Ροντινέι: «Χρωστάει» 10 γκολ σε σχέση με πέρυσι

Ενας απ’ τους λόγους που ο Ολυμπιακός ζορίζεται στο σκέλος του «εύκολου» γκολ, έχει να κάνει και με τον Βραζιλιάνο μπακ.

Ενας απ’ τους πιο βασικούς πυλώνες του Ολυμπιακού απ’ την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα κι ειδικά από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι -αναμφίβολα ο Ροντινέι.

Ο Βραζιλιάνος μπακ-χαφ, που αποτελεί πλέον κι έναν από τους αρχηγούς της ομάδας, αποτελεί σημείο αναφοράς, όχι μόνο στο αμυντικό σκέλος, αλλά και στο επιθετικό. Με την ερυθρόλευκη μετράει 8 γκολ και 28 ασίστ, απ’ την ημέρα που ήρθε προερχόμενος απ’ τη Φλαμένγκο, με τη μεταγραφή του να ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2023.

Η χαμένη σταθερότητα

Φτάνοντας στο σήμερα, ο πολύπειρος πλάγιος μπακ, ψάχνει ακόμη να βρει τη χαμένη του φόρμα και τη σταθερότητα που είχε απ’ την πρώτη μέρα της παρουσίας του στον Πειραιά. Συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν, η απόδοσή του και -κατά συνέπεια- η επιδραστικότητά του στην ομάδα έχει πέσει σε σημαντικό βαθμό.

Μ’ άλλα λόγια, η σταθερότητα αγνοείται… Πέρυσι σε 45 συμμετοχές, είχε πετύχει 4 γκολ, ενώ μοίρασε και 13 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, προσφέροντας τα μέγιστα και στο επιθετικό σκέλος, καθώς καλείται σε πολλά ματς να αναλάβει και την εκτέλεση των στημένων φάσεων.

Η διαφορά φέτος

Φέτος, ένας απ’ τους λόγους που ο Ολυμπιακός ζορίζεται στο σκέλος του «εύκολου» γκολ, έχει να κάνει και με τον Ροντινέι, ο οποίος σε 31 ματς, έχει σκοράρει μόλις μία φορά, ενώ έχει μοιράσει κι έξι τελικές. Κάτι που σημαίνει ότι σε σχέση με πέρυσι, η ομάδα έχει πάρει απ’ τα πόδια του δέκα γκολ λιγότερα.

Οι χαμηλές πτήσεις του «Ρόντι», ο οποίος έφυγε άλλος άνθρωπος για τη Βραζιλία το καλοκαίρι και το διάστημα των διακοπών κι άλλος γύρισε στην προετοιμασία (ήταν εμφανές ότι επέστρεψε με παραπανίσια κιλά), έχουν επηρεάσει συνολικά την παρουσία του στην ομάδα κι ο Μεντιλίμπαρ περιμένει η… ζημιά να περιοριστεί στα έξι παιχνίδια που πλησιάζουν στη διαδικασία των πλέι οφ, που θα κρίνει και τη μάχη του τίτλου.

Είναι γεγονός ότι σε όσα παιχνίδια ο Βραζιλιάνος στάθηκε στο ύψος του, βοήθησε σημαντικά την ομάδα του να φτάσει σε άνετες νίκες, όπως έγινε πρόσφατα στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ (3-0), ενώ σε άλλα όχι μόνο δεν πήρε βοήθειες επιθετικά, αλλά αποτέλεσε και την αχίλλειο πτέρνα στο αμυντικό σκέλος, κάτι που ο «Μέντι» δεν θέλει να ξαναδεί σε κανένα πιθανό σενάριο μέχρι το φινάλε της φετινής περιόδου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News