ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ: Με τη δύναμη της έδρας του για την πρώτη νίκη στην EuroLeague

Με την αρωγή του κόσμου του, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ προσδοκά απόψε (07/10, 21:00, Novasports Prime) να… υποτάξει την επίδοξη Φενέρμπαχτσε, για τη δεύτερη αγωνιστική της EuroLeague. * Ξεχωρίζει το Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα στο πρόγραμμα της ημέρας.

Η εναρκτήρια αγωνιστική της φετινής EuroLeague άφησε καλή πρώτη εντύπωση στο φιλοθέαμον κοινό και ανοιχτές υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας.

Eχθρός του καλού είναι πάντοτε το καλύτερο, με τις ομάδες να επιδιώκουν να δείξουν καλύτερο πρόσωπο στη δεύτερη «στροφή» της διοργάνωσης, η οποία ξεκινάει απόψε (07/10) με τη διεξαγωγή τεσσάρων αγώνων.

Στο ματς που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ένεκα της ελληνικής συμμετοχής, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα υποδεχτεί τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ (21:00, Novasports Prime) θέλοντας να… ανοίξει λογαριασμό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Μονακό.

Συν τοις άλλοις, οι «πράσινοι» προέρχονται από το… σοκ της εκτός έδρας ήττας από τον Άρη (ενώ είχαν προβάδισμα 19 πόντων), για την 1η αγωνιστική της Stoiximan Basket League

Οι δύο απανωτές ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν, που συνδυάστηκαν και με κακές εμφανίσεις, έχουν δώσει στο αποψινό ματς απέναντι στην ομάδα του -πρώην «πράσινου»- Σάσα Τζόρτζεβιτς τη μορφή ενός αγώνα… αφύπνισης, προκειμένου η ελληνική ομάδα, με ενδεχόμενη νίκη της, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και… ηρεμία για τη συνέχεια, καθώς το πρόγραμμά της είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικό στις πρώτες αγωνιστικές. Σ’ αυτή την προσπάθεια, ο Δημήτρης Πρίφτης θα δει την ομάδα του να παρατάσσεται πλήρης στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Από την πλευρά της, μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (με μέτρια όμως εμφάνιση), η τουρκική ομάδα ψάχνει το πρώτο «διπλό» της σεζόν, σε μία έδρα όχι και τόσο φιλόξενη για την ίδια.

Στο παρελθόν, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 32 φορές στο πλαίσιο της EuroLeague, με τους «πράσινους» να μετρούν 17 νίκες έναντι 15 της τουρκικής ομάδας. Στην έδρα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, τα πράγματα είναι αρκετά πιο ξεκάθαρα, με την ελληνική ομάδα να είναι το απόλυτο… αφεντικό έχοντας πετύχει 14 νίκες σε 17 αγώνες απέναντι στη Φενέρ.

Από τα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής ημέρας, δίχως αμφιβολία ξεχωρίζει ο αγώνας ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Μπαρτσελόνα, στη Γερμανία, ο οποίος θα κλείσει και το αποψινό πρόγραμμα, έχοντας ως σημείο εκκίνησής του τις 21:30 (Novasports 4HD).

Οι Βαυαροί, οι οποίοι την περασμένη σεζόν τα πήγαν περίφημα απέναντι στους «μπλαουγκράνα», κερδίζοντάς τους τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, θα ψάξουν την πρώτη τους νίκη μετά την ήττα της πρώτης αγωνιστικής στον πόντο από τη Μακάμπι, με τους Καταλανούς να επιζητούν να δώσουν συνέχεια στην εντυπωσιακή τους πρεμιέρα απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, την οποία συνέτριψαν με 96-64.

Νωρίτερα, στις 20:00, η Ζάλγκιρις Κάουνας θα υποδεχτεί τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Novasports Start), ενώ στις 21:05 η Μακάμπι θα φιλοξενήσει τον Ερυθρό Αστέρα (Novasports 5).

Το αναλυτικό πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Πέμπτη (07/10)

20:00 Ζάλγκιρις Κάουνας – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Novasports Start)

21:00 Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Φενέρμπαχτσε (Novasports Prime)

21:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ερυθρός Αστέρας (Novasports 5)

21:30 Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα (Novasports 4)

Παρασκευή (08/10)

19:00 Ούνικς Καζάν – Μονακό (Novasports 4)

20:30 Αναντολού Εφές – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Novasports 5)

21:00 Άλμπα Βερολίνου – Βιλερμπάν (Novasports Start)

21:00 Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης (Novasports Prime)

21:30 Μπασκόνια – Αρμάνι Μιλάνο (Novasports 4)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News