ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Οι ημερομηνίες των σοβαρών τραυματισμών του Έλληνα μέσου του Ολυμπιακού…

Θέμα των ημερών έχει γίνει ο Κώστας Φορτούνης, μετά την πρώτη του παρουσία σε προπόνηση του Ολυμπιακού από την ημέρα που τραυματίστηκε σοβαρά. Ο Έλληνας μέσος έδωσε το «παρών» στο Ρέντη και έκανε λίγο τρέξιμο, κάτι το οποίο πραγματοποίησε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό που είχε την περίοδο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που περνάει το συγκεκριμένο «Γολγοθά» ο Κώστας Φορτούνης. Διότι είναι η δεύτερη φορά που τραυματίζεται σοβαρά και έχει υποστεί ρήξη χιαστού. Το ίδιο είχε πάθει και το 2019.

Ήταν 10 Ιουλίου του 2019, όταν τραυματίστηκε στον τελευταίο φιλικό αγώνα προετοιμασίας με αντίπαλο το Αμβούργο. Την επόμενη ημέρα οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στην Ελλάδα, από τη στιγμή που ολοκλήρωσαν το κομμάτι της προετοιμασίας τους και μπήκε στη διαδικασία να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Στις 16 Ιουλίου ο Ολυμπιακός έδωσε φιλικό ματς με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, με τον Κώστα Φορτούνη να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και να γνωρίζει την αποθέωση από τον κόσμο. Παράλληλα, είχε στείλει το δικό του μήνυμα στήριξης ο Βασίλης Σπανούλης μέσω βίντεο.

Λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου, ο Έλληνας μέσος θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου για την αποκατάσταση του τραυματισμού του. Ο γιατρός της ομάδας του Πειραιά, Χρήστος Θέος, ήταν αυτός ο οποίος ανέλαβε την εγχείρηση και όλα πήγαν καλά.

Έφτασε και η στιγμή για να μπει σε φουλ ρυθμό προπόνησης και ήταν στις 6 Ιανουαρίου του 2020 και μετά από περίπου μία εβδομάδα μπήκε και στο γήπεδο για να λάβει μέρος σε επίσημο ματς. 15 Ιανουαρίου του 2020 και συνολικά 189 ημέρες μετά ο Κώστας Φορτούνης επέστρεψε στη δράση, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης με την Καλαμάτα, σε αγώνα Κυπέλλου.

Δυστυχώς όμως η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και ενάμιση χρόνο μετά είναι αναγκασμένος να τραβήξει το ίδιο μαρτύριο…

Στις 27 Ιουνίου του 2021 πάλι σε φιλικό ματς προετοιμασίας, αυτή τη φορά κόντρα στη Βόλφσμπεργκερ, τραυματίστηκε και οι εξετάσεις έδειξαν ρήξη χιαστού, για δεύτερη φορά στην καριέρα του Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Την πόρτα του χειρουργείου την πέρασε στις 15 Ιουλίου και πλέον 84 ημέρες μετά άρχισε να κάνει τρέξιμο στο γήπεδο. Αρχίζοντας πλέον να μετράει αντίστροφα μέχρι την ημέρα που θα ξεκινήσει να προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα του Πειραιά και να μπει σε αγωνιστικό κλίμα.

Συνολικά από το νέο του τραυματισμό μέχρι την ημέρα που μπήκε στο γήπεδο, έχουν περάσει 102 ημέρες. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η πιθανή επιστροφή του Φορτούνη στην αγωνιστική δράση είναι από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά.

Πάντως, το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιανουαρίου, ημερομηνία δηλαδή που επέστρεψε από τον πρώτο του τραυματισμό, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό για τη 18η αγωνιστική της Super League 1…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News