AEK: Οι απίθανοι αριθμοί του Νίκολιτς σε κλείσιμο σεζόν με τις πρώην ομάδες του

AEK: Οι απίθανοι αριθμοί του Νίκολιτς σε κλείσιμο σεζόν με τις πρώην ομάδες του

Ο Μάρκο Νίκολιτς ετοιμάζεται για τα πρώτα του playoffs με την ΑΕΚ και οι αριθμοί του, σε κλείσιμο σεζόν, με τις προηγούμενες ομάδες του, λένε πολλά.

Ο Μάρκο Νίκολιτς έχει δώσει στην ΑΕΚ πολλά απ’ τα στοιχεία που θέλει να έχει μία ομάδα του. Πλέον μπαίνουμε στο φινάλε της σεζόν, το οποίο αναμένεται να είναι το πλέον κομβικό. Ο Σέρβος τεχνικός, που έχει καθίσει σε πολλούς πάγκους, είχε δηλώσει πως όσο ο χρόνος περνάει η «Ενωση» θα είναι καλύτερη κι είχε υποσχεθεί στους «κιτρινόμαυρους» πως την άνοιξη δεν θα ανησυχεί. Παρακάτω θα σας παραθέσου με πώς τελείωσε τις σεζόν στις προηγούμενες ομάδες του, στα παιχνίδια των πρωταθλημάτων όπου αγωνιζόταν.

Πέρυσι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα έξι τελευταία ματς του πρωταθλήματος η ομάδα της Μόσχας έκανε τρεις νίκες κι ισάριθμες ισοπαλίες. Απ’ την τέταρτη θέση που βρισκόταν πριν απ’ την τελική ευθεία βελτίωσε την τελική της κατάταξη κατά μία θέση και τερμάτισε τρίτη.

Τη σεζόν 2023-24 βρισκόταν στον πάγκο της Σαμπάμπ αλ Αχλί του Ντουμπάι. Εκανε πέντε νίκες και μία ήττα. Ξεκίνησε το τελευταίο κομμάτι της σεζόν όντας δεύτερη στη βαθμολογία στο-9 και τερμάτισε δεύτερη με την ίδια βαθμολογική δια φορά.

Στην προηγούμενη θητεία του, στη Ρωσία, όντας στον πάγκο της Λοκομοτίβ Μόσχας μετά το πέρας της 24ης αγωνιστικής ήταν 6ος στο -15, έκανε τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες και παρέμεινε στην ίδια θέση, αλλά στο -17.

Στη Φέχερβαρ (πρώην Βιντεότον και πρώην Βίντι) στην τελευταία του χρονιά πριν απ’ τα έξι τελευταία παιχνίδια ήταν στη δεύτερη θέση και στο -9 απ’ την κορυφή. Ομως με δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα δεν έκανε καλό φινάλε και ολοκλήρωσε τη σεζόν στη δεύτερη θέση μεν, αλλά στο-13 από την κορυφή.

Οπως γίνεται αντιληπτό, ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν ήταν σε θέση ισχύος και σε όλες τις περιπτώσεις «κυ νηγούσε». Φέτος τα πράγ ματα έχουν εξελιχτεί πολύ διαφορετικά και αυτή τη φορά τον «κυνηγούν».

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στη Sportday της 01/04

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News