ΓΙΑΝ ΕΜΒΙΛΑ: Πώς η διακοπή λειτουργεί θετικά για τον Ολυμπιακό

Ο έμπειρος μέσος των «ερυθρόλευκων» δουλεύει σκληρά στο Ρέντη καθημερινά, ενώ η ομάδα είναι μισή…

Δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τους προπονητές να σταματούν τη δουλειά ξαφνικά μέσα στη σεζόν για περίπου δύο εβδομάδες και να φεύγουν από κοντά τους οι ποδοσφαιριστές. Ιδιαίτερα για τον Ολυμπιακό τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

Συνολικά δεκαπέντε ποδοσφαιριστές δεν έχει στη διάθεσή του ο Πέδρο Μαρτίνς αυτές τις ημέρες με τις υποχρεώσεις που έχουν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της ομάδας του Πειραιά! Ένας μεγάλος αριθμός και είναι χαρακτηριστικό πως αυτή τη στιγμή στο Ρέντη είναι εννέα παίκτες για να γίνονται οι προπονήσεις και συνολικά δέκα με τον Παπαδούδη ο οποίος έχει «ανέβει» από τον Ολυμπιακό Β’.

Οπότε καταλαβαίνει κανείς πως οι προπονήσεις αυτές τις ημέρες γίνονται όχι και με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, αφού είναι μισή η ομάδα.

Παρόλα αυτά όμως υπάρχει ένα θετικό στοιχείο από τη συγκεκριμένη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες. Το στοιχείο αυτό είναι ο Γιαν Εμβιλά…

Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έχει ταλαιπωρηθεί καιρό τώρα από τραυματισμό. Έχει χάσει σημαντικά ματς των «ερυθρόλευκων», τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Είχε παίξει στην πρεμιέρα με τον Ατρόμητο και στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League κόντρα στην Αντβέρπ στο Καραϊσκάκη.

Από εκεί και πέρα έχασε το ματς με τη Λαμία, εκτός έδρας, αλλά δεν έπαιξε απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης στο Καραϊσκάκη και στην άνετη νίκη με 4-1. «Έτρεξε» όμως και μπόρεσε να επιστρέψει γρήγορα και χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, μπαίνοντας στο ματς στο 57ο λεπτό.

Φάνηκε όμως πως δεν ήταν απόλυτα έτοιμος και ίσως η χρησιμοποίησή του επιβάρυνε την κατάστασή του.

Διότι μετά έμεινε εκτός τόσο από τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία, όσο όμως και από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

Αν δει κανείς «ψυχρά» τα ματς που έλειψε ο Εμβιλά, θα διαπιστώσει πως ο Ολυμπιακός μόνο με τον Παναθηναϊκό είχε απώλεια βαθμών, με το ισόπαλο 0-0 στην έδρα του. Παρόλα αυτά όμως η απουσία του Γάλλου είναι σημαντική τόσο για το παιχνίδι των Πειραιωτών, όσο όμως και για τον τρόπο που διαμορφώνει την ομάδα του ο Πέδρο Μαρτίνς.

Τώρα ήρθε η διακοπή του πρωταθλήματος και λειτουργεί θετικά για τον Εμβιλά, διότι έχει όλο τον χρόνο μπροστά του να δουλέψει σκληρά, όπως ήδη κάνει στο Ρέντη, για να είναι έτοιμος με την επιστροφή των ομάδων στις εγχώριες διοργανώσεις.

Όλα δείχνουν πως ο Γιαν Εμβιλά θα είναι κανονικά στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού στο εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ μετά ακολουθεί ο ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα και μεσολαβεί το ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για το Europa League, στη Γερμανία.

Αγώνες στους οποίους όλα δείχνουν πως ο Γάλλος θα είναι έτοιμος, αφού η διακοπή είναι ωφέλιμη για τον έμπειρο μέσο των «ερυθρόλευκων».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News