ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 72-80: Εύκολο βράδυ στο Μόναχο η Μπάρτσα

Το 2/2 στο ξεκίνημα της Euroleague έκανε η Μπαρτσελόνα, επικρατώντας στο Μόναχο της Μπάγερν (72-80) με κορυφαίο τον Κόρι Χίγκινς.

Για μόλις 15 λεπτά άντεξε η Μπάγερν Μονάχου, υποδεχόμενη την Μπαρτσελόνα στην Audi Dome, στη 2η αγωνιστική της Euroleague. Το δίδυμο των Χίγκινς και Ντέιβις, όμως, ήταν αρκετό για να υπογράψει τη δεύτερη νίκη των Καταλανών με 72-79. Ο πρώτος σκόραρε 16 (με 5 ασίστ), ο δεύτερος προσέθεσε 14, με τον Νικ Καλάθη να μένει στους 6, με 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα αλλά και 4 λάθη. Ο Χίλιαρντ οδήγησε την επίθεση των Γερμανών με 18, ενώ 14 προσέθεσε ο Τόμας, με τον Σίσκο να κάνει καλή εμφάνιση οργανωτικά, αλλά δεν είχε σε καλό βράδυ τον Γουόλντεν, που τον απενεργοποίησε πλήρως η άμυνα της ομάδας του Σάρας.

Ο αγώνας:

Οι Βαυαροί κρατήθηκαν στο σκορ για το δέκα λεπτά, έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τον Χίλιαρντ, αλλά γρήγορα το 15-16 του δεκαλέπτου και το 31-32 του 16ου λεπτού μετατράπηκε σε 33-44 στο τέλος του ημιχρόνου. Ο Ντέιβις έκανε την εμφάνισή του κάτω απο το καλάθι, τελειώνοντας φθείροντας τους ψηλούς της Μπάγερν, με τους Χέις και Μίροτιτς να παίρνουν, το όπλο τους από την περιφέρεια. Ταυτόχρονα, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έδειξε τις ικανότητές της στο να πιέζει την μπάλα και να κλείνει κάθε διάδρομο, βάζοντας διαρκώς χέρια πάνω στην μπάλα.

Με τις διψήφιες διαφορές, το βάθος του πάγκου των Καταλανών ήταν ικανό να συντηρηθεί, δίχως να σπαταλήσει αρκετή ενέργεια. Με τον Κούριτς να εκτελεί από την περίμετρο και τον Χίγκινς να χτυπάει συνεχώς στο ένας εναντίον ενός, η Μπάρτσα προηγήθηκε μέχρι και με 20 (43-63 στο 29′).

Όσο και να προσπάθησε η Μπάγερν στο τελευταίο δεκάλεπτο, είχε ένα βουνό να ανέβει. Με τους Μπαμπ και Σίσκο στην οργάνωση και τον Χάντερ να παίρνει καίριες θέσεις στη ρακέτα, η Μπάγερν μείωσε μέχρι τους 8 (66-74 στο 38′) και λίγο αργότερα στους 6, με τον Ντεσόν Τόμας 1:20′ πριν το φινάλε, αλλά έχασε την ευκαιρία με ένα τρίποντο να μειώσει ακόμα περισσότερο. Η Μπαρτσελόνα πέρασε ξανά την μπάλα στο ζωγραφιστό, με τις καθαρές αποφάσεις του Χίγκινς, πήγε στις βολές και ολοκλήρωσε τη νίκη.

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 33-44, 47-63, 72-80

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News