ΝΤΙΕΓΚΟ ΣΙΜΕΟΝΕ: «Μπορεί να είμαι κακός προπονητής, αλλά δεν είμαι βλάκας»

Ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης μίλησε στον ισπανικό Τύπο, μέσω του Βιθέντε ντελ Μπόσκε, για την πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα του, για την απώλεια των Μέσι και Ρονάλντο από το ισπανικό πρωτάθλημα αλλά και για τον Τομά Λεμάρ.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε υποδέχτηκε τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε στο «Atlético de Madrid Sports City», όπου του παραχώρησε συνέντευξη για λογαριασμό της «El Pais».

 

O «Τσόλο» δήλωσε ότι η ιδέα να γίνει προπονητής άρχισε να του μπαίνει στο μυαλό όταν ήταν 25 ή 26 ετών και αναφέρθηκε στους Μπασίλε, Μπιέλσα, Έρικσον, ενώ ο Μπιλάρδο, ήταν η πρώτη του επαφή με τον κόσμο των προπονητών.  

Για την παραμονή του τόσα χρόνια στους «ροχιμπλάνκος»:

«Από την ημέρα που έφτασα εδώ, και ήθελα πάντα να επιστρέψω, ζω με τη σκέψη ότι μπορούν να με διώξουν», εξομολογήθηκε ο Aργεντινός τεχνικός.

«Εδώ, από το πουθενά, οι άνθρωποι άρχισαν να με αγαπούν χωρίς να τους έχω δώσει τίποτα. Κάθε φορά που επέστρεφα στην Ισπανία, άκουγα τον κόσμο να λέει «Ο Τσόλο να έρθει στην Ατλέτικο. Επίσης, αφού εξήγησε ότι η πρώτη του σεζόν ήταν κακή και ότι ο σύλλογος ήταν σε άσχημη περίοδο, αναθεώρησε σύντομα την καριέρα του στην Ιταλία πριν δώσει την τελική του εντύπωση.

«Ο κόσμος με συνέδεε με την Ατλέτι», σχολίασε με υπερηφάνεια.

Για το αν έχει σκεφτεί ποτέ να αποχωρήσει από την Ατλέτικο:

«Μία από τις πιο δύσκολες στιγμές ήταν στο τέλος του τελικού του Champions League στο Μιλάνο (με τη Ρεάλ Μαδρίτης). Ο δεύτερος χαμένος. Τη μία φορά στο 93′ και στην άλλη ενώ φτάσαμε όσο πιο κοντά μπορεί μια ομάδα για να κερδίσει, στα πέναλτι». 

Για την αποχώρηση του Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο από το πρωτάθλημα της La Liga, τόνισε:

«Με τη φυγή του Μέσι και του Κριστιάνο έχουμε χάσει όλοι». 

«Αυτό που θέλουμε είναι να αισθάνονται οι παίκτες εμπλεκόμενοι  σε αυτό που κάνουμε. Να το νιώσουν αυτό. Πάντα τους λέω ότι αυτό που με κάνει καλύτερο ως προπονητή είναι να καταφέρνω να αντανακλούν τα συναισθήματά μου στο γήπεδο»

Για τον Τομά Λεμάρ:

«Είναι γνωστό από πολλούς οπαδούς του ποδοσφαίρου ότι ο Γάλλος αμυντικός μέσος άργησε πολύ να προσαρμοστεί, σχολίασε ο δημοσιογράφος. «Δεν ξέρεις πόσοι άνθρωποι μου είπαν να μην τον βάλω, να χρησιμοποιήσω κάποιον άλλο. Και τον είδα και είπα ότι έπρεπε να παίξει. Έχει διαφορετικά στοιχεία από τους άλλους. Για παράδειγμα την ντρίπλα. Αυτός έχει κάτι που έχουν λίγοι». 

Για το αν το να ακούει τους παίκτες αποτελεί αδυναμία:

«Ακούω πολύ. Δεν είναι καθόλου αδυναμία. Πάντα είμαι ανοικτός  για να ακούω τις ανάγκες τους. Μπορεί να είμαι κακός προπονητής, αλλά δεν είμαι χαζός».    

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News