ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Γυναικεία η διαιτητική ομάδα στο Ανδόρρα - Αγγλία

Η Ουκρανή, Κατερίνα Μoνζούλ, θα διευθύνει το ματς και υπεύθυνη VAR θα είναι η Στεφανί Φραπάρ, η οποία είχε γίνει η πρώτη γυναίκα που σφύριξε σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών

Δεν αργεί ο καιρός, που θα σταματήσει να αποτελεί είδηση, ότι μια γυναίκα διευθύνει παιχνίδι ανδρών στο υψηλό επίπεδο. Ήδη τα παραδείγματα, ιδίως στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, είναι πολλά και πληθαίνουν διαρκώς.

Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά, καθώς η διαιτητική ομάδα της αναμέτρησης Ανδόρρα – Αγγλία, για την 7η αγωνιστική του 9ου ομίλου των European Qualifiers, θα είναι αμιγώς γυναικεία! Τουλάχιστον, οι… πρώτοι ρόλοι. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι θα διευθύνει η 40χρονη, Κατερίνα Μονζούλ, από την Ουκρανία, ενώ οι βοηθοί της θα είναι οι συμπατριώτισσες της, Μαρίνα Στρίλετσκα και Σβιτλάνα Γκρούσκο.

Υπεύθυνη VAR έχει οριστεί η Γαλλίδα, Στεφανί Φραπάρ, η οποία τον περασμένο Μάρτιο είχε γίνει η πρώτη γυναίκα που είχε σφυρίξει σε Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών, καθώς είχε διευθύνει την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολλανδία και Λετονία! Μια πολύ έμπειρη διαιτητής, καθώς ήταν εκείνη που είχε διευθύνει τον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup 2019, ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Τσέλσι. Βοηθός VAR θα είναι ο Ντένις Σούρμαν, ενώ τέταρτος έχει οριστεί ο Βίκτορ Ματίας, ρόλοι προφανώς απαραίτητοι, αλλά ουσιαστικά υποστηρικτικοί προς τη γυναικεία ομάδα.

Σε ό,τι αφορά τη Μονζούλ, πέρυσι είχε σφυρίξει την αναμέτρηση Σαν Μαρίνο – Γιβραλτάρ για το Nations League, το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που διηύθυνε αμιγώς γυναικεία διαιτητική ομάδα. Από το 2016, άλλωστε, διαιτητεύει αναμετρήσεις για τη μεγάλη κατηγορία του ουκρανικού ποδοσφαίρου

Το σαββατιάτικο ματς ανάμεσα σε Ανδόρρα και Αγγλία, λοιπόν, είναι μόλις το δεύτερο παιχνίδι, που θα διευθύνει αμιγώς γυναικεία ομάδα, αλλά δεδομένα το πιο εμπορικό, καθώς περιλαμβάνει τη φιναλίστ του EURO!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News