ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: Μία εκδήλωση της ελπίδας για τη Super League 2

Αν και πέρασε στα ψιλά λόγω του αλαλούμ με τις αποφάσεις ΕΕΑ και Διαιτητικού Δικαστηρίου, η Super League 2 οργάνωσε για πρώτη φορά μία κλήρωση πρωταθλήματος αντάξια της βαριάς ιστορικής κληρονομιάς της διοργάνωσης – Όσα ζήσαμε στο γκολφ της Γλυφάδας

Ένας ζεστός χώρος, όμορφα διακοσμημένα τραπέζια, προσεγμένα βίντεο, ηλεκτρονικό σύστημα κλήρωσης. Και κάπως έτσι η Super League 2 (μια Λίγκα που έχει ακούσει, τόσα και τόσα εδώ και χρόνια, ουκ ολίγες φορές δικαιολογημένα) έβαλε τα γυαλιά ακόμη και στην ίδια την ΕΠΟ (που έχει μείνει στην εποχή του ποδοσφαιρικού… Μεσαίωνα) διοργανώνοντας μια σύγχρονη κλήρωση ευρωπαϊκού επιπέδου, από αυτές που σπανίζουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο της μιζέριας.

Όσοι βρεθήκαμε στη Γλυφάδα θυμηθήκαμε ότι η δεύτερη επαγγελματική κατηγορία της χώρας αξίζει να έχει  αντιμετώπιση… Champions League. Βέβαια, η -επιεικώς- αναποφάσιστη ΕΕΑ αλλά και η δικαίωση της Λάρισας στο 90+1′, έστρεψαν αλλού το ενδιαφέρον της βραδιάς, προκαλώντας εκ νέου αλαλούμ σε ομάδες και Λίγκα. 

Η κλήρωση στο Golf-Prive της Γλυφάδας είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η Super League 2 κάνει τα πρώτα της βήματα προς μία σταθερή εξέλιξη και βελτίωση, που μόνο καλό θα κάνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο χώρος της εκδήλωσης ήταν περιποιημένος, τα τραπέζια είχαν την απαραίτητη απόσταση μεταξύ τους και όσοι παρεβρίσκονταν στην εκδήλωση έδειχναν εντυπωσιασμένοι με την αναβάθμιση αυτή. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, χωρίς να βλέπουμε εικόνες ρετρό με σελίδες Α4 και χαμένα μπαλάκια σαν αυτά που αναζητούμε παραδοσιακά στις κληρώσεις του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Μία ακόμη ένδειξη ελπίδας αποτέλεσε η… ΕΛΠΙΔΑ, με την διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης να ανακοινώνει την συνεργασία με το Ίδρυμα για έναν πολύ σημαντικό σκοπό: Την ευαισθητοποίηση του κόσμου αλλά και τη δημιουργία της μεγαλύτερης αλυσίδας συλλογής μυελού των οστών. Πιο συγκεκριμένα, σε μία από τις επόμενες αγωνιστικές, έξω από τα γήπεδα θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι όπου οι ποδοσφαιριστές, οι φίλαθλοι αλλά και μέλη των ποδοσφαιρικών οργανισμών θα μπορούν να κάνουν δωρεά μυελού των οστών.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στην έντονη παρουσία των τεσσάρων «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου που πραγματοποιούν την παρθενική τους εμφάνιση στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Είδαμε εκπροσώπους της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού να δίνουν το παρών στην εκδήλωση και να την κοσμούν με την παρουσία τους μακριά από καυγάδες που κυριαρχούν στην καθημερινότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και μέχρι στιγμής ο μεγαλύτερος φόβος όλων για ενδεχόμενο νέο πεδίο… αντιπαραθέσεων των τεσσάρων εξελίσσεται στο μεγαλύτερο αβαντάζ της Super League 2. H παρουσία κορυφαίων στελεχών των μεγάλων ομάδων στο ΔΣ της μικρής Λίγκας, μέχρι στιγμής μόνο ευεργετική μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς και οι τέσσερις ΠΑΕ φαίνεται να έχουν πάρει ιδιαίτερα «ζεστά» το project της παρουσίας τους στο πρωτάθλημα. 

Η Super League 2 αποτελεί τον αιμοδότητη της πρώτης κατηογρίας και είναι κρίμα να κόβουμε το χέρι που μας ταίζει. Και επειδή έχει ακούσει τα εξ αμάξης ουκ ολίγες φορές, επιβάλλεται να αναδεικνύουμε και να προβάλλουμε βήματα προς τη θετική κατεύθυνση, όπως η κλήρωση που ζήσαμε το βράδυ της Τρίτης. 

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο της χθεσινής εκδήλωσης

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News