Championship: Πήρε τον τελικό και ανέβηκε στην Premier η Χαλ!

Χάρη σε γκολ του ΜακΜπέρνι στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Χαλ επικράτησε 1-0 της Μίντλεσμπρο στον τελικό ανόδου της Championship και ανέβηκε στην Premier League.

Κατά συνέπεια, μετά το αποτέλεσμα του «Γουέμπλεϊ», η Χαλ έβαλε στα ταμεία της το ποσό των 200.000.000 λιρών!

Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 42’, με τον Μπελουμί να δοκιμάζει εκτός περιοχής και την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της Μίντλεσμπρο.

Στο 45’ η Χαλ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν μετά από σέντρα ο ΜακΜπέρνι πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Μαλαντά και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπριν.

Λίγο αργότερα, στο 45+3’, η Μίντλεσμπρο απάντησε με συρτό σουτ του Στρέλετς, το οποίο πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε και το παιχνίδι κύλησε χωρίς σημαντικές ευκαιρίες, με τη νευρικότητα να αυξάνεται.

Η μοναδική αξιόλογη φάση ήρθε στο 82’, όταν ο Κόιλ σέντραρε, η μπάλα έμεινε στην περιοχή της Χαλ, ο Γκέλχαρντ έκανε το γύρισμα και το σουτ, όμως πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Τα πάντα κρίθηκαν τελικά στο 90+5′, όταν ο Χιρακάουα έκανε το γύρισμα, ο Μπριν δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο ΜακΜπέρνι σκόραρε προ κενής εστίας για τη Χαλ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News