Super League: Πιθανή η τριπλή ισοβαθμία Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - Ποια είναι τα κριτήρια
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Αστέρα, μείωσε στο -3 από Ολυμπιακό και ΑΕΚ και την προσεχή Τετάρτη αν κερδίσει την Κηφισιά θα πάει κι αυτός στους 53 και θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή της βαθμολογίας. Ποια είναι τα κριτήρια στις ισοβαθμίες. Ποια είναι τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Νέο θρίλερ προέκυψε στο πρωτάθλημα μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Βόλο και τις νίκες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ επί των Σερρών και του Αστέρα.
Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος με 53 βαθμούς, όσους έχει και η ΑΕΚ, αλλά υπερτερεί στην ισοβαθμία. Ακολουθεί με 50 βαθμούς ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει ένα ματς λιγότερο, αυτό κόντρα στην Κηφισιά την προσεχή Τετάρτη. Αν ο Δικέφαλος πάρει τη νίκη τότε θα πάει κι αυτός στους 53 βαθμούς και θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία.
Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με τα ακόλουθα, κατά σειρά, κριτήρια:
- το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες (μόνο στην περίπτωση διπλών αγώνων).
- τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες (μόνο στην περίπτωση διπλών αγώνων).
- τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
- την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
- Οι περισσότερες νίκες στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
- Η καλύτερη επίθεση στους εκτός έδρας αγώνες στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
- Οι περισσότερες νίκες στους εκτός έδρας αγώνες στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
Θυμίζουμε ότι την επόμενη Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, το μόνο που εκκρεμεί από τους τρεις μονομάχους.
Τα αποτελέσματα των τριών:
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ εκκρεμεί
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-0
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 1-2: Το... δίκανο του Ελ Καμπί ξεμπούκωσε στις Σέρρες!
- Ολυμπιακός: Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου
- Τρομερές ατάκες Μεντιλίμπαρ για Ελ Καμπί: «Επέστρεψε στο ποδόσφαιρο, επέστρεψε και στα γκολ - Χωρίς να σκοράρει είναι σα να μην παίζει»
- Καλαμάτα: Πώς θα ανέβει και μαθηματικά στη Super League την επόμενη εβδομάδα - Τα τρία σενάρια
- Ολυμπιακός: Οκτώ τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα που δεν σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο
