ΛΑΥΡΙΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 72-108: Στη Βαρκελώνη με... σπασμένα φρένα!

Ο Ολυμπιακός… τρομοκρατεί τους αντιπάλους του, διέλυσε το Λαύριο (72-108) και φεύγει… γκαζωμένος για το μεγάλο ραντεβού με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Λαύριο με σκοπό να επικρατήσει, κάνοντας παράλληλα μία συντήρηση δυνάμεων, αφου προερχόταν από το παιχνίδι κόντρα στη Ρεάλ, το βράδυ της Παρασκευής και είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του τη διπλή αγωνιστική που ακολουθεί στην Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εντυπωσιακοί και στις δύο πλευρές του παρκέ, αγωνιζόμενοι με την συνηθισμένη τους ένταση, πίεσαν την μπάλα και επικράτησαν με 72-108 έχοντας σε εκπληκτική μέρα τον Τάιλερ Ντόρσεϊ (22 πόντοι, 3/4 2π, 4/5 3π), παρέμειναν αήττητοι και ετοιμάζουν βαλίτσες για τη Βαρκελώνη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την Μπάρτσα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Θαυμαστή ευστοχία κοντά στο καλάθι

Με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαιτέρως εύστοχες στο ξεκίνημα, ο Ολυμπιακός θέλησε να περάσει την μπάλα, εκμεταλλευόμενος τα κορμιά των Φαλ και Βεζένκοφ. Το Λαύριο κρατήθηκε κοντά στο σκορ με τρία τρίποντα. Ο Λιούις πέτυχε δύο τέτοια δημιουργώντας το δικό του σουτ, με τον Κάρτερ να εκμεταλλεύεται την αργή αλλαγή μετά το pick and roll, προλαβαίνοντας τον Φαλ. Ο Μουράτος κατάφερε να τραβάει την προσοχή των δύο αμυνόμενων μετά το PnR, δίνοντας στον Κακλαμανάκη αρκετό χώρο δράσης. Γουόκαπ και Λιβιό έβαλαν τον Ολυμπιακό μπροστά, κλείνοντας το ημίχρονο +7 (22-29), έχοντας 10/11 δίποντα!

Η ενέργεια της second unit

Ως συνήθως, η δεύτερη πεντάδα των Πειραιωτών ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας. Με την παρουσία των Λιβιο Ζαν Σαρλ, Λαρεντάκη και ΜακΚίσικ, η ομάδα του Μπαρτζώκα βρήκε τρόπο να τρέξει στο transition, φτάνοντας το σκορ σε διψήφιες διαφορές (27-40 στο 15′). Το Λαύριο πάσχιζε να πλησιάσει, αφού ο Ολυμπιακός έβαλε αρκετή πίεση πάνω στην μπάλα. Η λύση ήταν κάποιες προσωπικές φάσεις του Λιούις, αλλά με μόλις 3/10 από την περίμετρο, οι γηπεδούχοι μείωσαν μόλις μέχρι το 38-49.

Ασταμάτητος Ντόρσεϊ, τρομακτικό 3ο δεκάλεπτο

Με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να παίρνει επιθετικά το όπλο του, πετυχαίνοντας μαζεμένους 8 πόντους, ο Ολυμπιακός βρήκε σταθερά σουτ από την περιφέρεια και έφτασε γρήγορα-γρήγορα να προηγείται με 44-62. Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλο πρόβλημα με το μέγεθος των «ερυθρολεύκων», αφού δεν κατάφεραν να πάρουν τίποτα επιθετικά, στην άμυνα με τις αλλαγές, έχοντας τους Αμερικανούς τους -πέραν του Λιούις- σε κακή μέρα. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν δημιουργία αλλά και εκτέλεση από χαμηλά.

Ο προπονητής των Πειραιωτών είχε την ευχέρεια να απλώσει το rotation, δίνοντας χρόνο σε όσους δεν αγωνίστηκαν τόσο απέναντι στη Ρεάλ (Λιβιό, Πρίντεζης). Με ένα τρομακτικό 3ο δεκάλεπτο (13-39 επιμέρους), μπήκε τελεία σε οποιαδήποτε συζήτηση για τον τελικό νικητή. Και πως να γίνει διαφορετικά, άλλωστε, αφού ο Ολυμπιακός έφτασε να σουτάρει με 50% (12/24) από το τρίποντο.

Ακόμα και όταν η διαφορά είχε ξεπεράσει τους 30, η ένταση δεν έπεφτε από την πλευρά των φιλοξενούμενων, με τον Λούντζη να παίρνει αρκετά λεπτά στη θέση «1». Η τυπική διαδικασία του τελευταίου δεκαλέπτου, που ήταν κάτι σαν… all star game, οδήγησε στο τελικό 72-108.

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 22-29, 38-49, 51-88, 72-108

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News