Υπεράνω Όλων: Μόνο κορεσμένος δεν είναι ο λαός του Ολυμπιακού
Όταν βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο της Τρίπολης και αντικρίζουν 3.500 κόσμο στις κερκίδες καθημερινή, αν μη τι άλλο δείχνει ότι μόνο κορεσμένος δεν είναι ο λαός του Ολυμπιακού!
Όταν ο Ολυμπιακός σκοράρει νωρίς γίνονται πιο εύκολα τα πράγματα με οποιονδήποτε αντίπαλο. Όταν ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει με την ίδια σοβαρότητα όλες τις ομάδες και με την απόδοση του ικανοποιεί τον κόσμο του, τότε οι νίκες έρχονται ακόμη πιο εύκολα.
Και πώς να χαθεί το Πρωτάθλημα αν ισχύσουν τα προαναφερόμενα στα επόμενα παιχνίδια; Αρχής γενομένης από τον αιώνιο δεύτερο. Που απέχει ελάχιστα , για την ακρίβεια 90΄λεπτά , από την 16η συνεχόμενη αποτυχημένη χρονιά του.
Με τον κόσμο του στις μάντρες σκαρφαλωμένο ξανά, όντας αγανακτισμένος, επιρρίπτοντας τις ευθύνες εκεί που τους αναλογούν και όχι σε ΕΠΟ και διαιτησίες. Και πώς να είναι διαφορετικά από την στιγμή που η «επιτυχία» τους περιορίζεται στην κατάκτηση της …5ης θέσης… 9 βαθμούς πίσω από τον 4ο Λεβαδειακό και 17 πίσω από τον Ολυμπιακό. Αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολο τον αγώνα της Κυριακής. Είναι μια ευκαιρία για αυτούς να κάνουν τα πάντα , για να μας κόψουν πολύτιμους για το Πρωτάθλημα, ή να κάνουν την έκπληξη και να κερδίσουν.
Η εικόνα των δύο ομάδων σύμφωνα με την λογική γέρνει την πλάστιγγα προς τον Ολυμπιακό. Θα πρόκειται για αυτοκτονία αν δεν κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς. Στα 7 εναπομείναντα παιχνίδια επιβάλλεται να κάνουμε το απόλυτο με σερί νίκες. Μόνο έτσι θα τερματίσουμε και πρώτοι και με διαφορά από τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, εν όψει των πλέι οφ.
Τα πρώτα δείγματα γραφής των Αντρέ Λουίς και Κλέιτον δείχνουν ότι θα βοηθήσουν στην τελευταία στροφή του Πρωταθλήματος. Η αγωνιστική άνοδος των Σιπιόνι, Νασιμέντο, Ποντένσε επίσης. Ο Μεντιλίμπαρ μπορεί να στηριχτεί στο ροτέισον ώστε να έχει ξεκούραστους αρκετούς παίχτες στα πιο «σημαντικά» παιχνίδια.
Τα πιο «δύσκολα» ματς από τα εναπομείναντα δείχνουν να είναι αυτά με ΠΑΟ και ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και με τον Λεβαδειακό εκτός. Με τον κόσμο στο πλευρό του, ανεβάζοντας ταυτόχρονα και άλλο την απόδοση του ο Ολυμπιακός δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Τα λάθη πλέον απαγορεύονται και δεν διορθώνονται. Όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να στεφθούν ξανά Πρωταθλητές.
Όταν βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο της Τρίπολης και αντικρίζουν 3.500 κόσμο στις κερκίδες καθημερινή, αν μη τι άλλο δείχνει ότι μόνο κορεσμένος δεν είναι ο λαός του Ολυμπιακού από τα 48 Πρωταθλήματα. «Διψάει» συνεχώς για τρόπαια. Θέλει να καμαρώνει τον Ολυμπιακό του μόνιμα στην κορυφή. Και όοοταααν κάποια στιγμή πέφτει πρέπει να επιστρέφει άμεσα.
Άλλοι είναι αυτοί που καταπίνουν το σανό αμάσητο κάθε καλοκαίρι, γεμίζοντας φρούδες ελπίδες. Εμείς βλέπουμε τα λάθη μας ακόμη και αν κερδίζουμε και ζητάμε να διορθώνονται. Δεν τα κρύβουμε κάτω από το χαλάκι, δεν δημιουργούμε δικαιολογίες, και δεν κρυβόμαστε πίσω από τις «δικές» τους ΕΠΟ και ΚΕΔ. Πρώτα από όλα κοιτάμε τι δεν κάνουμε εμείς σωστά. «Μιλάμε» για διαιτησίες μόνο όταν υπάρχουν λανθασμένες αποφάσεις. Δεν τις αναλύουμε κατά το δοκούν για να δικαιολογήσουμε μια αποτυχία. Για μας και η ισοπαλία «αποτυχία» είναι. Τίποτε δεν είναι όμως δεν θεωρείται δεδομένο. Για όλα οφείλουμε να μαχόμαστε μέχρι το 90. Κάποιες φορές δεν το κάνουμε. Άλλες το πληρώνουμε , άλλες φορές όχι.
Από δω και μπρος όμως δεν «περισσεύει» κανένας βαθμός. Πάμε όλοι μαζί να τους πάρουμε με συνεχόμενα sold out στο Καραϊσκάκη και στις «μικρογραφίες» του όπου μας δώσουν εισιτήρια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μπάσκετ: Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Σκουρτόπουλος
- Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Τι εννοούσε για τις δύο υπογραφές; Ποιον παίκτη ήταν έτοιμος να πάρει
- Μπαρτζώκας: «Ήταν μια στιγμή που δεν με τιμά»
- Ολυμπιακός: Εθελοντική αιμοδοσία στο «Καραϊσκάκης»
- Γιάννης Χλωρός: Ο ομογενής επιθετικός του Αιγάλεω που... ξέρανε τον Παναθηναϊκό
