
Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου η Ενωση ήταν μεν κυρίαρχη, αλλά όχι και δημιουργική. Ο,τι έχτιζε στο μεσαίο τρίτο, το χάλαγε στο τελευταίο, με τον Γκατσίνοβιτς να κάνει αρκετά λάθη και τα μακρινά σουτ να μην έχουν αποτέλεσμα.
Ακριβώς ίδιο ήταν το μοτίβο και στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου. Στο 57′ ο Κοϊτά πάτησε περιοχή από τα δεξιά και σούταρε από δύσκολη γωνία, αλλά δε μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ. Δευτερόλεπτα αργότερα, από το κόρνερ, ο Γιόβιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως κι αυτό το γκολ ακυρώθηκε λόγω επιθετικού φάουλ του Μουκουντί. Ο VAR συμφώνησε με τον διαιτητή.
Η Ενωση πλησίαζε πιο εύκολα την περιοχή και έχασε διπλή ευκαιρία στο 67′ με τους Μάριν και Μάριο, που σούταραν σε δύο χρόνους. Η φάση τελείωσε με φάουλ.
Δύο λεπτά αργότερα, η ευκαιρία ήταν… μονή, αλλά μεγαλύτερη. Μετά από κακή προσπάθεια αμυντικού του ΟΦΗ να κόψει κάθετη, η μπάλα κατέληξε στον Πιερό, που σούταρε συρτά. Ο Λίλο, όμως, έκανε ένα αδιανόητο σπαγκάτο και κράτησε το μηδέν με ηρωική επέμβαση.
Βελτιωνόταν, το έψαχνε και το βρήκε στο 74′! Ο Πιερό έδωσε μάχη μέσα στην περιοχή, ο Πινέδα πήρε τη μπάλα, έκανε μια ντρίμπλα και σκόραρε από κοντά για να κάνει το… πολυπόθητο 0-1!
Καλή στιγμή είχε η Ενωση και στο 83′, όταν ο Γκατσίνοβιτς έκανε ένα γύρισμα στον Πιερό και εκείνος έστειλε τη μπάλα πάρα πολύ ψηλά από πλεονεκτική θέση. Λίγο αργότερα ο Μάνταλος έκανε μια καλή προσπάθεια από μακριά, αλλά ο Λίλο απάντησε ξανά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μεντιλίμπαρ: «Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν σημαίνει τίποτα»
- Μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Τζίμα: «Μείνε δυνατός Στέφανε, είμαστε όλοι δίπλα σου»
- Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο το ταξίδι της για την Ιταλία
- Μπαφές: «Πάνω από όλα η ασφάλεια φιλάθλων και εργαζομένων, τα κυβικά νερού στην οροφή του ΣΕΦ ήταν ασύλληπτα»
- Σπανούλης: Η Μονακό «έτρεξε» με 125 κι έσπασε το ρεκόρ του Παναθηναϊκού!
