Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ δεν είναι... Κόπερφιλντ

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο τρόπος που χρησιμοποίησε Τζούριτσιτς και Γεντβάι.

Με τον Ατρόμητο παίζει τριάδα στην άμυνα, με τη Μάλμε βάζει τον Τζούριτσιτς «δεκάρι», με τον ΠΑΟΚ καλύπτει το κενό στο δεξί άκρο της άμυνας (λόγω των απουσιών Κώτσιρα και Καλάμπρια) με τον Γεντβάι. Ο Ράφα Μπενίτεθ, περί ου ο λόγος, έχει «βαφτιστεί» μάγος από πολλούς φίλους του Παναθηναϊκού.

Ούτε μάγος είναι, ούτε μαγικό ραβδάκι έχει. Κάνει τα αυτονόητα, αυτά που είδε όταν «διάβασε» τον Παναθηναϊκό και το ρόστερ του πριν πει το «ναι» στον Γιάννη Αλαφούζο. Το είχε τονίσει ο Ισπανός προπονητής στην επίσημη παρουσίασή του, ότι ξέρει που ήρθε, έχει δει τα παιχνίδια της ομάδας και γνωρίζει το ρόστερ και τις δυνατότητές του.

Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς, για παράδειγμα, δεν είναι η πρώτη φορά που παίζει «δεκάρι». Ως τέτοιος αποκτήθηκε, επί Γιοβάνοβιτς, άλλο αν την περσινή σεζόν το μεταγραφικό φιάσκο με δύο δεξιοπόδαρα εξτρέμ (Τετέ και Πελίστρι) τον έφερναν αναγκαστικά στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης. Ο δε Γεντβάι έχει κάνει καριέρα ως δεξιός μπακ, θέση που αγωνίστηκε την περασμένη Κυριακή και όταν αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό σκοπός ήταν να μπορεί να βοηθά και στο κέντρο της άμυνας και στο δεξί άκρο της.

Ο Μπενίτεθ, λοιπόν, αυτά τα ξέρει κι αν δεν τα ήξερε, τα έμαθε. Δεν κάνει αλχημείες, αποφεύγει τα πειράματα, κάνει πράγματα που οι ποδοσφαιριστές του μπορούν να ανταποκριθούν. Βέβαια, στον Παναθηναϊκό η λέξη «κανονικότητα» είναι άγνωστη και όταν γίνονται πράγματα βάσει λογικής και γνώσης, βαφτίζεται… μαγεία.

Άγνωστο τι θα πετύχει ο Ράφα Μπενίτεθ στη θητεία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, το σίγουρο, όμως, είναι ότι ο Ισπανός πολύπειρος προπονητής δεν είναι… Κόπερφιλντ και ούτε κάνει ταχυδακτυλουργικά. Δουλεύει, μελετά, αποφεύγει τα πειράματα και εμπιστεύεται τους ποδοσφαιριστές του και αυτοί αυτόν. Τούτο είναι ένα μεγάλο κέρδος τη δεδομένη χρονική στιγμή και φαίνεται πλέον στο γήπεδο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News