Μαύρη μέρα στο ΝΒΑ: Πέθανε και ο Τζέισον Κόλινς
Μέσα σε μία μέρα το ΝΒΑ πενθεί και δεύτερη απώλεια μετά τον χαμό του Μπράντον Κλαρκ, καθώς πέθανε σε ηλικία 47 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, ο Τζέισον Κόλινς, ο πρώτος ενεργός ανοιχτά ομοφυλόφιλος παίκτης του NBA
Ο Κόλινς, ο οποίος επιλέχθηκε από τους Χιούστον Ρόκετς με την 18η συνολική επιλογή στο Ντραφτ του NBA του 2001, αγωνίστηκε για 13 σεζόν στο NBA με έξι διαφορετικές ομάδες σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του.
Έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς και επιδραστικούς παίκτες στο NBA το 2013, όταν για πρώτη φορά στην ιστορία της Λίγκας, βγήκε ανοιχτά και δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Με αυτόν τον τρόπο, ο Κόλινς έγινε ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος ενεργός παίκτης σε ανδρικό αθλητικό πρωτάθλημα της Βόρειας Αμερικής.
Η ανακοίνωση ήρθε προς το τέλος της καριέρας του Κόλινς, όταν ήταν ελεύθερος και αναζητούσε ομάδα. Στα μέσα της σεζόν 2013-14 του NBA, οι Μπρούκλιν Νετς υπέγραψαν με τον Κόλινς 10ήμερο συμβόλαιο. Τελικά αγωνίστηκε σε 22 αγώνες με τους Νετς εκείνη τη χρονιά πριν αποσυρθεί μετά τη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ιμανόλ Αλγουαθίλ: «Ευχαριστημένος με Μπέιλι, Σα και Φορτούνη, σημαντικός ο βαθμός»
- ΑΕΚ: Η ώρα και η μέρα του επόμενου αγώνα στο Champions League
- Ολυμπιακός: Η μέρα και η ώρα της επόμενης ευρωπαϊκής αναμέτρησης
- Europa League Βαθμολογία: Πρώτος και περιμένει ο Ολυμπιακός!
- ΠΑΟΚ: Το πρώτο μήνυμα του Όσμαν μετά τον τραυματισμό του
