ΜΑΚΑΜΠΙ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 63-75: Πάρτι των Σέρβων, προβληματίζει η ομάδα του Σφαιρόπουλου

Tεράστια νίκη πήρε ο Ερυθρός Αστέρας στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 63-75, με τους Γουόλτερς με 17 και Κάλινιτς με 19 πόντους, να κάνουν θραύση για 40 λεπτά και την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να προβληματίζει από πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν.

Μεγάλη νίκη στο Γιαντ Ελιάου πανηγύρισε ο Ερυθρός Αστέρας με 63-75 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς να ξεκινά από την αρχή με το πόδι στο γκάζι και να μην χάνει ποτέ το προβάδισμα στο σκορ, με τη διαφορά να ξεφεύγει στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι και πληγώθηκε από τους Νέιτ Γουόλτερς και Νίκολα Κάλινιτς που έκαναν θραύση με 17 και 19 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς

Η Μακάμπι δεν μπήκε καλά στο παρκέ και πέτυχε το πρώτο της καλάθι έπειτα από σχεδόν πέντε αγωνιστικά λεπτά, με τον Ερυθρό Αστέρα να ξεκινά με 10-0 σερί. Ο Νέιτ Γουόλτερς ήταν αυτός που χτύπησε περισσότερο την άμυνα των Ισραηλινών με 8 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να δείχνουν πως βρίσκονται εκτός αγώνα. 

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν πέρασε στο παρκέ και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά με δύο συνεχόμενα σουτ από τα 6.75, όμως η άμυνα της ομάδας του Ντέγιαν Ράντονιτς, έβαλε φρένο στην ομάδα του λαού. Ο Νίκολα Κάλινιτς που αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το πρώτο μέρος ήταν παντού στο γήπεδο και σε συνδυασμό με την κακή αντίδραση στις περιστροφές, ο Ερυθρός κατάφερε να πάει στο ημίχρονο με διαφορά 8 πόντων με 27-35.

Η Μακάμπι μπήκε με διάθεση να αλλάξει τα κακώς κείμενα και να πιέσει περισσότερο στην μπάλα, όμως το πρόβλημα στην ρακέτα των Ισραηλινών συνεχίστηκε. Η αντεπίθεση δεν κράτησε για πολύ, καθώς οι Σέρβοι έβρισκαν ελεύθερη διάβαση προς το καλάθι, με τη διαφορά να φτάνει σε διψήφια τιμή λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου με +17 και το 37-54 με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Νέιτ Γουόλτερς.

Στην τέταρτη περίοδο η διαφορά εκτοξεύθηκε και έφτασε μέχρι και τους 21 πόντους, με τους παίκτες της Μακάμπι να αποδέχονται από νωρίς την ήττα τους αλλά και την ανωτερότητα των Σέρβων. Στα τελευταία λεπτά η διαφορά έπεσε με κάποια μεγάλα σουτ από πλευράς Ισραηλινών και σερί 9-1, με τον Σκότι Γουίλμπεκιν να είναι για ένα ακόμη ματς καταπληκτικός με 18 πόντους. όμως ήταν ήδη πολύ αργά για να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι, με τους Σέρβους να παίρνουν την πρώτη τους νίκη στη φετινή Eurolague με 75-63. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα:

10-20, 17-15, 10-19, 24-21

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News