Μούρθια-ΠΑΟΚ 89-85: Ο μυθικός Ταϊρί τον έστειλε στους τελικούς!
Με απίθανο Ταϊρί και… ψυχάρα,ο ΠΑΟΚ νίκησε τη Μούρθια στο συνολικό σκορ και πέρασε στους τελικούς του Γιούροπ Καπ!
ΠΑΟΚάρα κάντο φέτος! Ο Δικέφαλος του Βορρά επιστρέφει στους τελικούς του Γιούροπ Καπ, αφού ηττήθηκε με τέσσερις πόντους από τη Μούρθια, αλλά πέρασε λόγω συνολικής διαφοράς.
Ο Ταϊρί έκανε ένα αδιανόητο παιχνίδι και κουβάλησε στις πλάτες του την ομάδα του Μπούτσκου, απαντώντας στον επίσης αδιανόητο Ντε Τζούλιους των Ισπανών.
Για την κούπα, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει ξανά τη Μπιλμπάο!

Η ισπανική ομάδα είχε την πρωτοβουλία στο πρώτο μέρος χωρίς να παίρνει όμως μεγάλες διαφορές. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 47-40, με τον Δικέφαλο να κάνει σερί 6-0 στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου. Η Μούρθια κράτησε το προβάδισμα και πήγε στους εννιά, ενώ ο ΠΑΟΚ έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο 63-60.
Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, οι Θεσσαλονικείς έκαναν σούπερ ξεκίνημα και πέρασαν μπροστά μετά από ώρα. Παρόλα αυτά, η Μούρθια κράτησε την ηρεμία της, με τον Ντε Τζούλιους να κάνει πραγματικό ρεσιτάλ.
Με 17 συνεχόμενους πόντους του, ανέβασε τη διαφορά στα διψήφια. Ο Ταϊρί ανέλαβε με πέντε σερί πόντους και μείωσε στους εφτά. Ο Αλεν έβαλε βολές, ο Ταϊρί νέα βόμβα και μείωσε στους τρεις, που ήταν φυσικά σα… προβάδισμα.
Ο Ράτεμπο σκόραρε δίποντο στον αιφνιδιασμό, o Tαϊρί αστόχησε, αλλά ο ΠΑΟΚ πήρε το ριμπάουντ και ο Μέλβιν έβαλε αδιανόητο τρίποντο από τη γωνία. Ο Ντε Τζούλιους, ωστόσο, απάντησε με απίστευτο τρίποντο μέσα σε ελάχιστο χρόνο και το τάιμ άουτ ήρθε στα 8,5 με τη διαφορά στους πέντε.
Στα 7.2, ο Ταϊρί κέρδισε βολές και τις έβαλε! Ο ΠΑΟΚ έκανε φάουλ με τον Αλεν στον Ντε Τζούλιους, αλλά όχι βολές. Ο Σαντ Ρος, όμως, πήρε τρεις βολές. Εχασε την πρώτη, έβαλε τη δεύτερη και έχασε επίτηδες την τρίτη, αλλά ο ΠΑΟΚ πήρε το ριμπάουντ και -με τη διαφορά στους τέσσερις- πήρε το ματς!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Καλαμάτα: Εκτελεστής Βάργκας, ντεμπούτο Λιατσικούρα και νέα φιλική νίκη για τη Μαύρη Θύελλα
- Ισίδωρος Κούβελος: Η απόλυτη δικαίωση με την μεγάλη επιστροφή!
- Άρης: Ερχεται τη Δευτέρα ο Ράφα Μιρ
- Βραζιλία: Νεκρός στα 41 του πρώην επιθετικός που είχε αγωνιστεί και στην Ελλάδα
- Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η ανάρτηση της Μαράια για τη μετακόμιση στο Μαϊάμι
