Υπεράνω Όλων: Να περάσει ο επόμενος!

Oι παίχτες που επιλέχτηκαν από τον Μεντιλίμπαρ αντιμετώπισαν το ματς με την δέουσα σοβαρότητα.

Η είδηση δεν είναι ότι κέρδισε ο Ολυμπιακός, ούτε ότι σκόραραν και οι τρεις μεγάλης αξίας επιθετικοί του, ούτε ότι έπαιξε στην «έδρα» του, αλλά ότι αντιμετώπισαν οι παίχτες που επιλέχτηκαν με την δέουσα σοβαρότητα ένα ματς Κυπέλλου που άλλες εποχές, όχι μακρινές θεωρούνταν αγγαρεία.

Πήραν χρόνο συμμετοχής αρκετοί παίχτες που δεν θεωρούνται «βασικοί», αγωνιστήκαμε σε ένα γήπεδο στις συνθήκες που θα συναντήσουμε με την Καϊράτ, και παίξαμε και για να ευχαριστήσουμε τους οπαδούς μας για την άψογη φιλοξενία. Δεν είναι δα και κοινό μυστικό ότι και η Σύρος Ολυμπιακοκρατείται.

Δεν πρέπει να αφήνουμε το πόδι από το γκάζι. Έτσι και ακόμη καλύτερα πρέπει να βλέπουμε όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης και αντιπάλου. Κοιτάμε μόνο το επόμενο ματς και το πώς θα φύγουμε νικητές. Να κλείσουμε τον α΄ γύρο του Πρωταθλήματος στην κορυφή και ας φέρνουν οι άλλοι ότι αποτελέσματα θέλουν.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι έχουμε ΠΑΟΚ και ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη και ΑΕΚ στο νεόδμητο εξοχικό μας, εκεί που ζήσαμε την μεγαλύτερη στιγμή της Ιστορίας μας. Το 49ο Πρωτάθλημα περνάει από τα πόδια μας. Εμείς θα αποφασίσουμε ποιος θα βγει δεύτερος, ποιος τρίτος, και αν θα πλασαριστεί ο ΠΑΟ στις θέσεις 4 ή 5. Γιατί για να βγει εκεί θα πρέπει να κερδίσει εκτός ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Εδώ εμάς δεν μας κέρδισε κεκλεισμένων των θυρών , όταν έφτασε πιο κοντά στα 16 αυτά χρόνια χωρίς Πρωτάθλημα να το πάρει τελευταία αγωνιστική και του κλείσαμε το σπίτι με τον Ρέαμπτσιουκ, τώρα θα πάρει θετικό αποτέλεσμα;

Μην μπερδεύονται ορισμένοι, το επόμενο Πρωτάθλημα θα είναι ο 17ος χρόνος τους χωρίς τίτλο. Έχει πέσει ήδη γραμμή και αποπροσανατολίζουν πάλι τους οπαδούς τους σπέρνοντας ελπίδες για την … επόμενη χρονιά. Θα γίνει λένε καλύτερος. Ενώ ο Ολυμπιακός θα είναι χειρότερος ψυχούλες μου; Πως; Ενώ εσείς ξανά θα γκρεμίζετε και θα χτίζετε παλάτια στην άμμο; Με τον Ολυμπιακό απλά να προσθέτει ελάχιστα κομμάτια στο παζλ, έχοντας τεράστια οικονομική ευχέρεια; Με την πλειοψηφία των οπαδών τους να του γυρνάνε την πλάτη από Δεκέμβρη μήνα;

Ποιος νομίζετε θα πατήσει ξανά το πόδι του στην Λεωφόρο; Να βλέπει τι; Την προσπάθεια των παιχτών του Αλαφούζου να περάσουν τον Λεβαδειακό και τον Βόλο για να τερματίσουν 4οι στην καλύτερη; Βάλτε και τα κρύα που θα πιάσουν, και ο αποκλεισμός από την Ευρώπη που θα έρθει, το σκηνικό θα θυμίζει την ταινία … μόνος στο σπίτι Νο 16.

Αυτή στάνη με αυτά τα πρόβατα αυτό το γάλα βγάζει. Κερδίσανε τον Πανσερραϊκό και φωνάζανε οι άμοιροι Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ. Ποιοι; Οι σημερινοί 25χρονοι που δεν έχουν ζήσει κατάκτηση του. Κερδίσανε την Μάλμε και τους έκαναν να νιώθουν ξανά «πρέσβεις». Και όσο ενθουσιάζονται τόσο περισσότερο έρχεται μεγαλύτερη απογοήτευση.

Μόνο με το μπάσκετ ξανά θα ασχολούνται οσονούπω. Άντε και καμιά κερκίδα σε κανά ερασιτεχνικό τμήμα για την λεζάντα, μερικών δεκάδων. Και εκεί πάλι καλά να λένε που παίζουν σε στρούγκες και «φαίνονται» πολλοί. Τι να κάνουμε; Αυτή είναι η αλήθεια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News