ΑΕΚ: Ο Νίκολιτς των ρεκόρ ξεκλείδωσε τη φαντασία και παραδίδει σεμινάριο!
Η ΑΕΚ έχει τόσους τρόπους να σκοράρει σε ανοιχτά παιχνίδια που δεν αγχώνεται για το πως θα το κάνει, ενώ ο Μπαρνάμπας Βάργκα είναι ένα προπονητικό παράσημο του Μάρκο Νίκολιτς, που καταγράφηκε ήδη στην Ιστορία.
Για να γραφτεί ένα σκορ τόσο κυριαρχικό σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης, απαιτείται ένας συνδυασμός ποιότητας και φόρμας. Μπορεί η ΑΕΚ να μην πετούσε… φωτιές τις τελευταίες εβδομάδες εντός των συνόρων, όμως στη Σλοβενία παρατάχθηκε πιο έτοιμη από ποτέ για μια ευρωπαϊκή μονομαχία.
Το πλάνο του Μάρκο Νίκολιτς, ο οποίος κατάφερε να καθιερώσει μία διάταξη με δύο κεντρικούς επιθετικούς, αλλάζοντας μία συνταγή που για μισή σεζόν… κέρδιζε, έκανε την ομάδα του ακόμα καλύτερη. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν τόσες λύσεις που εμφανίζονται στο χορτάρι άνετοι, δίχως άγχος, με λυμένα πόδια. Οταν η λύση βρίσκεται, μάλιστα, στο τρίτο λεπτό, τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ εύκολα κόντρα σε μία ομάδα που μοιάζει ασταθής αμυντικά.
Το παιχνίδι ξεκλειδώθηκε νωρίς και απέκτησε ύφος μονολόγου λόγω του Μπαρνάμπας Βάργκα. Ο Σέρβος τεχνικός δεν κατάφερε απλά να τον «χωρέσει» στην ενδεκάδα χωρίς να χάσει τα ατού που του δίνει ο Γιόβιτς, αλλά να πάρει από εκείνον ό,τι μπορεί να δώσει.

Τα εξαιρετικά πόδια του Μαρίν τον βρίσκουν… τηλεπαθητικά και ο εκ των κορυφαίων κεφαλοσφαιριστών της Ευρώπης, απλά κάνει τη δουλειά του. Ο Ούγγρος, βέβαια, είναι ικανός για πολλά περισσότερα. Με τη φόρα που παίρνει από τα χαρακτηριστικά του γκολ, αποκτά… φτερά σαν αυτά που έβγαλε σε μια τριλογία φάσεων στη συνέχεια.
Ο,τι δεν κατάφερε να κάνει ο Βάργκα με τις… μπούκες του, το κατάφερε ο επίσης φανταστικός Κοϊτά. Δέκα πάσες έδωσε όλες κι όλες σε 73 λεπτά, όμως όλες ήταν σωστές, ενώ οι γηπεδούχοι δεν είχαν απάντηση στις ενέργειές του μέσα στην περιοχή. Το γκολ του, δε, το δέχονται 92 στους 100 τερματοφύλακες!
Κι αν το τρίτο γκολ ήταν θέμα τύχης, το τέταρτο ήταν… κάθε άλλο παρά τυχαίο. Ο Νίκολιτς παραδίδει μαθήματα στις στημένες φάσεις, με τον Μουκουντί να λειτουργεί σα σέντερ που μονοπωλεί στη ρακέτα μετά από… αλλαγή σε πικ εν’ ρολ.

Ιστορία με το καλησπέρα
Ο Μάρκο Νίκολιτς έγραψε το όνομά του στα χρυσά βιβλία της ΑΕΚ από την πρώτη του σεζόν. Αν θεωρήσουμε πως βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά, τότε θα παίξει τουλάχιστον 16 ευρωπαϊκά παιχνίδια μέσα σε μία σεζόν, με το ρεκόρ της να είναι δώδεκα!
Με οκτώ νίκες σε 13 ευρωπαϊκά παιχνίδια, είναι ήδη ο δεύτερος προπονητής στην ευρωπαϊκή Ιστορία της Ενωσης με κριτήριο τις νίκες και κυνηγά (φυσικά) τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος έχει 18 σε 61 ματς!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Europa League: Νίκη η Μίντιλαντ επί της Νότιγχαμ στο «Σίτι Γκράουντ»
- ΑΕΚ: Με εντυπωσιακή εμφάνιση ισοφάρισε το ρεκόρ ευρύτερης εκτός έδρας νίκης της στην Ευρώπη
- ΑΕΚ: Πότε είναι η ρεβάνς με την Τσέλιε και ποιοι είναι οι επόμενοι αντίπαλοι στον δρόμο για τον τελικό
- Τσέλιε-ΑΕΚ 0-4: Τέσσερα... αντί για οκτώ και η Ενωση ήδη στα προημιτελικά!
- Παρασκήνιο: Ο Μπραντ Πιτ, ο Μάριος Ηλιόπουλος και ο τελικός του 2006
