Ολυμπιακός: Οι δύο φρουροί του τίτλου!
Οι επιδόσεις του 23χρονου τερματοφύλακα και του Μαροκινού «killer» οδηγούν τον Ολυμπιακό προς τον τίτλο.
Ενα από τα πιο παλιά ποδοσφαιρικά δόγματα αναφέρει πως αν θέλεις να δεις που μπορεί να φτάσει μια ομάδα αρκεί να ρίξεις μια ματιά σε δύο θέσεις: Του τερματοφύλακα και του σέντερ φορ. Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ διαθέτει και στις δύο περιοχές τον κατάλληλο άνθρωπο για να κάνει τη… δουλειά και να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος στο φινάλε της περιόδου που θα είναι το 49ο για τον σύλλογο.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης στα 23 του χρόνια και ο Αγιούμπ Ελ Καμπί στα 32 του, αποτελούν τους δύο πιο πιστούς… φρουρούς του τίτλου, μεταξύ των παικτών του «ερυθρόλευκου» ρόστερ. Ο διεθνής γκολκίπερ, που κάποιοι φέτος έκριναν υπέρμετρα σκληρά μετά από κάποια ματς του Τσάμπιονς Λιγκ και της εθνικής ομάδας, κράτησε ανέπαφη την εστία του στα 7 από τα 12 παιχνίδια πρωταθλήματος που έχουν διεξαχθεί ως τώρα.
Το επίτευγμά του γίνεται ακόμη πιο σημαντικό αν σκεφτούμε ότι οι επεμβάσεις που έχει χρειαστεί να κάνει έως τώρα είναι μόλις 23, αλλά κρίνουν την εξέλιξη πολύ σημαντικών αγώνων. Κάτι που είδαμε στα πρόσφατα ματς με τον Αρη και τον Παναιτωλικό, στα οποία γλίτωσε την ομάδα του από πολύ επικίνδυνες καταστάσεις στις λιγοστές φορές που χρειάστηκε να επέμβει, ακόμη και φάτσα με τους αντίπαλους επιθετικούς. Ο Κρητικός πορτιέρε έχει δεχθεί όλα κι όλα 7 γκολ στα πέντε ματς που παραβιάστηκε η εστία του. Δύο από τον ΠΑΟΚ στην μοναδική έως τώρα ήττα του Ολυμπιακού από το ξεκίνημα της περιόδου εντός των συνόρων, δύο από τον Λεβαδειακό (σ.σ. το ένα μέτρησε λανθασμένα επειδή παρουσίασε βλάβη το VAR), από τον Παναθηναϊκό, την Κηφισιά και τον Αρη. Κι όλα αυτά μέσα σε διάστημα 1.080 λεπτών, κάτι που σε απλά μαθηματικά σημαίνει ότι δέχεται ένα γκολ ανά δύο ματς!
Στην άλλη περιοχή, ο Αγιούμπ Ελ Καμπί συνεχίζει απτόητος να φορτώνει με γκολ τις αντίπαλες εστίες. Ο Μαροκινό ς «εκτελεστής», ο οποίος έφτασε την Κυριακή τα 10 γκολ σε 12 ματς, ενώ έχει δώσει και μία ασίστ, μετράει συνολικά 72 γκολ και 12 τελικές σε 112 παρουσίες με την ερυθρόλευκη εμφάνιση. Σημαδεύει τα αντίπαλα δίχτυα μία φορά ανά 4,1 τελικές προσπάθειες, ενώ είναι στην πρώτη θέση και στα τελειώματα, μιας κι έχει απειλήσει τις αντίπαλες ομάδες 41 φορές.
Ο γεννημένος στην Καζαμπλάνκα στράικερ έχει συνολικά φέτος 18 συμμετοχές, με συγκομιδή 12 γκολ και δύο ασίστ, ενώ στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν έφτασε σε 44 αγώνες τα 27 τέρματα και τις 7 ασίστ. Τόσο ο Τζολάκης όσο κι ο Ελ Καμπί αποτελουν βασικούς πυλώνες στο πλάνο του «Μέντι», ο οποίος τους έχει δώσει φανέλα βασικού σε όλα τα ματς πρωταθλήματος που έχουν διεξαχθεί ως τώρα και πώς να μην το κάνει όταν η εμπιστοσύνη του έχει τέτοιο αντίκρισμα;
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Βάσκος τεχνικός είναι εκείνος που έχρισε βασικό τον Κωνσταντή από πρόπερσι, λίγο καιρό μετά την έλευσή του στον πάγκο της ομάδας, και εκείνος ήταν από τους ακρογωνιαίους λίθους στην πορεία προς την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ, ενώ και πέρυσι έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις στον δρόμο για την 48η κούπα.
Δεν είναι τυχαίο ότι η τιμή του Τζολάκη σύμφωνα με το Transfermarkt έχει εκτοξευθεί στα 13 εκατομμύρια ευρώ, με την πορεία της «μετοχής» σταθερά ανοδική, καθώς πριν από δύο χρόνια τέτοιο καιρό η αξία του ήταν στο 1,5 εκατ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τον Ελ Καμπί, ο κόουτς του Ολυμπιακού πίνει νερό στο όνομά του, όχι μόνο επειδή σκοράρει κατά ριπάς, αλλά κι επειδή κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, με πρώτο τη συγκινητική προσπάθειά του στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μεντιλίμπαρ: «Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν σημαίνει τίποτα»
- Μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Τζίμα: «Μείνε δυνατός Στέφανε, είμαστε όλοι δίπλα σου»
- Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο το ταξίδι της για την Ιταλία
- Μπαφές: «Πάνω από όλα η ασφάλεια φιλάθλων και εργαζομένων, τα κυβικά νερού στην οροφή του ΣΕΦ ήταν ασύλληπτα»
- Σπανούλης: Η Μονακό «έτρεξε» με 125 κι έσπασε το ρεκόρ του Παναθηναϊκού!
