Γιάννης Αλαφούζος: Ξέχασε κάθε έννοια ηθικής!
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης θρηνεί την απώλεια της μητέρας του Ειρήνης και ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος έχει μάθει μόνο να παίρνει, «χτύπησε» το θέμα της χορηγίας στο Παναθηναϊκό Στάδιο, σε μια αλητεία άνευ προηγουμένου. Γράφει ο «τρελός του χωριού» της Sportday.
Ξεπέρασε και τον εαυτό του ο Αλαφούζος! Απαξίωσε κάθε κανόνα που διέπει και καθορίζει τις ανθρώπινες σχέσεις, απλά και μόνο για να χτυπήσει κάτω από τη ζώνη τον Βαγγέλη Μαρινάκη, σε μία μέρα πένθους. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θρηνεί για την απώλεια της μητέρας του, που είναι ό,τι ιερότερο έχει στη ζωή του κάθε άνθρωπος.
Σύσσωμος ο κόσμος του ποδοσφαίρου έσπευσε να συλλυπηθεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη και να αποχαιρετήσει την Ειρήνη Μαρινάκη, μία σπουδαία γυναίκα, η οποία έζησε μια ζωή γεμάτη αγάπη, φως και δημιουργία. «Μια ζωή γεμάτη προσφορά για τον συνάνθρωπο», όπως συμφώνησαν όσοι είχαν την ευτυχία να τη γνωρίσουν.
Με τις ίδιες αρχές γαλούχησε και τον ηγέτη του Ολυμπιακού. Γι’ αυτό και η ομάδα του Πειραιά συμμετέχει διαρκώς σε κοινωνικές δράσεις. Στέκεται συνέχεια στο πλευρό των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και στηρίζει κάθε περιοχή που αντιμετωπίζει πρόβλημα.
Το φιλανθρωπικό έργο του Βαγγέλη Μαρινάκη προσωπικά, αλλά και του Ολυμπιακού έχει αναγνωριστεί από την κοινωνία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οπως και η στήριξή του στον ελληνικό αθλητισμό. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει μάθει να δίνει. Το αποδεικνύει κάθε μέρα.
Σε αντίθεση με τον Αλαφούζο, που έμαθε μόνο να ζητά. Να απλώνει το χέρι. Απόδειξη; Η κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό που επί της ουσίας του προσφέρεται ως δώρο. Αλλά φαίνεται ότι στον μπάρμπα – Γιάννη δεν φτάνουν όσα παίρνει. Τον ενοχλεί και η προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη στην κοινωνία και τον αθλητισμό. Γι’ αυτό αποφάσισε να επιχειρήσει χτυπήματα κάτω από τη μέση την ημέρα που ο ηγέτης του Ολυμπιακού και η οικογένειά του πενθούν για τη δυσβάσταχτη απώλεια.
Επιτέθηκαν στην ΕΟΕ επειδή αποδέχθηκε τη χορηγία του Βαγγέλη Μαρινάκη, για την ανακαίνιση του Καλλιμάρμαρου και επικαλέστηκαν την ηθική. Ποιοι; Αυτοί που έχουν ξεχάσει κάθε έννοια ηθικής! Τέτοια αλητεία δεν την περιμέναμε ούτε από τον Αλαφούζο.
Υπάρχουν στη ζωή δυο κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που προσφέρουν όπου υπάρχει ανάγκη και δουλεύουν για το μεγάλο και το αληθινό, εμπράκτως και χωρίς να το έχουν ανάγκη στηρίζουν τη χώρα και τα νιάτα της και αυτοί που ξημεροβραδιάζονται στα γραφεία των υπουργών και του παρακράτους για να τους χαριστούν εκτάσεις, γη και γήπεδα όπως ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού που έδωσε κάτι που δεν είχε (όπως παραδέχτηκε ο ίδιος για τη Λεωφόρο στην συνέντευξη-παρωδία) και πήρε ένα γήπεδο που θα κοστίζει 150 εκατομμύρια τζάμπα!
Γήπεδο το οποίο πλήρωσε ο Eλληνας πολίτης αλλά στον Αλαφούζο είναι απαραίτητο για να δώσει αξία στον Παναθηναικό, αξία που στέρησε στον σύλλογο ο ίδιος, ώστε να τον πουλήσει σε συμφέρουσα τιμή βγάζοντας εκατομμύρια και με το λογαριασμό στα… κορόιδα! Αλλά περισσότερα γι’ αυτό αύριο.
*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στη Sportday της Τετάρτης (17/12)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός: Το πλάνο ενδεκάδας του Μεντιλίμπαρ για Ηρακλή
- Νίκος Σαρίδης: Ο Εσκενάζυ, οι «τροτσκιστές» και το Κύπελλο
- Ολυμπιακός: «Όλα ανοικτά για το μέλλον του Μπαρτζώκα» αναφέρει ο Ματέο Αντρεάνι
- Αλμπερίκο Εβάνι: Ο πολύτιμος ρολίστας που χάρισε στη Μίλαν ένα Διηπειρωτικό
- Super League: Αυτός είναι ο διαιτητής του ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, οι ορισμοί της 15ης αγωνιστικής
