ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Τα φώτα της Γυμναστικής για Όλους στο «Golden Age Festival»

Η σπουδαία διοργάνωση συγκεντρώνει περισσότερους από 400 αθλούμενοι ηλικίας άνω των 50 ετών από δεκαέξι χώρες κι έχει ανατεθεί στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής.

Στο Ρέθυμνο χτυπά η καρδιά της «Γυμναστικής για Όλους» αυτές τις ημέρες, καθώς άρχισε την Κυριακή εκεί και θα διαρκέσει έως τις 8 Οκτωβρίου το «7ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ «Golden Age Gym Festival». Στην σπουδαία διοργάνωση συμμετέχουν περισσότεροι από 400 αθλούμενοι ηλικίας άνω των 50 ετών από δεκαέξι χώρες, Τσεχία, Εσθονία, Ιταλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Λετονία, Ελβετία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Λιθουανία, Γερμανία, Δανία, Φινλανδία, Η.Π.Α., Αζερμπαϊτζάν και Ελλάδα. Το διεθνές event έχει ανατεθεί στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής (European Gymnastics) και υλοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, του Δήμου Ρεθύμνης, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίσαμε τις αποστολές στο Ρέθυμνο, στο 7ο Golden Age Gym Festival, αυτή τη γιορτή της ευρωπαϊκής γυμναστικής που αποδεικνύει ότι η δίψα για άθληση και ζωή μπορεί να ξεπερνά όλα τα εμπόδια. Εμπόδια όχι μόνο ηλικιακά, αλλά και εμπόδια που σχετίζονται με τις συνθήκες και καταστάσεις τις οποίες ζήσαμε και ζούμε στην περίοδο της πανδημίας. Μέσα από αυτή τη διοργάνωση αφήνουμε πίσω τις δύσκολες καταστάσεις του κορονοϊού που βιώσαμε και είναι πολύ σημαντική η παρουσία των αθλητών-τριών από δεκαέξι χώρες που μας εμπιστεύονται», δήλωσε για τη διοργάνωση ο γενικός γραμματέας της Ε.Γ.Ο. και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για  Όλους, Κώστας Πανταζής και συνέχισε: «Προετοιμαστήκαμε συστηματικά ώστε να προσφέρουμε σε συμμετέχοντες και συμμετέχουσες μια πολύ όμορφη εμπειρία στη χώρα μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για έναν επιπλέον λόγο, επειδή υποδεχόμαστε μια ηλικιακή ομάδα η οποία είχε πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία αλλά παραμένει ενεργή και δραστήρια. Μέσα από την παρουσία τους οι 400 οι αθλούμενοι άνω των 50 ετών στέλνουν ένα μήνυμα ζωής που έχει μεγάλη αξία και προκαλεί τον θαυμασμό όλων μας. Ευχαριστούμε την φιλόξενη Κρήτη που μέσω της περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ρεθύμνου, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να γίνει πραγματικότητα αυτή η διοργάνωση. Η στήριξή τους ήταν καθοριστική, ενώ θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν εθελοντικά για να υλοποιηθεί το εγχείρημα». 

Το πρόγραμμα του 7ου “Golden Age Gym Festival” περιλαμβάνει απογευματινές παρουσιάσεις των ομάδων (performances) στην κεντρική σκηνή στην Πλατεία Μικρασιατών, καθημερινά μέχρι την Πέμπτη (07/10) και ώρες 18:00-20:00, καθώς και πρωινά workshops, που θα πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι την Παρασκευή (08/10) και ώρες 09:00-11:30. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News