Ολυμπιακός-Ατρόμητος 3-0: «Καθάρισαν» Ταρέμι, Ελ Καμπί... και τώρα η Ρεάλ!

Ο Ολυμπιακός δεν πλήρωσε τα δύο δοκάρια και τις πολλές ευκαιρίες του, βρήκε τρία γκολ με τους επιθετικούς του και η επιστροφή στην αγωνιστική δράση δεν είχε… αναταράξεις!

Η επιστροφή από τη διακοπή του Νοέμβρη δεν έκρυβε… παγίδες για τον Ολυμπιακό! Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε δοκάρια, έναν σωρό ευκαιρίες, αλλά και πάλι μπόρεσε να νικήσει τον Ατρόμητο μέσα στο γεμάτο Καραϊσκάκη για να συνεχίσει να προπορεύεται.

Τη λύση έδωσαν ξανά οι… κίλερς του. Ο Ελ Καμπί με πέναλτι και ο Ταρέμι με δύο γκολ προς το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε έχοντας τον έλεγχο, όμως δε μπορούσε να δημιουργήσει. Αντίθετα, ο Ατρόμητος βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 8′. Ο Τσιγγάρας γύρισε τη μπάλα και η προσπάθεια του Οζέγκοβιτς σταμάτησε στον Τζολάκη.

Οι Πειραιώτες βρήκαν τη φάση τους στο 12′. Μετά από μία φάση διαρκείας, ο Ποντένσε πάσαρε στον Ελ Καμπί, αλλά εκείνος εκτέλεσε αδύναμα.

Η ομάδα του Περιστερίου έπαιζε πολύ σκληρά, καθώς ο Ολυμπιακός κρατούσε στα πόδια του τη μπάλα. Ο Ποντένσε απείλησε δις από μακριά, αλλά όχι με αποτέλεσμα.

Στο 34ο λεπτό, ένα τράβηγμα του Τσακμάκη πάνω στον Ελ Καμπί… ανάγκασε τον Σιδηρόπουλο να πάει στο ριπλέι κατόπιν κλήσης του VAR. Ο έμπειρος διαιτητής άλλαξε απόφαση και έστειλε τον Μαροκινό στη βούλα για να εκτελέσει. Ο Ελ Καμπί εκτέλεσε, ο Χουτεσιώτης έπεσε σωστά, αλλά δε μπόρεσε να αποκρούσει και έτσι έγινε το 1-0 στο 37′.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ολυμπιακός έχασε σημαντική ευκαιρία για δεύτερο γκολ. Ο Ορτέγκα έκλεψε, ο Ζέλσον εκτέλεσε, όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Στο 50′  ήρθε και η πρώτη στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ποντένσε σούταρε σχεδόν εξ επαφής, αλλά ο Χουτεσιώτης επενέβη. Λίγο αργότερα, ο Πιρόλα πήρε μια κεφαλιά, άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα,  ο Ολυμπιακός έγινε ξανά απειλητικός. Ο Ποντένσε πάσαρε, ο Τσικίνιο σούταρε από πλάγια θέση, όμως δε βρήκε εστία.

Στο 58ο λεπτό, ήταν η στιγμή του Ζέλσον. Εκανε μια όμορφη ατομική ενέργεια, σούταρε από εξαιρετική θέση, αλλά η προσπάθειά του δεν ήταν καλή.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ατρόμητος βρήκε τη δική του ευκαιρία στο β’ μέρος. Από ένα κλέψιμο σε καλή θέση, ο Φαν Φερτ συνεργάστηκε με τον Μίχορλ, εκείνος εκτέλεσε, ο Τζολάκης επενέβη με αστάθεια και ο Γιουμπιτάνα δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Η φάση συνεχίστηκε, χωρίς νέα τελική.

Στο 65′, ο Ολυμπιακός είχε νέο δοκάρι. Ο Ελ Καμπί εκτέλεσε φάουλ από πολύ κοντά και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, λίγο μετά την επαφή του Χουτεσιώτη με τα ακροδάχτυλα. Αμέσως μετά ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή. Γιάρεμτσουκ, Ταρέμι και Μουζακίτης, αντικατέστησαν τους Νασιμέντο, Τσικίνιο και Ελ Καμπί.

Μετά από μία περίοδο χωρίς καλές στιγμές, ο Ολυμπιακός βρήκε αυτό που έψαχνε για να τελειώσει ήσυχος το παιχνίδι. Ο Ροντινέι σούταρε από πλάγια θέση, ο Χουτεσιώτης επενέβη και ο Ταρέμι σκόραρε με… follow προ κενής εστίας για το 2-0 στο 82′.

Τελικά για τον Ολυμπιακό είχε… και γλυκό. Ο Γιάρεμτσουκ συνεργάστηκε με τον Ταρέμι στην κόντρα και ο Ιρανός διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για να βάλει τη δεύτερη υπογραφή του στον αγώνα στο 90ο λεπτό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΤζολάκηςΡοντινέιΡέτσοςΠιρόλαΟρτέγκαΝασιμέντο (67′ Μουζακίτης)ΈσεΤσικίνιο (67′ Ταρέμι)Ποντένσε (84′ Στρεφέτσα)Μάρτινς (83′ Γιαζίτζι), Ελ Κααμπί (67′ Γιάρεμτσουκ)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣΧουτεσιώτης, Σταυρόπουλος, ΚίνιΟυρόνεν (71′ Μουντές)ΤσακμάκηςΜουτουσάμιΓκαρθία (58′ Γιουμπιτάνα)Μίχορλ (71′ Τζοβάρας)ΤσιγγάραςΟζέγκοβιτς (59′ Φαν Βερτ)Μπάκου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News